Gemstone

Publicerad 2012-02-29 14:12:07 i Bilder på sminkningar

Såhär sminkade mig innan jag skulle gå ut i helgen. Jag är inte van vid att bära turkost/blått alls, så det kändes lite ovant till en början. Ögonbrynen fick bli röda för att matcha mitt oavsiktligt tillfälligt knallröda hår...

 

 

Highlighter: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates
Ögonprimer: Too Faced Anti-Crease Eyeshadow Primer
Eyeliner: Isadora Flex Tip Eyeliner
Ögonskugga: H&M (turkos),  Sleek - Storm i-Divine Palett (svart), MUS Cybershadow - Crow (grå)
Ögonbryn: Brun ögonbrynspenna (Lindex), Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Isadora Big Bold Mascara
Kajal: Viva la Diva - Black

Pärla: Viva la Diva

Rouge solitaire

Publicerad 2012-02-27 02:08:02 i Hår & hud

Nu var det länge sedan jag skrev något om hår och no-poo. Så här kommer ett litet inlägg.

Att vara, eller vilja vara, kopparrödhårig är ett heltidsjobb känns det som. Det var även därför jag la ner grejen i våras, det blev för jobbigt att hela tiden bleka/färga och håret tog stryk av det. Saken är dock den, att för ett tag sedan bestämde jag mig för att bli ljushårig på ett snällt sätt, och gick därför till frisören för att slinga håret. Men väl där visade det sig att den bruna hårfärgen jag färgat med hemma lämnade delar av håret kloakgrönt när det blektes. Därför var jag alltså "tvungen" att bli rödhårig igen för att maskera det gröna.

Och nu är jag fast i fällan igen. Det är ju så jäkla fint! Kolla bara:

 Helst skulle jag bara vilja acceptera min rått-gråa hårfärg och bli en såndär naturlig Anne på Grönkulla-zornkulla-hippie-skärgårdsrosig-sak med lång svallande naturlig skinande hårman. Det vore snällare mot håret. Man undrar ju lite vad poängen med balsammetoden är när man ändå tänker döda det nya ulliga gulliga babyhåret med väteperoxid, ibland. Men är man fåfäng så är man.

Problemet är att det är omöjligt att hitta rätt nyans om man inte går till frisören vilket jag inte vill så ofta pga, well,  svindyrt. Förresten blev inte L'oreal Feria Preference 7.46 Pure Paprika alls sådär härligt kopparaktigt i mitt hår som på förpackningen eller i Bjootis hår, utan snarare något åt det här hållet:

 

 

Det var dock inget en askblond färg ovanpå inte kunde råda bot på. Hoppas jag innerligen. Hittills.

Ba så ni vet.

 

Ny layout II

Publicerad 2012-02-23 23:20:32 i Övrigt

Har knåpat ihop en ny layout - ser det märkligt ut, tryck Alt följt av F5. Jag har bara använt mig av Opera, men jag bryr mig inte direkt om det ser konstigt ut i buggiga Internet Explorer. Som ju är en hel bugg i sig. Hehe.

Lite försiktigt tatueringstema sådär, och bredare textfält. Enjoy!

Olika ögon - olika resultat av tutorials

Publicerad 2012-02-22 18:09:18 i

Jag tänkte vidareutveckla mitt resonemang om olika ögonformer som jag påbörjade här litegrand. Jag tänkte på detta när jag satt inne hos Hiilen och tittade på hennes fantastiskt inspirerande sminkningar här om dagen. Ibland ser jag kommentarer där som säger "varför blir det inte så fint på mig :/". Som jag redan sagt så är variationen på ögonformer oändlig, men det är något man brukar glömma så länge det inte sticker ut enormt mycket.

 

Just ovan nämnda bloggerska har otroligt markerade globlinjer, ögonlock modell större och mycket space mellan  lock och ögonbryn, vilket gör att alla färger som samsas i ögonsminkningarna syns tydligt och får mycket utrymme. För någon med lite tunga ögonlock så kan det dock vara totalt meningslöst att använda 5 färger i en make up, eftersom alla kanske bara syns när man blundar. Jag är en av dem vars globlinje inte är djup, därför tar jag aldrig bilder på ögonsminket när jag blundar. Det gör sig helt enkelt inte lika bra då.

