Darkened amber

Publicerad 2011-09-28 01:45:47 i Bilder på sminkningar

Testade den nya glitter-eyelinern. Satt som berget genom storm och fysisk aktivitet. Awesome. Tyvärr var det svårt att rättvist fånga glittret på bild. Ni får tänka er mycket mer glitter helt enkelt.

 

Primer: Lumene Eye Makeup Base
Ögonskuggor: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates (highligher), Ever After (brons), Un-Veil (mörkbrun) (Jeez, vad jag känner mig tjatig med den här paletten...)
Ögonbryn: Viva La Diva Mix & Match Eyebrow Colour - 1. Dark
Eyeliner: Viva La Diva Glitter Eyeliner - Bronze
Mascara: Isadora Big Bold Mascara

Spontanshopping

Publicerad 2011-09-27 13:41:00 i Smink


Glitter-eyeliner från Viva La Diva. Swatchade lite på armen och den verkar sitta som berg när den torkat. Very good.


Ögonbrynstrio från samma märke. Har aldrig varit ett stort fan av att använda skugga till ögonbrynen, men nu tänkte jag ge det en andra chans. Matchande snedskuren borste införskaffades också. För er som missat Viva la Diva så är det ett helt okej budgetmärke med bl.a högpigmenterade ögonskuggor till låga priser och riktigt bra läppstift. Finns på bl.a Lindex och Åhlens.

Projekt Starka Naglar: del I

Publicerad 2011-09-22 19:02:27 i Jag tycker till om produkter

Jag har alltid kunnat få väldigt långa naglar, men sen har jag oturen att de böjer sig och går av väldigt lätt eftersom de är så tunna. Jag tror att en hemlighet till att få långa naglar kan vara att ständigt ha dem målade, och att det är därför som jag lyckas. Jag har alltid färg på naglarna eftersom jag tycker det är vackert, elegant och superfeminint. Tyvärr har jag då problemet att naglarna en efter en går av när de nått en viss längd, det brukar börja med tummen och pekfingret.
MEN, nu har jag upprepade gånger läst om Trind Nail Repair som ska vara en mirakelkur för naglarna, och som ska göra dem hårda, tjockare och mindre benägna att skivas. Så just nu går jag på en intensivkur där man målar naglarna varje dag i 2 veckor med Trind, snacka om att det känns konstigt utan färg.

Så, jag återkommer helt enkelt om lite över en vecka och rapporterar om hur det gått. :)
Trind Nail Repair kostar 129:- och finns att köpa på bl.a Kicks.

Tutorial: Smokey royal blue

Publicerad 2011-09-21 16:15:26 i

Har knåpat ihop min första tutorial ever, så döm mig inte för hårt! Tyvärr fick jag inte plats med så stora bilder, så jag hoppas de med högre upplösning på skärmen än jag ser ändå.

 

Börja med att kladda ett underlag på rent ögonlock. Man kan använda en vanlig ögonprimer, jag har valt att använda ett svart underlag för mörkare resultat. Här har jag använt Black Bean, som är en Jumbo Eyeshadow Pencil från NYX (finns bl.a på Nelly.se). Ett lite kladdigt underlag för ögonskuggor måste man ha, annars kommer de flesta färger fästa dåligt.

 

Sudda ut underlaget antingen med fingret eller med en mjuk borste, det behöver inte vara jättenoggrant. På bilden till höger har jag lagt en mörkblå skugga i globlinjen samt under ögat.

 

Sedan la jag en ljusare blå skugga på ögonlocket. Till höger har jag suddat ut alla skarpa kanter med en blending brush och lagt till highlighter på brynbenet och i ögonvrån, Soulmates från Too Faced (japp, min nya allround-highlighter som funkar till allt). Ser ni vilken enorm skillnad highlighter gör?

 

Ögonbryn, mascara (här Isadoras Big Bold Mascara) och eyeliner på. Använde även en blå kajal på vattenlinjen,  Royal Blue från Isadora. Et voilà!

Crow

Publicerad 2011-09-20 20:53:23 i Bilder på sminkningar

Grå och mörka färger runt ögonen är fint när det är mörkt och dystert väder ute. Fast jag tycker inte alls det är dystert, utan mysigt. Jag älskar hösten! Man kan låtsas att man är huvudpersonen i en gloomy Edgar Allen Poe-dikt.

