Recension: Catrice Liquid Eyeliner - Dating Joe Black

Publicerad 2015-01-28 01:35:44 i Jag tycker till om produkter

En period var detta standardeyelinern i min favorit Nikkietutorials videos, och nu när jag testat den förstår jag varför.Det här är helt enkelt en löjligt pigmenterad svart historia som torkar totalt matt utan att den nattsvarta nyansen förlorar på det.
Spetsen är precis som jag vill ha det en hård filtspets (inte en pensel) med en sylnålsvass precision. Eyelinern torkar inte för snabbt heller, vilket lämnar utrymme till att korrigera, men den är dock inte vattenresistent vilket hade varit fantastiskt. Den är billig (runt 40 kronor) och helt enkelt för satans bra. Synd bara att Catrice inte säljs närmre än typ Tyskland (kanske Danmark?). Någon som vet om de finns online?
Och jag gillar referensen i titeln. Jag gillar smarta titlar på produkter. JAG VILL HITTA PÅ DEM!
 
 
 
 

Recension: Anastasia Brow Wiz + brynrutin

Publicerad 2015-01-20 23:01:00 i Jag tycker till om produkter

För ett tag sedan tog min nyfikenhet över och jag bestämde mig för att testa den sjukt hypade ögonbrynspennan från Anastasia Beverly Hills, med det långa namnet Brow Wiz Skinny Brow Pencil eller kort och gott Brow Wiz. Av många anses det vara den bästa ögonbrynspennan i världen. Ja, det är definitivt den bästa jag testat hittills, men det hade varit ännu bättre med en penna som var helt och hållet smudgeproof. 
Tippen på pennan är uppskruvbar och väldigt smal - uppskattningsvis 1,5-2 mm bred. Det är alltså sjukt enkelt att skapa skarpa bryn med hjälp av pennan, men också att sudda ut resultatet eftersom det i andra änden av pennan sitter en borste. Störande nog upplever jag borsten som lite för tät och rivig och den tar nästan bort det jag målat om jag använder den ovanpå, så att jag får gå tillbaka och bättra på. Men visst är jag grymt nöjd med min Brow Wiz, och den var helt klart värd de 189 kronorna jag betalade på Eleven. (affiliate)
Läs mer om min brynrutin och se resultatet av Brow Wiz nedan!
 
Som ni ser är min nuvarande ögonbrynsform ganska definerad och med en tunn "svans", och för detta passar den nya pennan grymt bra, i kombination med att jag färgar ögonbrynen med Refectocil (bästa jävla ögonbrynsfärgen jag någonsin testat - Coloran, släng dig i väggen). Jag noppar bara mina ögonbryn i svansen och underifrån och klipper dem även med en liten sax för att lättare kunna hålla dem på plats. De är helt enkelt naturligt glesa och tunna, speciellt framme vid näsroten. 
 
Eftersom pennan är just det, en penna, och därför i mer eller mindre trögflytande form, så fixerar jag med brynpuder för att det ska hålla ääääännu bättre. Min bryntrio kommer från Viva la Diva och har varit mig trogen i säkert 3 år. Jag använder den ljusaste för att tona ut början på brynet, den mellanmörka för att fylla i större delen, och den mörkaste drar jag bara ett streck med längs undersidan för att skapa dimension. Borsten jag använder är Yves Rochers snedskurna eyelinerborste som är sjukt vass och perfekt (79 kronor här (affiliatelänk)) Sen avslutar jag med bryngel från H&M  som är helt okej. 
 
Frågor på det? Blir ni sugna på att testa hypade Brow Wiz nu? :)
 
 
 

Budgettips: lösögonfransar från Primark

Publicerad 2015-01-16 17:58:32 i Smink

Dessa fransar från Primark är ett helt utmärkt budgetfynd! De kostar runt 13 kronor paret (€1,50/1£) och är enormt bra för att vara så billiga. Jag passade på att köpa på mig ett par nyligen. Bandet är smalt och följsamt vilket gör dem väldigt sköna och lätta att bära. De är dessutom snygga och fastän de är så långa så ser de inte överdrivet plastiga eller fejk ut. Två OBS! dock: liksom alla ögonfransar jag någonsin testat är de lite för långa för vad jag tror är ett normalt öga, så jag brukar alltid klippa av en halv centimeter från varje frans - och jag har ingen aning om hur bra limmet som medföljer är, eftersom jag använder ett annat (ett superbra från Eyelure för att vara exakt). 
Så om ni någonsin har svängarna förbi ett Primark, håll utkik!
 
 
 

2 x nya Sleek-läppstift + swatches!

Publicerad 2015-01-14 22:44:51 i Smink

Tänkte visa det nya läppyntet från Sleek. Ett läppstift i en underbar, blodröd, riktigt juicy nyans, som ytan på ett giftigt äpple direkt ur Snövit, och ett iögonfallande, starkt magentalila, matt lip stain som knappt känns på läpparna. Mer utförliga recensioner än så kan jag inte skriva just nu, men jag tycker båda nyanserna verkar extremt prisvärda efter några tillfällens användning. Blir riktigt sugen på att köpa fler Matte Me:s.
Se swatches nedan!
 
Gillar verkligen båda förpackningarna, de känns tunga och hållbara och man måste ju älska MATTSVART!
 
 
True Colour Lipstick - Cherry.Ca 60 kronor på Sleeks hemsida.
 
Matte Me Ultra Smooth Matte Lip Stain - Fandango Purple. Ca 60 kronor på Sleeks hemsida.
 
Har ni testat någon läpprodukt från Sleek? Vad tyckte ni?
 

Mini-semester-haul

Publicerad 2015-01-14 20:05:00 i

Jag är tillbaka! Jag har varit på Kanarieöarna i två veckor och velat vila upp mig ordentligt, men nu är det dags för mig att skriva some damn inlägg till den här bloggen. Först vill jag visa min mini-haul i skönhetsväg. Kanarieöarna har massor av roliga märken vi inte har så tillgängligt i Sverige - Essence, Catrice, Primark, Sleek, NYX, Art Deco, Bourjois, och så vidare. Jag hade kunnat gå loss ordentligt  bland produkterna men jag blir så himla ekonomisk och kräsen när det kommer till kritan. Jag är inte den som köper fem NYX-läppstift "bara för att"; om jag vet att jag har tre likadana nyanser hemma så struntar jag i det. Aaaanyways. Dessa kommer jag visa upp i separata inlägg! Något ni vill se först?