Unnat mig själv lite nya lack!

Publicerad 2012-03-25 20:29:23 i Nagelfint

För ett tag sen la jag min första beställning hos Nailsupplies. 8 China Glaze-nagellack blev det, och kostnaden för dem inklusive frakt blev sammanlagt ca 300 kr. Ganska bra ändå med tanke på att China Glaze kostar 99 kronor/flaskan här i Sverige. Här hade jag alltså fått betala nästan 800 kr, så trots att frakten gick på hälften av kostnaden sparade jag ändå hur mycket som helst. Hett tips alltså!Concrete Catwalk


De jag klickade hem var:

Agro (Capitol Colours 2012)

Ahoy (Anchors Away 2011)

Cha Cha Cha (Island Escape 2011)

Concrete Catwalk (Metro 2011)

Harvest Moon (Capitol Colours 2012)

Midtown Magic (Metro 2011)

Papaya Punch (Island Escape 2011)

Riveting Rouge (Vintage Vixens 2010)

 

Det var riktigt svårt att bestämma sig för vilka färger jag ville ha, men jag visste att jag skulle ha Cha Cha Cha, Agro och Harvest Moon som jag har haft ögonen på länge.

Bilder får ni se när paketet kommer på posten! Är ni sugna på att beställa något nytt lack?

St Patrick's

Publicerad 2012-03-17 17:30:50 i Bilder på sminkningar

Idag är det ju St. Patrick's day, som jag inte har hundraprocentig koll på men som ändå ska firas med utgång ikväll. Något grönt kändes passande, så det fick det bli!

 

 

Highlighter: The Balm - Mary-Lou Manizer
Ögonprimer: Too Faced Anti-Crease Eyeshadow Primer
Eyeliner: Isadora Flex Tip Eyeliner
Ögonskugga: Inglot - 418, 433, Sleek - Storm i-Divine Palett (mörk buteljgrön)
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Isadora Big Bold Mascara

Även naglarna fick bli gröna, med Beetle Green från Isadora.

Den jävligt viktiga "onödiga" debatten om hår

Publicerad 2012-03-13 16:17:34 i Hår & hud

Jag känner att det är min samhällsplikt att skriva något om den här debatten om hår under armarna, eftersom det här ändå är en "skönhetsblogg". Ni som är trötta på debatten kan alltså sluta läsa nu och inte kommentera. För det är så många som påstår att debatten är dum och att de inte bryr sig - ändå kan de inte låta bli att lägga sig i och försöka tysta ner. Så uppenbarligen bryr de sig ändå, och det är pga dem som debatten behövs.

 

Det är liksom inte bara en debatt om hår, utan det är en del av något mycket större. Nämligen synen på hur tjejer SKA se ut för att inte vara "ofräscha", "okvinnliga" eller "osexiga". För det måste man ju som tjej vara. Och att försöka få folk att fatta att kvinnokroppen, precis som manskroppen, är oantastlig och upp till ägaren att göra vad den vill med utan att bli kränkt eller förnedrad.

 

Såna här reaktioner kan man idag få på att inte raka sig under armarna som tjej. Bilden är lånad stulen av Lady Dahmer.

 

 

Man kan tycka att en debatt om lite hår är onödig. Man kan tycka att det är ju ingen stor grej, orka. Men när man väl ger sig in i debatten, är det inlägg av typen ovan som kommer fram. Folk som skriver att tjejer med hår under armana är håriga äckliga apor som aldrig får ligga. Man kan välja att blunda för detta och vägra att se hur det bottnar i en skev kvinnosyn, men då har man kanske inte använt hela hjärnan. Sen kan man engagera sig, även om det bara gäller "lite hår", eftersom det tydligen är en del av något mycket större, mycket värre.

 

Låt mig bara få säga det här, så att ingen kan undgå att missa det och misstolka:

Man får se ut hur man vill. Man får raka sig under armarna, och man får låta bli. Debattens mål är INTE att tvinga någon tjej att förändra sig.

Vi tar det igen bara för säkerhets skull:

Man får se ut hur man vill. Man får raka sig under armarna, och man får låta bli. Debattens mål är INTE att tvinga någon tjej att förändra sig.