 

 

Jag har använt:

Foundation: MAC Studio Fix Foundation, NC15
Puder: Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer transparent
Concealer: Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: Isadora Perfect Powder Rogue - Cool pink
Highlighter: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates
Ögonskugga: MUS Cybershadow - Crow, MAC - Sketch
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, H&M Eyebrow fix
Kajal: Viva la Diva - Black
Mascara: Isadora Big Bold Mascara
Läppar: Wet n Wild - Sunset Peach

Vanliga frågor om balsammetoden (aka No-Poo)

Publicerad 2011-09-19 22:09:39 i

När man inte tvättar håret med schampo får man oftast samma frågor som återkommer, och man får alltid ge samma svar. Därför har jag sammanställt en liten FAQ som jag helt enkelt kan länka till när någon har undringar, väldigt praktiskt! Några av de saker jag kommer skriva kan jag ha nämnt förut, men de är viktiga att understryka.

Jag kan i princip garantera att allt jag sagt är vattentätt, men om ni hittar något faktafel skulle jag bli otroligt tacksam om ni kommenterade på botten av inlägget!

 

Galen new-age-hippie-naturist-kvacksalveri-tant? Nu förstår jag inte aaaaaaaalls vad du menar...


Va, varför är schampo dåligt?

De starka rengörande egenskaperna i schampo är även det som torkar ut håret. Oavsett märke och pris. Det är därför man får matt och sprött hår av att regelbundet använda schampo, och som får lockhåriga att bli fluffiga i stället.

Många som tvättar sitt hår med schampo upplever att håret snabbt blir fett. Det beror inte på att håret blir smutsigt, utan för att hårbottens produktion av olja har rubbats. Så här funkar det: schampo torkar ut hårbotten --> hårbotten producerar mer olja för att kompensera --> håret blir fett. Inget schampo = hår som håller sig rent längre.

 

Men jag använder balsam efter schampo, då är det väl ingen fara?

Balsam har man oftast bara i längderna, hårbotten blir fortfarande uttorkad. Schampo öppnar hårets fjällskikt för att rengöra, något som inte behövs eftersom fett är mer lättlösligt än så. Och varje gång man öppnar upp detta skikt så sliter det på håret. Så även om du stänger skiktet med balsam efteråt så är skadan redan skedd.

De flesta balsam i affären innehåller dessutom silikon. "Många moderna balsam innehåller silikoner och mineraloljor, som ”stänger” fjällskiktet genom att lägga sig som en skyddande hinna utanpå det. Håret kan då kännas blankt och starkt, men under den skyddande hinnan är håret lika skadat som förut, och varje gång man schamponerar håret löser man upp hinnan, öppnar fjällskiktet, och sliter ytterligare på det." (Källa: lockig.se)

 

Men jag har ett dyrt schampo som min frisör tipsat mig om.

Spelar ingen roll.

 

Jag har väldigt fett hår, kommer balsammetoden hjälpa mig eller göra det värre?

Det kommer bli mycket mycket bättre, läs det jag skrev om att schampo orsakar fett hår. :)

 

Jag har inte lockigt hår, och då är det väl ingen idé?

Du kan fortfarande ha slitet hår under dyra produkter och lager av silikon, och ju förr du reparerar håret, desto tidigare blir du av med det beroende av plattång, serum och ständiga klippningar som många har.

 

Utan schampo kan väl inte håret bli rent?

Balsam innehåller också tvättande egenskaper, men svagare sådana. Istället för lödder, får man alltså med fingrarna massera hårbotten och håret för att avlägsna fett. Men det fungerar! Så länge man inte har haft i produkter med silikon som inte är lösliga med balsam, så är smuts i håret inget man behöver stark rengöring för att ta bort.

Det torkar inte ut håret, och hårstråets skyddande skikt finns kvar och gör håret friskt och blankt.

Man kan även tvätta håret med ägg och bikarbonat, men det är överkurs och inget du behöver tänka på än.

 

Okej, men då ska jag kanske prova det nästa gång jag duschar.

Kul att du vill testa! Men det är inte så enkelt. Nästan alla balsam du kan köpa i affär innehåller silikoner och mineraoljor (och det vill vi inte ha). Om du skulle använda ett sånt balsam så skulle allt det dåliga innehållet bara byggas upp i håret och inte kunna lösas upp, och det skulle göra situationen värre.

Innan du testar är det därför jätteviktigt att 1) Använda schampo en sista gång för att få ur alla rester, men det måste vara ett schampo med godkänga ämnen - under 2.13 här finns några tips på sista-schampon från mataffären. Samt 2) Köpa balsam utan silikoner och mineraloljor, men det är svårt att se i innehållsförteckningen så kolla länken ovan för att få tips om märken. Ett för tvätt att ha i hårbotten, och ett mjukgörande för längderna.