 

Såatte, min poäng är den att det är viktigt att ha i bakhuvudet, när man ser på en tutorial eller andra människors sminkningar, att man kanske måste justera måtten lite för att det ska passa ens egna ögon. Alla ser ju olika ut, och då kan inte en speciell sminkning se likadan ut på alla.

 

Lush's nya webshop

Publicerad 2012-02-21 17:52:55 i Länktips

Lush lanserade idag sin nya webshop, vilket var på tiden eftersom den förra bara skrek 2004 och var allmänt fail. Jag har inte överdrivet stor erfarenhet av Lush i praktiken pga snålhet, men i teorin älskar jag dem och jag är en sucker för allt naturligt och väldoftande. Jag har bl.a testat deras schampo med öl i och en av deras kroppsoljor som luktade gudomligt, med bra resultat.

 

 

God nyhet till alla som inte har ett Lush i sin stad alltså - själv kommer jag nog hålla mig borta från deras hemsida så länge som möjligt så att jag inte handlar ihjäl mig. Bokstavligt talat.

According to Dess

Publicerad 2012-02-15 19:49:09 i Länktips

Du! Du har väl inte missat att kolla in min Tumblr-sida som uppdateras ofta? Tumblr är lite som en fotoblogg, där man såklart kan ladda upp egna bilder, men även "re-blogga" andras material. Jag gör enbart det senare, det vill säga postar om andras bilder (fast de i sin tur är oftast tagna av tidningar/fotografer, inte av bloggarna själva) så att det bildar en mix av sånt jag tycker är fint. Lite som en inspirationstavla alltså! Jag är beroende...

 

 

Oftast hittar jag bilderna när jag klickar runt lite random, men här är några favoritkällor:

New York to Paris, The Beauty Model, Makeup Addiction, The Prepster Diaries, Viva la f-a-s-h-i-o-n, Suicide Blonde, The Beauty Blog, Je Suis Mort, Live in Color, Cosmetics&More, Cassandra Noir, Prettiest in Pink, Tricks out of our Sleeves, Killer Colours Inspiration, Well dressed for the Apocalypse

 

Så. Puh. För att re-blogga klickar man helt enkelt på en bild (eller "notes" om det inte går) och väljer "Reblog" uppe i högra hörnet. Det går såklart att posta texter/citat/länkar och liknande också. Game on!

Budgetversion av High Tech Lighter?

Publicerad 2012-02-14 11:46:00 i Jag tycker till om produkter

Ni vet den där concealerkvartetten från Wet n Wild som jag lovordat flera gånger? Den är inte bara grym på att täcka små skavanker i huden (den är t.ex mindre kakig och mjukare än Make Up Store's Cover All Mix, och typ tusen gånger billigare) - jag har hittat ett nytt användningsområde!

 

Den silvriga biten, a.k.a den jag aldrig använder, funkar nämligen lite som en High Tech Lighter, alltså den hyllade MUS-primern som gör skuggor starkare i färgen! Budgetalternativet från WnW har samma effekt.

 

 

Under skuggan till vänster har jag alltså den skimriga krämen från concealer-paletten, och till höger min vanliga primer från Lumene. Som ni ser så är skuggan till vänster inte bara skimrigare, utan mycket mer intensiv i färgen. När jag skulle tvätta av färgerna var det dock Lumene som satt hårdast på huden, men färgmässigt vinner WnW.

 

Så känner ni för en boost under ögonskuggorna i stil med High Tech Lighter (om än med något sämre hållbarhet, såklart) och dessutom vill ha en grym concealer, go fynda!

Isadora Velvet Touch vs. MAC Blot Powder

Publicerad 2012-02-13 15:17:39 i Jag tycker till om produkter

Eftersom jag använt Velvet Touch i 3 år och Blot Powder i drygt ett halvår, kände jag att det vore på plats med en liten jämförelse i sann Budget vs Lyx-anda. Keep on reading!

