Hyllning: KIKO Colour Definition Eyeliner And Kajal - Darling Butter

Publicerad 2015-12-30 03:43:18 i Jag tycker till om produkter

Den här pennan kom med Kikos höstkollektion Rebel Romantic men finns fortfarande att köpa på Kikos hemsida.  Egentligen är det inte pennan i sig som är så sensationell och speciell - även om den är sjukt pigmenterad, smart med skruvfunktion och sitter som berget - det är det faktum att jag ÄNTLIGEN FATTAT GREJEN MEDE BEIGE PENNA PÅ VATTENLINJEN! Hur levde jag innan, som ett djur!? 
Jag är kontaktlinsbärare och käkar dessutom minipiller, och om ni inte visste det så är en av biverkningarna av minipiller torra ögon (yay, straffet för att man är ansvarsfull) vilket gör att mina ögon ibland ser ut som att jag inte sovit på fem år och skjutit upp intravenöst, och det är inte attraktivt. Då kommer denna penna till räddning. Om ni inte redan har en sånhär, go fetch. Just detta exemplar kostar nu ca 30 kronor (!!!!).
 
 
 

2015: Alla sminkningar

Publicerad 2015-12-28 18:28:37 i Bilder på sminkningar

Det jag älskar mest med smink är nog de oändliga valmöjligheterna, chansen att få se ut nästan precis hur man vill den speciella dagen, transformera sig till olika versioner av sig själv med ansiktet som canvas. Nu är jag långt ifrån en särskilt experimentell sminkperson, men ändå tycker jag att jag uppnår väldigt olika stilar och intryck genom att variera produkter och färger.
Om ni vill se vad jag använt för produkter under 2015 i sminkningarna nedan så finns alla inlägg samlade i denna kategori.
Vilken tycker ni bäst om? Själv är jag svag för sotiga ögon i kombination med färgglada läppar. 
 
 

Sista-minuten-inspiration för julfejset

Publicerad 2015-12-23 12:54:16 i Länktips

Ni som följt mig ett tag vet att jag är storkonsument av Youtube och allt skönhetsrelaterat där. Några av mina beautygurufavoriter har julen till ära gjort festliga sminkningar som även i år får en plats i min blogg.
De två tidigare jularna gjorde jag samma sak: klicka här eller här för att se fler videos som ju faktiskt fortfarande håller.
 
 
 
 
 
 
 

Rese-sminkväskan

Publicerad 2015-12-23 12:35:09 i Smink

Jag tycker om såna här samlingsbilder på folks sminkrepertoar, så här har ni min. Sminkporr ftw!
Förvånansvärt fri från glitter, lösögonfransar och andra hysteriskheter, men ändå innehållande allt man/jag behöver för en vecka borta. Samma bas, men två blush (ett skimrigt och ett matt), två ögonskuggpaletter och tre röda läppstift (saknas på bilden gör MAC Ruby Woo).
Det verkar förresten som att jag gillar NYX... är det någon produkt ni undrar över, som jag ska skriva mer om?
 
 

China Glaze - Brand Sparkin' New Year

Publicerad 2015-12-23 12:30:37 i Nagelfint

Kolla in den här skönheten från China Glazes julkollektion Cheers!. I en lila bas flyter stora prismatiska glitterpartiklar, några utav vilka är holografiska. Så fint, och naglarna skriker DISCOKULA! Lacket blir opakt på tre lager eller två om man är riktigt noga.
Hur vackert det än är att se på har det ett stort problem, liksom många andra liknande glitterlack. För att få en jämn yta krävs minst två lager överlack vilket gör lacket hårt och oflexibelt. Och ramlar av. I stora sjok. Och har man råkat få upp en kant kan man i princip bara dra av hela (vilket jag gör eftersom jag inte har någon självdisciplin). Har ni något bra knep för att få glitterlack att sitta kvar?
 
 

Tre juliga lack

Publicerad 2015-12-22 19:08:39 i Nagelfint

Tre glitterlack fick följa med mig hem över jul. NYX Enchanted Forest och China Glaze Brand Sparkin' New Year & klassikern Ruby Pumps. Swatch på hyperglittrande Brand Sparkin' New Year kommer upp snart!
 
 

Recension: Too Faced Better Than Sex Mascara

Publicerad 2015-12-16 01:27:00 i Jag tycker till om produkter

Mascaran med det iögonfallande namnet, shit vilken smart marknadsföring! Och den oförskämt snygga hylsan, you did good, Too Faced. Jag tyckte faktiskt inte alls om den här mascaran till en början, jag tyckte att borsten (se bild nedan) var på tok för stor och att själva produkten var för rinnig och kladdade överallt. Men som med mycket annat var borststorleken en vanesak och efter ett tag lärde jag mig hantera den (jag är nämligen van vid mycket mindre borstar). Och som alla vet torkar ju mascaror lite med tiden vilket kan förvandla en rätt jobbig mascara till en fantastisk mascara på bara ett par veckor.
Feta fransar? Check. Långa fransar? Check. Lätt att ta bort? Nja, krävs en effektiv borttagning. Vattenfast? Nej, pandaögon kan ske vid gråt och regn. Men jag gillar verkligen den här mascaran. På grund av storleken känns den även rätt dryg. Kostar cirka 250 kronor och säljs på Sephora.
Sminkningar med denna mascara: ett och två!
 
 

Nagelstickers från Sephora - wow!

Publicerad 2015-12-09 16:37:36 i Nagelfint

Jag såg dessa nagelstickers först hos Killer Colours och slog till på Black Friday när Sephora hade 20 % på hela sortimentet (de kostar normalt 95:-). Och... JAG FRIKKIN' ÄLSKAR DEM! Efter en vecka hade lacket knappt chippat och såg fortfarande glansigt och fint ut. Mina naglar har aldrig genererat så många komplimanger och folk trodde att jag hade gjort dem själv (jag tror i alla fall det är ett bra betyg!).
Dessa stickers är, fascinerande nog, gjorda av nagellack med en klistrig sida som man lägger på nageln. De är mjuka och följsamma och du blir av med överflödet bara genom att vika kanten och dra bort den. När de väl torkat sitter de verkligen på plats och du behöver inte ens topplack. Dessutom får man med ett par extranaglar ifall man skulle fucka upp något finger (vilket jag gjorde).
Ska du på semester och vill ha naglar som håller och håller och håller? GO FETCH!