 

Är dessa "godkända" produkter dyra?

Hihi, nej, oftast kommer de faktiskt från budgetmärken (kolla länken ovan!).

 

Du använder ju balsammetoden, men ditt hår ser... sådär ut?

Ganska ofta händer det att jag byter hårrutiner och byter tvättbalsam, för jag har ännu inte hittat en absolut favorit. Det innebär att mitt hår fortfarande är lite i en sorts tillvänjningsperiod, där jag undviker att tvätta det för ofta för att inte torka ut håret.

Man får heller inte glömma att jag har slitit på det genom att bleka mitt hår och använda schampo i många många år, så mitt hår är inte helt reparerat ännu. Plus att jag är otroligt dålig på att färga håret när det behövs, och utväxt kanske inte är så snyggt nej. :)

Hårbottens normala fettproduktion är fullt naturlig och kommer finnas kvar oavsett tvättmetod, så det är klart att man aldrig helt kan undvika den. Man kan däremot göra den otroligt mycket bättre!

 

Nu har jag hållt på i en vecka och mitt hår är otroligt fett, orkar jag fortsätta?

Ja för tusan! Det tar några veckor för hårbotten att stabilisera sig, men ge inte upp. Och tvätta noga när du väl tvättar håret, så ska det gå bra. Jag tycker att ett friskt och välskött hår resten av livet är viktigare än några veckors fult hår. ;)

 

För mer tänkbara undringar och deras svar, besök lockig.se's FAQ!

 

Borsten som revolutionerat mitt hår

Publicerad 2011-09-19 02:21:11 i Hår & hud

Seriöst nu. Varför vill en människa på denna jord någonsin använda någon annan hårborste än en med svinhår (eller motsvarande veganskt alternativ)?! Det frågar jag stilla mig själv.

Den här lilla borsten gör mitt hår oförskämt mjukt, glansigt och vackert på ett sätt jag verkligen hade fnyst tveksamt åt innan. Det kan tyckas fjantigt att oja sig över en sådan enkel sak som en hårborste, men visst känner man sig lite stiligare  och bättre när man är nöjd med håret? Ingen annan kam eller plastborste har lyckats så bra med det som denna. Svinhårsborste for the win!
Den här köpte jag för 70 kronor på Kicks men det finns även större varianter.

Cut the Cake

Publicerad 2011-09-17 16:54:41 i Bilder på sminkningar

Igår vankades det fest och då sminkade jag mig såhär.

 

 

Primer: Lumene - Beauty Base Matifying Primer
Foundation: MAC Studio Fix Foundation, NC15
Puder: Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer transparent
Concealer: Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: Viva la Diva - Papparazzi
Highlighter: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates
Ögonskugga: NYX Jumbo Eyeshadow Pencil - Black Bean (bas), Too Faced Romantic Eye Palette - Cut the Cake, First Dance
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, H&M Eyebrow fix
Kajal: Viva la Diva - Black
Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001
Mascara: Isadora Build Up Mascara
Läppar: Random gloss från H&M

 

Någon efter-festen-bild blir det dock inte. Höhö.

Ny layout

Publicerad 2011-09-17 15:00:00 i Övrigt

Nu har jag grejat lite i Photoshop och ut kom en ny layout. Hoppas den gillas!

Om något ser konstigt ut, tryck F5. Om det fortfarande se konstigt ut, kommentera detta inlägg. (Ni får förstås kommentera med ris och ros också.)

Min bästa borste för ögonskugga...

Publicerad 2011-09-16 18:50:59 i Jag tycker till om produkter

... är ganska otippat från Lindex. Den är SKITBRA. Lagom hård, plockar upp färg bra, lätt att arbeta in färgen i, håller fruktansvärt länge.

En på bilden har jag använt i 3 år och tvättat tusen gånger, och den andra köpte jag igår - ser ni någon skillnad? Inte jag heller. Awesome. 29,50:- kostar den.

 

Ögonskuggeguide för olika ögonformer

Publicerad 2011-09-12 21:50:31 i

Det finns en oändlig variation med sätt att applicera ögonskugga på, och självklart är inget tillvägagångssätt varken fel eller rätt så länge resultatet blir fint. Men hur många har inte, liksom jag, svurit över att hur exakt man än applicerar sminket, så blir det helt enkelt inte likadant som på bilder man sett?