 

Isadora Velvet Touch Compact Powder - 129 kr

Min trotjänare sedan många år som nästan aldrig sviker, men som på sistone har fått stå tillbaka för nykomlingen till höger. Det här pudret är helt jävla super tycker jag, och kan inte hitta några fel med det förutom att det inte är riktigt kompitabelt med blandhy. För blank blir man - men det tar ett par timmar. Fram tills dess hjälper det här pudret till att hålla foundation på plats och gör huden superlen och felfri. Jag har alltid använt den medföljande puderpuffen. Tänk dock på att nyansen "10 Sheer transparent" inte alls är transparent utan tvärtom väldigt ljus.

 

MAC Blot Powder/Pressed - 250 kr

Jag hade väldigt höga förväntningar på det här pudret tack vare lysande recensioner webben över, och de har nästan infriats. Jag säger "nästan" för att det inte håller ansiktet fritt från glans riiiktigt så länge som jag skulle ha ansett perfekt - men nästan. Kan användas för att fixera foundation eller enbart för att bättra på det andra puder inte klarat - jag använder det till hela ansiktet. Ser och känns lite väl pudrigt till en början, men när det smälter in i ansiktet så ser det fantastiskt ut. Till och med efter några timmar när man börjar bli glansig ser det "glowigt" och naturligt ut, så att man inte vill/behöver matta ner. :) 
Den medföljande puffen är stel och ganska undermålig, men eftersom jag pressar in pudret i huden med tryckande rörelser, snarare än sveper puffen över ansiktet, så är det okej.

 

Sammanfattning

Båda är otroligt prisvärda puder men på olika sätt. Det som avgör vilket utav dem man köper får helt enkelt bli budgeten - men oavsett så kommer man bli helnöjd. Om det är viktigt för dig att hålla dig oljefri extra länge skulle jag dock satsa på Blot Powder.

OBS! Att pressa in pudret, snarare än genom att "borsta" in det, fixerar underlaget mycket bättre eftersom man verkligen pressar ihop pudret med underlaget istället för att lägga det som en hinna ovanpå. Med den metoden räcker ett tunt lager, dessutom riskerar man inte att råka smeta bort concealer eller foundation.

 

e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter

Publicerad 2012-02-12 23:08:33 i Jag tycker till om produkter

 

Hos flytande concealers har jag ofta upplevt att täckningsgraden varit på tok för låg. De har varit mjuka och krämiga men knappt synts på huden, varit flammiga och svåra att sudda ut eller inte gjort sitt jobb med att täcka mörka ringar. Detta kan man dock inte beskylla e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter för.

Den är både otroligt krämig och lättsuddad OCH täckande och högpigmenterad. Ytterst lite krävs, och concealern smälter in perfekt på huden. På bilden ser ni nyansen Glow/Fair, och concealerdelen är lite ljusare än min hudton (som för övrigt är NC15 hos MAC) vilket jag tycker är bra eftersom den både fungerar täckande och uppljusande. (Highlighterdelen, med sin mjölkiga vita kräm, är i princip orörd.)

e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter använder jag under ögonen, runt näsvingarna samt i mungiporna och jag kan ärligt säga att det är den mest awesome concealern jag någonsin testat! Whoa! För punkttäckning av mindre blodkärl och plitor tycker jag dock att en tjockare concealer i kakform funkar bäst, så där använder jag fortfarande Wet n Wild Cover All Concealer Palette.

 

Det bästa av allt? Dryga 35 kronor får man ge här.

e.l.f - Teal Blue

Publicerad 2012-02-05 15:53:18 i Nagelfint

Teal Blue från e.l.f på mina naglar nu. Ptja, för det första är det mer grönt än blått, fast det syns inte på bilderna jag tog. I verkligheten är det även snäppet mörkare. Trevlig formula, otroligt täckande, dock lite lång torktid.

 

Sammanställda swatches av MAC-skuggor

Publicerad 2012-02-05 01:59:42 i Länktips

Många och underbara är ögonskuggorna från MAC, men hur ska man kunna välja och vraka bland dem egentligen? Att stå och peta på skuggorna i ett varuhus i en halvtimme är av erfarenhet inte det roligaste man kan göra, och kan resultera i att man tillslut får beslutsångest och väljer färg på måfå. Och den löjligt orealistiska färgåtergivningen på webshopparna (Kicks, jag pratar med er!) går inte att lita på. Så hur gör man?

