Flickan och kråkan

Publicerad 2011-06-30 23:36:02 i

Sofia Karlsson

En fantastisk och till på köpet mycket smakfull sångerska.

 

 

 

Mitt hår, bilder

Publicerad 2011-06-27 20:32:57 i Hår & hud

Balsammetoden efterföljd i lite drygt två månader - bortsett från ett par snedsteg och hårfärgning.
Mitt hår är inte naturligt lockigt, här har jag haft det flätat. Men med balsammetoden så har jag märkt att det blir vågigt om jag lämnar det oborstat när jag tvättat det, vilket är otroligt. Och framför allt håret i nacken har blivit krulligt. Håret i nacken är skörare än övriga håret, och blir sällan lika långt. Det säger ganska mycket om schampons hårda verkan att håret i min nacke förut var alldeles risigt och rakt! Det hade slitits ut totalt...När jag var liten hade jag korkskruvar i hela håret som senare försvann. Jag har alltid velat ha lockigt hår, men vågar inte permanenta det av rädsla för att det ska bli fult med rak hårbotten när det växer ut. Tyvärr är mitt hår dumt och locktänger fungerar inte på det, förutom i topparna.

Mitt bästa locka-håret-tips är att tvinna håret till en korv och vira håret runt sig självt tills det blir som en skruvad bulle, sen fästa med en hårsnodd och sova med den. När man sen tar ut den på morgonen så är håret sådär filmstjärnelockigt, då kan man krama i mousse för att det ska hålla bättre.
Vill man ha superlockigt hår så kan man göra det på blött hår, men om håret är tjockt finns risken att det inte hinner torka helt. Själv gör jag det mest på torrt hår, för större och mjukare lockar.


Det är brunt med röda skiftningar, men ser mycket mörkare ut på bilderna.

På okänd mark med nytt puder...

Publicerad 2011-06-24 01:44:25 i Jag tycker till om produkter

Nu har jag hunnit testköra L'oreal's True Match Super Blendable Powder (långt namn!) i ett par dagar, och här är mina tankar.

Jag hade egentligen tänkt fylla på mitt lager av Velvet Touch Compact Powder från Isadora, som jag har använt i imponerande 3 år och dyrkar... men! Den var slut på affären jag var inne i, och jag tänkte "Äh, what the hell, kan vara bra att testa något nytt".

 

Jag har alltså använt nyansen W3, och till en början var jag rädd att den skulle vara på tok för mörk för min hud, men jag tycker att den matchat min foundation väldigt bra. Jag använder foundation från samma serie, det vill säga True Match, i nyansen C1.

 

Kanske det är bra när två produkter kommer från samma serie? Kanske är de "anpassade" för varandra. Jag tyckte att den medföljande svampen var galet dålig, så jag använde min gamla svamp från Isadora-pudret när jag fixerade min concealing. På övriga ansiktet använde jag en ganska mjuk borste. Till en början var jag inte helt nöjd med hur den mattade, tyckte att jag fortfarande var lite glansig efteråt.

 

Men efter att ha cyklat och svettats på grund av både hetta och, möjligtvis, någon grad feber pga grav förkylning - och fortfarande inte blivit glansig! - så kunde jag konstatera att det här pudret är finemang. Jag gillar när man kan svettas lite och göra saker, och samtidigt ha en så när som perfekt hud eftersom pudret fortfarande presterar efter det. (Självklart svettas man ju ändå eftersom porerna inte är tilltäppta, men det "lägger" sig efter ett tag och återgår till den matta ytan.)

 

Jag kanske återkommer efter att ha utsatt pudret för fest och en heldag med en uppdatering :) Hittills är det i alla fall godkänt!

Christina Hendricks

Publicerad 2011-06-24 00:22:27 i

Christina Hendricks är en av skådisarna i den riktigt bra serien "Mad men" som utspelar sig på 60-talet. Hennes tjusiga röda hår kan definitivt ha påverkat mitt sug att bli lika kopparröd jag en gång i tiden :) Hon är alltid glamouröst stylad och sminkad, som en gammal Hollywoodstjärna. Slår man upp "voluptuös" i ett uppslagsverk skulle hon passa perfekt! En riktigt stor stilinspiration :)

 

Purple apricot

Publicerad 2011-06-21 20:23:35 i Bilder på sminkningar

Dagens ögonmakeup gick i aprikos och mättat lila med vingad eyeliner.Produkterna jag använt:
Globlinjen och en bit in under undre fransraden: Lila skugga, Oriflame/Giordani Gold Symphony
Ögonlocket och under ögat: Ljusaste skuggan från Isadora Eye Shadow Quartet, Khaki Bronze
Ögonvrån: Ljusaste skuggan Isadora Eye Shadow Quartet, Crystal Mauve (testkör dessa som tusan nu!)
Flytande eyeliner från Rimmel och ögonbrynspenna i färgen Grey Brown från Lumene.
Mascara: Isadora Build Up Mascara, Waterproof.