Grejen är ju att det finns massor med olika former på ögonen och ögonlocken, och dessa spelar stora roller för hur bra man passar i ögonmejken. Har man inte samma form på sina ögon som den man vill efterlikna, kan det bli svårt. Det finns runda ögon, mandelformade ögon, små och stora ögon, ögon tätt ihop och brett isär. Stora ögonlock, icke-existerande ögonlock, runda ögonlock, tydlig globlinje, "hooded" eyes (det vill säga att huden ovanför ögonlocket tynger ner på ögonlocket och skapar ett veck där)... och så vidare.

Ögonskugga kan användas för att skapa olika effekter och för att förändra formen på ögonen, som de flesta säkert vet. Små ögon kan se större ut, stora kan se mindre ut, tätt åtsittande kan se ut att sitta bredare isär, smala ögon kan se rundare ut. Ni fattar.

 

Jag gjorde en liten illustration med 9 olika vanliga sätt att applicera ögonskugga, och tänkte skriva något om några av bilderna. För enkelhetens skull har jag valt att använda tre nyanser av en färg. En ljus, en mellan och en mörk.
1 & 5) Den allra vanligaste varianten av applicering, med ljus skugga på ögonlocket, mellan i globlinjen och mörk i ytterkanten. Passar de flesta, men om man har hooded eyes eller djupsittande ögon kan man behöva ta färgen i globlinjen lite högre upp mot brynet för att den ska synas.

 

2) En sorts sotning man kan göra är helt enkelt med hjälp av en enda, mörk färg (eller fler, om man vill det) som man applicerar över hela ögonlocket och under ögat (ibland även runt om ögat på innerkanten). Det här ser oftast jättebra ut OM man har stora, öppna ögon med tydliga ögonlock, eller om man har större asiatiska ögon.

På mig, som har ganska små och lite hooded eyes (men inte helt), så får denna variant mig att se dödstrött och arg ut med pyttesmå ögon. :D Jag måste helt enkelt ha en ljusare skugga på ögonlocket. Så om ni känner som jag - det handlar inte om att ni gör fel!

Om man har tätsittande ögon ska man inte måla ända ut i ögonvrån, då kommer ögonen se ännu tätare ut.

En som INTE ser dödstrött och arg ut med pyttesmå ögon i en mörk sotning, utan fabulös, är denna tjej.

 

 

3 & 4) Skugga enbart på ögonlocket och inget under ögat - en variant som ser bäst ut på större, runda ögon, annars kan det lätt tynga ner ögonlocket som i exempel 2. Lyckat exempel på Zooey Deschanel:

 

 

6) Som jag tidigare sa, har man ögon som sitter brett isär och vill åstadkomma effekten av mer tätsittande ögon är det en jättebra idé att använda kajal eller skugga i ögonvrån, använd en smal pensel för att slippa kladd.

 

7) "Kattögon" tycker väl de flesta är skitsnyggt, eller? Det kan man åstadkomma genom att sudda skuggan uppåt och utåt mot ytteränden av ögonbrynet. Om man har högt sittande och ganska långa ögonbryn blir effekten som bäst. Jag har märkt att om man har hooded eyes eller lågt sittande ögonbryn, så bör man inte göra formen så vass som på bilden, för precis som i exempel 2 kan det lätt tynga ner ögonlocket så att ögonen smalnar av.

Det är jättesvårt att förklara, men om du har hooded eyes - använd en ljusare skugga in mot ögonvrån och tona ut den med en mörkare ju längre utåt på ögat du kommer, och avsluta sedan genom att sudda utåt och uppåt som på bilden. Höj INTE ögonbrynet under tiden du sminkar, du vill slappna av i ögat för att få en så korrekt uppfattning om slutresultatet som möjligt.Perfekta kattögon indeed.

 

8) En variant med mellanmörk skugga ända upp till ögonbrynen som är som allra snyggast (tycker jag) på de med redan ganska mörka färger och mörka, tjocka ögonbryn. Som Rachel Weisz på bilden nedan. Men, vill man åstadkomma en dramatisk effekt i alla fall är det bara att köra på!

 

 

9. Att koncentrera den mörka skuggan till ytterkanten av ögat, bådde uppe och nere, är ett jättebra sätt för tätt åtsittande ögon att se längre isär ut - samt för smala och små ögon att se rundare ut. Ger något av en "dolleye"-effekt tycker jag. Superfint på de allra flesta, faktiskt!

 

Som med allt annat ska man självklart pröva sig fram och sminka sig på just det sätt man själv tycker är smickrande för ens ansikte - det här är bara generella guidelines. Och kom ihåg att alla helt enkelt inte passar i allt (nåväl, en del lyckliga undantag finns ju). Hoppas någon blev klokare, hur som helst!