 

 

För en tid sen upptäckte jag, denna guldgruva, ett enormt swatch-galleri av just MAC-skuggor (och massa annat också för den delen) på Temptalia. Bildern är tagna med bra kamera i bra ljus och de känns väldigt realistiskt återgivna. Dessutom innehåller de individuella recensioner av varje skugga: textur, pigmentering, hållbarhet, och så vidare! Woho!

I framtiden ska jag definitivt förlita mig på Temptalias guide om jag vill köpa MAC-skuggor. När jag blir miljonär eller så.


Nedan har samlat länkarna till de swatchsidor jag kunde hitta med vad jag tror är sortimentspermanenta skuggor (men det finns fler), plus lagt till de nyanser jag tycker ser finast ut i varje kategori!

 

Beiges, Whites, Highlighter Dazzlelight

Black, Silver, Gray Copperplate

Browns (Part 1) Amber Lights, Smut

Browns (Part 2) Woodwinked, Mythology

Burgundy & Brown Shale

Greens Sumptuous Olive, Humid, Bottle Green (grönt = <3)

Neutrals (Part 1) Patina

Neutrals (Part 2) Say, yeah

Oranges, Yellows, Golds Goldenrod, Nylon

Purples Beautiful Iris, Indian Ink, Stars n' Rockets

Reds, Pinks, Oranges Beauty Marked, Cranberry, Coppering

Teals, Blues Prussian, Moon's Reflection

 

För att komma till huvudsidan med fler märken, dock inte enbart "permanenta" skuggor, klicka här. Happy hunting!

Burlesque med Natural at Night

Publicerad 2012-02-03 16:13:10 i Bilder på sminkningar

Ikväll ska jag gå på den Göteborgska burlesqueklubben Tip The Velvet, och korsetten matchar jag med min tolkning av 20- och 30-talsmakeup. Det vill säga: mörk skugga sotad frikostigt runt ögonen, mörka läppar och vippiga ögonfransar som får ögonen att se sådär Greta Garbo-drowsy ut. De här ögonfransarna skuggar mina ögon såpass att jag ser jättetrött och typ drogad ut, haha, men jag tycker ändå det är tjusigt...

 

 

Skuggorna jag har använt kommer från Too Faced's nya kollektion Natural Beauty - paletten Natural at Night specifikt. Jag tycker den här paletten är sjukt vacker, och den finns att köpa här bland annat.

 


Highlighter: The Balm - Mary-Lou Manizer
Ögonprimer: Too Faced Anti-Crease Eyeshadow Primer
Eyeliner: Isadora Flex Tip Eyeliner
Ögonskugga: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates, Too Faced Natural at Night Palette - Moon Stone, Night Fever
Ögonbryn: Brun ögonbrynspenna (märke okänt...), Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Lösögonfransar: Eylure Party Perfect - Twilight
Mascara: Isadora Big Bold Mascara

 

Nyförvärv från e.l.f

Publicerad 2012-02-01 14:44:22 i Smink

La en beställning hos e.l.f för ett tag sedan, och mest blev det lite nya borstar. Älskar både deras bronzing brush och blending brush, de är helt otroligt mjuka och finns att köpa här.

Fast mest nyfiken var jag ändå på deras tinted moisturiser och ögonconcealer, som jag aldrig hade testat förut. Här i färgerna Glow/Fair och Ivory.

 

 

Som ni (kanske?) kan se på jämförelsen nedan, så täcker fuktkrämen sparsamt - mycket mer än så kan man inte förvänta sig av en tinted moisturiser. Men den känns skön på huden, och den ser naturlig och inte för glansig ut. Concealern är jag också nöjd med, blir perfa till våren/sommaren när jag vill ha något lättare på huden än min nuvarande och otroligt täckande go-to-concealer från Wet'n'Wild. Jag har inte så mycket problem med finnar, däremot har jag pigmentering lite här och var i ansiktet (trots att jag är en inbiten användare av SPF, gah) samt ytliga blodkärl jag haft sen jag var liten och gärna täcker lite.

 

Här syns även blush från e.l.f i färgen Flushed.

 

Med i ordern slank givetvis två nagellack, Chocolate och Teal Blue (!?). Men mer om dem i ett separat inlägg.

 

Wie!