Debattens mål är att försöka få folk att öppna ögonen och se att det finns olika krav och förväntningar på män och kvinnor. Förstår ni? Man FÅR ha "hårfobi", så länge det gäller hår på både män och kvinnor. Man FÅR tycka att hår är "ofräscht", så länge det gäller hår på både män och kvinnor. Det är när man börjar särbehandla män och kvinnor, och säga att hår är okej på killar men inte på tjejer, som man bidrar till ojämställdhet och skönhetshets.

 

Jag kan inte ligga och gosa med min killes håriga ben eller håriga bröst och sen komma och säga att tjejer med hår under armarna är ofräscha. Då har jag uppenbarligen inte använt hjärnan. Eller rättare sagt, då har man inte IFRÅGASATT vart åsikten kommer ifrån. Ingen föds med inställningen att hår på män är okej och hår på kvinnor är blä. Den uppfattningen kommer från samhället, från normer, från ideal och från ren könsdiskriminering. Där kvinnor förväntas vara släta och feminina och perfekta, och män förväntas vara håriga och manliga och kraftfulla. Och vet ni? Det är helt okej att tycka att just kvinnohår känns ofräsch så länge man är medveten om VARIFRÅN det bottnar i, och är redo att försöka förändra sin syn. Men den som rent av är stolt över sin åsikt, den har jag ingen respekt för.

 

En kommentar hos Lady Dahmer


Kvinnosvett är inte äckligare än manssvett. Kvinnohår är inte äckligare än manshår. Det är bara ännu ett symptom på att kvinnor ska anpassa och förändra sig medan män inte behöver det. Ingen rakade sig under armarna förrän det blev ett ideal. Innan dess var det ingen som kallade dessa kvinnor för "håriga apor" eller "äckliga horungar" (HERREGUD!).

 

Om ni bara är villiga att förstå och ta till er det jag skrivit så kan ni vara stolta över er själva. Men om ni tror att hår under armarna är en onödig debatt och att det är helt normalt att tjejer ska raka och inte killar, då hoppas jag att ni, precis som jag som förr i tiden brukade kalla mig antifeminst, vaknar upp en dag och ser hur skeva samhället och skönhetsidealen är.

 

Bara tänk, det är allt jag begär. Och låt alla få se ur hur de vill. Yttrandefrihet är ingen ursäkt för mobbing och har aldrig varit.

 

Kan jag snälla få se en sommarkollektion utan brons?

Publicerad 2012-03-12 15:57:36 i Övrigt

Jag gillar inte normer. Varken köns-, utseende-, beteende- eller andra sorters normer. Jag tar ofta tillfället i akt att klanka ner på normer och ideal så snart jag kan.

Att kritisera en norm är inte att vara elak emot eller trycka ner de som följer normen, det är att kritisera tänkandet och mönstret bakom: det som får människor att göra något för att "det bara är så" och som gör att de som inte följer normen blir bortglömda. Typ.

 

Bild från Isadora


Idealet, normen, är att man ska vara brun på sommaren. Man ska gilla att sola och man ska vilja bli brun. De som inte kan bli bruna ska sucka besviket över det och pressa ändå, eller smeta in sig i BUS eller bronzingprodukter. Jag är en såndär som helst inte blir brun, jag gillar att vara blek. Det betyder inte att jag sitter inne hela sommaren eller bara går ut på natten, som en vampyr, eller sitter under ett stort parasoll full påklädd och ser melankolisk ut. Nej, jag gillar att sola, men med hög solskyddsfaktor. Det är jätteskönt att ligga i solen ibland, men man måste ju inte bli JÄTTEBRUN.

Jag tycker det är jättefint med solbränna, på andra. Så det är inte det, ingen får ta illa upp! Jag är bara så himla trött på att sommaren alltid ska handla om solbränna och brons, även i sminkkollektionerna!

Jag tycker bleka ska få vara med i bilder från kollektioner. Trots allt poppar ju färgglada sommarnyanser mest på bleka, vilket gör dem tacksamma att fotografera. Kan vi snälla få se åtminstone en enda sommarkollektion där brons inte står i fokus, utan där färg gör det?

 

Vi'rå?