Fyrklöver

Publicerad 2011-09-12 03:58:22 i Bilder på sminkningar

Här kommer dagens. Olika nyanser av grönt från min nya 88-palett. Så fort jag hade laddat in bilderna i datorn upptäckte jag att fantastiska Pygmeisk också gjort en grön med sin nya 88-palett. Slumpartat, men egentligen inte, för jag tycker alltid att de gröna skuggorna är de mest lockande och andra kanske är precis som jag...

 

(Snabbrecension av 88-paletten förresten, till de som funderat på att köpa den (nästan alla nätbutiker säljer exakt samma men under olika namn): äger du ingen primer, gör dig inte besväret. Matta skuggor i allmänhet fäster dåligt på naken hud, och jag misstänker att så är fallet även med dessa färger. En del av färgerna jag prövat smular sig lite, men fäster utmärkt om man "trycker" in dem i locket med duttande rörelser med en pensel. Jag är väldigt nöjd med mitt köp, må jag säga.)

 

Foundation: MAC Studio Fix Foundation, NC15
Puder: Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer transparent
Concealer: Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: e.l.f. Mineral Blush - Joy
Highlighter: 88-paletten (ljus)
Ögonskugga: 88-paletten (skogsgrön på locket, en klargrön i globlinjen och svart i ytterkanten, samt en varm gul för uttoning)
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, H&M Eyebrow fix
Kajal: e.l.f - Grassy green
Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001
Mascara: Isadora Build Up Mascara
Läppar: Inte ett jota.

Ever After

Publicerad 2011-09-05 19:15:20 i Bilder på sminkningar

Lite malplacerad skärpa på den här bilden som vanligt, men alla skuggor jag använt här kommer i alla fall från Too Faced's Romantic Eye Palette. Älskar formulan på skuggorna: mjuka, krämiga, pigmenterade. Enda negativa är att de skimriga skuggorna är lite smuliga, samt att de matta nästan är lite för matta och svåra att blenda eller sätta en annan skugga ovanpå. (Det kan också bero på att min primer är lite för bra.) Färgerna är i alla fall helt underbara.

 

 

Primer: Lumene Eye Makeup Base
Ögonskuggor: Too Faced Romantic Eye Palette - Soulmates (highligher), Cut the Cake, Ever After
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown
Kajal: Svart från Viva La Diva
Mascara: Isadora Build Up Mascara

 

Det känns konstigt med en make up utan eyeliner på övre ögonlocket, känner mig liksom lite... naken, exposed, rädd. :P Någon mer som lider av samma åkomma?

Country chic

Publicerad 2011-09-05 00:55:51 i

Mina favoriter från Odd Molly den här hösten och vintern.

 

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: det finns inget märke vars kläder jag är så kär i som Odd Molly. Varför, åh varför, måste allt kosta en förmögenhet? :'(

Skamlös reklam: 67% rabatt på allt hos Nelly

Publicerad 2011-09-01 21:22:00 i Länktips

Save My Day har en vecka framåt en deal med Nelly.com som ju säljer massor med smink och hudvård från bl.a Too Faced, The Balm, EcoTools, Wet 'n' Wild och många fler vanliga och ovanliga märken! Köper du ett presentkort  á 100 kronor styck, så får du 300 kronor att handla för, köper du 2 presentkort så får du 600 kronor, och så vidare.

Klicka här eller nedan för att fynda:

 

 

Själv passade jag på att köpa 2 presentkort, och har redan beställt Too Faced's Romantic Eye Palette, Nelly's egen 88 Palette (värt att testa när man kan!) samt en concealer från Wet 'n' Wild. Vad kostade allt detta mig då? Ynka 200 spänn! *nöjd*

Erbjudandet gäller till och med den 7:e September, men presentkorten gäller i 3 månader.

Kopparsotning

Publicerad 2011-09-01 21:20:20 i Bilder på sminkningar

Den här sotningen är starkt inspirerad av en fantastisk sminkning Lisa Eldridge gjorde här om dagen, klicka här för att se hennes videotutorial.  Att klappa in skimrig skugga på mitten av ögonlocket i en sotning ser nästan tredimensionellt ut. Skitsnyggt.

 

 

Primer: Lumene Eye Makeup Base

Ögonskuggor: Koppar och guld från en Viva la Diva-palett, svart skugga från H&M.
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown
Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001, svart kajal från H&M
Mascara: Isadora Build Up Mascara

The usual stuff :)