Recension: MAC Mineralize Skinfinish Powder

Publicerad 2016-02-18 23:16:00 i Jag tycker till om produkter

Som ni ser på bilderna nedan så är de aningen daterade. Faktum är att jag använt det här pudret sen i somras, och gillat det något djävulskt. Trots att det är drygt så är ytan inte fullt så perfekt som på den andra bilden längre, nej, nu har jag snart gjort slut på det. Mineralize Skinfinish är ett hypat puder från MAC som jag köpte till stor del på grund av min absoluta skönhetsguru, Sharon Farrell. Och levde det upp till mina förväntingar? Läs under bilderna!
 
 
Jag har använt nyansen Light, men jag upplever det som lätt och näst intill transparent i täckningen. Pudret mattar ner utan att bli kakigt, man ser inte dragqueen-matt ut helt enkelt. Jag har inte upplevt att det här pudret blir fult när man applicerar flera lager, men jag rekommenderar att man ALLTID blottar ansiktet innan man drar på ett nytt lager puder fram emot slutet av dagen. Att pudra ovanpå en massa olja är i princip ett recept för katastrofalt osnygg finish, och inte särskilt hygieniskt heller. 
Jag applicerar med en buffing brush från Real Techniques. Jag gillar att pressa på puder snarare än svepa på det, eftersom en pressande rörelse inte förstör underlaget.
Jag tycker det här är ett svinbra puder. Trots att många av MACs mineralizeprodukter innehåller glitter, gör inte denna produkt det. Thank God, vem fan vill ha glitter i sitt puder liksom? (Om man inte är en enhörning i en människas kropp.)
 
295:- på Kicks och i MACs egna butiker.

Min halv-sleeve

Publicerad 2016-02-08 16:27:00 i Övrigt

Jag vet inte om det finns intresse för att se mina armtatueringar, men det är ju skönhetsrelaterat i allra högsta grad! Jag har gjort tatueringarna på min högerarm i etapper över fem år, vilket också syns i färgerna. Rosen och påfågelfjädern är äldst, sen kommer lampan och höstlöven, och sist gjorde jag kvinnoansiktet på baksidan samt fyllde i bakgrundsfärg till allt. De som gjort dem är (enligt kronologisk ordning) Felicia Bååk (Malört i Malmö, tidigare Buzzstop28 i Göteborg), Kajsa Franzén (Red Rose i Göteborg) och Sagie (Unikum i Göteborg). Alla delarna har djup och intim mening för mig, men de fyller även en rent estetisk funktion och jag ville att de skulle vara vackra att se på. Idéerna är mina men inte designen. Jag är väldigt nöjd! I nuläget vet jag inte om jag kommer fortsätta att täcka resten av armen, men det är absolut inte omöjligt i framtiden när ekonomin stabiliserar sig...
 
 

FOTD: Arctic

Publicerad 2016-02-07 15:59:39 i Bilder på sminkningar

Ytterligare en Vice4-sminkning! Det råkade vara enda paletten jag tog med mig bort över helgen och möjligheterna är ju oändliga. Det enda minuset med färgutbudet är bristen på en ljus highlightskugga dock. Jag ville göra något turkost med den sjukt snygga skuggan C-Note. Innan mascaran och kajalen är på känner man ju sig som något ur 80-talets Falcon Crest, men sen löser det sig alltid. Och sjukt snyggt mot rött hår. Produktlista under bilderna!
 
 
Foundation: NARS Sheer Glow Foundation - Mont Blanc 
Puder: Rimmel Stay Matte Powder - 001 Transparent
Concealer: NYX HD Concealer - Porcelain, e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter - Glow/Fair
Blush: Viva la Diva - Paparazzi, NYX - Taupe (contour)
Ögonprimer: Urban Decay Primer Potion
Ögonskugga: Urban Decay - Vice4 Palette: C-Note (hela rörliga ögonlocket och under ögat), Deadbeat (globlinjen och under ögat), Arctic (uttoning).
Ögonbryn: Anastasia Beverly Hills Brow Wiz - Medium Brown, NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade - Brunette
Kajal: Sephora Contour eye pencil 12HR wear - Surfer Babe
Mascara: Essence All Eyes On Me Multi Effect Mascara

FOTD: 1985

Publicerad 2016-02-06 17:59:35 i

Här har jag använt Urban Decay Vice4-paletten för att göra en rosatonad sminkning med fet eyelinervinge. Jag visade och swatchade paletten här. Skuggorna jag använt är Fast-Ball (hela rörliga ögonlocket och under ögat), 1985 (globlinjen och under ögat), Delete (globlinjen och yttre ögonvrån) och Flame som highlight. Vackert duokroma Fast-Ball är tyvärr ett riktigt pain in the ass att jobba med, applicerar fläckigt, och fick därför bättras på flera gånger. De andra skuggorna var riktigt göttiga. Fullständig produktlista nedan!

 
Foundation: NARS Sheer Glow Foundation - Mont Blanc 
Puder: Rimmel Stay Matte Powder - 001 Transparent
Concealer: NYX HD Concealer - Porcelain, e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter - Glow/Fair
Blush: Sleek - Pink Mint, NYX - Taupe (contour)
Ögonprimer: Urban Decay Primer Potion
Ögonskugga: Urban Decay - Vice4 Palette
Ögonbryn: Anastasia Beverly Hills Brow Wiz - Medium Brown, NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade - Brunette
Kajal: Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal - Bronze
Mascara: Essence All Eyes On Me Multi Effect Mascara