Mina ögonbryn

Publicerad 2012-03-08 22:34:06 i

Någon efterfrågade en guide om hur jag fixar mina ögonbryn för ett tag sedan. Jag har väldigt ljusa och framför allt tunna ögonbryn naturligt - nästan som babyhår. Så att färga dem funkar inte. Jag både plockar och klipper mina ögonbryn för att få önskad form. Just nu är de ganska tunna, men ibland gör jag dem tjockare. Beror lite på tillfälle och hur jag ska sminka mig i övrigt. Anyway - såhär gör jag:

 

Till att börja med ska jag kanske säga att jag använder en väldigt tätpackad snedskuren pensel, min är från Lindex, och en trio med brynfärger från Viva la Diva. Jättelänge använde jag ögonbrynspenna enbart, men nu tycker jag det blir bättre med skugga som grund. :)

Använd en ljusare skugga än vad du tror att du behöver och ta sparsamt med färg på borsten. Gå gärna över samma område flera gånger och tryck ner borsten mellan stråna, hellre än att fläska på med mycket färg direkt.

På första bilden är mitt ögonbryn helt au naturel. På andra bilden har jag börjat på den högsta punkten av ögonbrynet, i bågen, det gör jag alltid. Om jag börjar längst fram på brynet så får jag nästan alltid för mycket färg där, så den delen tar jag sist med det absolut sista som är kvar på borsten. Sist av allt målar jag "svansen".

 

På den första bilden här har jag fyllt i början av brynet, med den allra sista skuggan kvar i borsten. Jag tycker det blir snyggare på mig att hålla den främre delen mjukare och mer odefinerad. Efter att jag är klar med skuggan rättar jag till allt med en ögonbrynspenna för mer precis definition (mittersta bilden) - den fyller i det skuggan inte klarat, och så vidare.

Sist men inte minst - på sista bilden - kammar jag igenom brynen med en genomskinlig ögonbrynsgelé vars uppgift är dels att hålla ögonbrynen på plats längre, dels att definera stråna lite mer så ögonbrynen ser aaaaningens mindre målade ut. Här ser det ut som att bryngelén tagit bort färg men det gör den inte. Min är från H&M och en favorit hos många!

 

Ögonbryn är lite svårt och läskigt tycker jag, och något som jag ändrar teknik för hela tiden. Så om fem år kommer jag säkert ha en helt annan form. Men det är smällar man får ta under tiden man lär sig!

Moss

Publicerad 2012-03-07 14:14:45 i Bilder på sminkningar

Dagens!

 

 

Highlighter: The Balm - Mary-Lou Manizer

Ögonprimer: Too Faced Anti-Crease Eyeshadow Primer
Eyeliner: Isadora Flex Tip Eyeliner
Ögonskugga: Inglot - 418, 433  (ur denna palett)
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Isadora Big Bold Mascara
Kajal: NYX Jumbo Eyeshadow Pencil - Black Bean

 

Tyvärr är min kamera skitkass på att visa färger korrekt, men efter att ha trixat lite med ljuset och kontrasten i photoshop så ser det väl relativt rättvist ut... Ha en bra dag alla! Själv dras jag med huvudvärken från helvetet.

Skamlös reklam

Publicerad 2012-03-07 13:41:24 i Länktips

Just nu ligger ett sprillans nytt China Glaze-lack och en av de nya Too Faced-paletterna (som helt enkelt inte är smickrande på mig, tyvärr) ute på Tradera till vrakpriser. Kom å köp!

 

DIY saltvattenspray

Publicerad 2012-03-04 23:32:29 i

Fint, glansigt, oförstört, mjukt hår? Grattis! Men det är ju inte alltid en fördel. Vägrar ditt hår stanna kvar i tofsen, flätan? Åker tuperingen alltid ur direkt? Är volym något främmande för ditt hår? Då kan saltvattenspray vara något!

 

Saltvattenspray gör håret lite strävare och mer lättformat, samt ger en vibb av lite fluffigare rock'n'roll-hår. Men man behöver absolut inte gå till affären och köpa saltvattenspray. Det kan man göra hemma, fritt från onödiga tillsatser. Såhär gör jag:

 

- Koka upp 1,5 l vatten (eller 7,5 dl om man har en liten sprayflaska)

- Tillsätt 2 msk salt och 1 tsk socker (eller 1 msk respektive ½ tsk)

- Låt koka några sekunder, ta sedan av kastrullen från plattan och låt svalna. Häll sen blandningen i en  sprayflaska.


Sprayen kan appliceras på både fuktigt och torrt hår, men bäst resultat får man om man även ser till att rötterna sprayas samt om man torkar håret med hårtork direkt efteråt (med huvudet upp-och-ner för maximal volym).

 

Lycka till!

Freakin' awesome: China Glaze - Colours From the Capitol

Publicerad 2012-03-04 23:02:15 i Nagelfint

Det händer inte ofta att jag får ett sug efter specifika nagellack, oftast sker min nagellacksshopping på impuls- eller vad-jag-känner-för-idag-nivå. Men China Glaze nya kollektion Colours From the Capitol (inspirerade av böckerna och filmen The Hunger Games som jag tyvärr inte läst) har faktiskt lyckats locka mig.

Oftast när det kommer ut nya kollektioner av märken så tänker jag "jahapp, ännu en rosa/röd/turkos/svartglittrig som jag kan hitta billigare någon annanstans...", men den här samlingen färger känns faktiskt riktigt nyskapande och originella. Kolla ba:

 

Luxe and Lush, Fast Track, Hook and Line, Foie Gras, Stone Cold, Smoke & Ashes,

Dress Me Up, Riveting, Electrify, Mahogany Magic, Harvest Moon och Agro.

Här kan man se swatches på alla!

 

Om jag har råd och om den här kollektionen kommer finnas tillgänglig i Sverige så vill jag väldigt gärna ha Dress Me Up, Mahogany Magic, Agro (OH MY GOOOD), Stone Cold och Harvest Moon. Men helst Agro och Harvest Moon. Älskar!

Vilket tycker ni är finast?

(H)ear me out

Publicerad 2012-03-03 12:06:00 i Övrigt

 

Ni vet väl att H&M har ett otroligt stort utbud av söta örhängen som de nästan skänker bort? Man kan köpa skivor med allt från fyra till tolv par, om jag minns korrekt. Dessa fick jag för 39:-, men de är såklart inte att rekommendera till nickelallergiker.

I love I Love...

Publicerad 2012-03-02 12:02:00 i Jag tycker till om produkter

 

Ack, I Love...! De härstammar från doftfrossarens förlovade land. Jag är en otroligt doftfixerad (doftorienterad?) person och gillar inte att omge mig av tråkiga dofter. Dofter ger mig associationer och humörkickar. Därför är det inte så konstigt att jag älskar det här märket.

I Love...'s produkter kommer i många olika smaker dofter. Att använda den här duschkrämen med doft av jordgubb och björnbär är som att duscha med Ekströms jordgubbskräm, no kidding! Kokos-bodybuttern är också gudomlig, och har en dov, mindre söt doft av kokos än vad produkter brukar ha. En annan favorit är bodybuttern i doften Vanilla & Ice cream - älskar den.

 

I Love... finns bl.a på Kicks och kostar 49-69 kronor.

Min Glossybox i februari

Publicerad 2012-03-01 16:52:05 i Övrigt

Ni har väl inte lyckats missa det fantastiska konceptet Glossybox? För ödmjuka 139:-/månaden (dras via autogiro) får man hem en fin låda med blandade produktprover i slutet av varje månad. Det här är min första, och jag var väl... ja, varken jättenöjd eller besviken. Hade förväntat mig mer smink (haha...) och mindre hudvårdsgrejs. Man får fylla i ett antal uppgifter på deras hemsida och sedan ska produkterna man får vara speciellt anpassade efter ens personliga profil, men jag tror ärligt talat att det är slumpen som avgör.

 

I alla fall fick jag en spruta (räcker till typ 2 behandlingar) Brazilian Peel (peeling med AHA-syror som gjorde huden len), en liten flaska kroppsolja från Nuxe (luktar underbart), exklusiva ansiktskrämer från Murad och Doctor Babor (trevliga krämer båda två) samt en mascara från Daniel Sandler som i mitt tycke inte var mycket att hurra för. Men jag ser fram emot nästa Glossybox, och fler därefter!

 

För att läsa mer och bli medlem, klicka här!