Om några dagar kommer min syster hit, då ska jag använda henne som provdocka. :)

Drömteori's ögonbrynsteori

Publicerad 2011-06-18 23:47:01 i

Det här med ögonbryn verkar vara ett vitt omskrivet fenomen hos bloggar i den här kategorin. Men det går ju inte att säga nog egentligen. Som en vän av ögonbryn tycker jag att man ska ha snygga, välansade bryn. Självklart finns det de som föds med tjusiga bryn, sen finns det vi som inte fick så mycket att röra oss med och vi får helt enkelt förlita oss på pennor och skuggor och dylikt.

När jag var 14 lyssnade jag på arg musik och rakade bort mina ögonbryn för att måla dit nya. Sen dess har jag långsamt, gradvis, blivit liite liite bättre på det. Nu är väl egentligen första gången jag kan säga att jag har okej ögonbryn. Men sen vet jag ju inte vad jag kommer tycka när jag ser mig själv på bild om 5 år. Det brukar ju vara så ;)

 

Min egna ögonbrynsguide:

 

Möt min digitala, och till synes ganska surmulna kompanjon Modellen:

 

Modellen har inga ögonbryn och ger därför ett lätt spöklikt, medeltida intryck. Här är hon i 3 varianter med snygga ögonbryn:

 

Man brukar säga att ett ögonbryn ska formas efter 3 spikraka linjer:

1) Näsborre och rakt upp längs näsryggen: där ska ögonbrynet börja

2) Näsborre och tvärs igenom pupillen: där ska ögonbrynets högsta punkt vara, eller om man saknar högsta punkt; där ögonbrynet börjar slutta nedåt.

3) Näsborre via yttre ögonvrån: här ska ögonbrynet sluta.

 

Naturligtvis är det omöjligt för dessa "måsten" att passa alla, men pröva själv med något rakt får du se! Oftast är den naturliga ögonbrynsformen redan utformad såhär. Om man inte alls passar in så finns risken att formen inte är smickrande för ansiktet.

På 3:e bilden har jag suddat början av ögonbrynen lite, och det är ifall att om man som jag har väldigt glesa eller ljusa ögonbryn närmast näsroten, så är det jättesvårt att måla en skarp kant så att det ser snyggt eller naturligt ut. Därför är det säkraste kortet att hålla den delen lite ljusare och mer odefinerad, om man inte är väldigt säker på sin sak det vill säga. :)

 

Och här är några mindre bra former:

1) Jag tror att ett vanligt misstag man gör är att noppa sina ögonbryn för tunna eller måla dem för tunna. Jag är  av ungefär samma inställning som min sminkguru Lisa Eldridge, dvs att ögonbryn ska vara "as thick as you can get away with"! ;) Eftersom ögonbrynen har en sån viktig del i inramningen av ansiktet så är det synd om man ser ständigt förvånad/nonchalant ut. Många skulle nog bli förvånade på riktigt om de visste hur snygga ögonbryn de faktiskt kunde få om de vågade växa ut dem!

2) Jag vet inte varför en del noppar hela ögonbrynet tunt och sen sparar en plump i början. Gör ni? För det är inte fint någonstans tycker jag.

3) Okej, jag erkänner... jag målade mina ögonbryn såhär halva gymnasiet, hemskt nog! Den här formen gör att man ser rätt arg eller häxlik ut.  Hellre att man målar för lite och för ljust, än för mycket och för mörkt - alla gånger!

 

Några fler riktlinjer:

- Om du är en av de lyckliga få som förunnats med riktigt tjocka, underbara ögonbryn men vill ändra formen på dem, gå till en salong som även har hand om ögonbryn och be om råd om du kan.

- Noppa inte på ovansidan av ögonbrynet, om du vill tunna ut dem, noppa underifrån! Annars ser de lägre och tyngre ut.

- Välj en ögonbrynspenna/skugga en nyans ljusare än vad du tror att du behöver, t.ex blond/ljusbrun för brunetter och askbrun/mörkbrun för svarthåriga.

- Kajalpennor är i många fall väldigt mjuka - ögonbrynspennor är hårdare och torrare, vilket ger ett mjukare och mer naturligt resultat.

- Vanlig ögonskugga tillsammans med en snedställd borste med korta strån fungerar utmärkt.

- Skulptera ögonbrynen i dagsljus eller under en lampa med kallt sken för att få en så korrekt färgåtergivelse som möjligt.

- Börja rita/skugga mitt på brynet, i bågen, arbeta dig sedan ut mot sidorna.

- Sist men inte minst: var inte rädd för att be en ärlig kompis om dennes åsikt. När man bara stirrar på sitt eget ansikte en lång stund är det väldigt lätt att bli självblind.

 

Hoppas någon uppskattade min lilla guide och att någon lärde sig något nytt! *Poff*

 

Crystal Mauve & vikten av ögonprimer

Publicerad 2011-06-15 19:08:56 i Bilder på sminkningar

Idag fick jag hem den senaste beställningen och passade såklart på att testa paletten Crystal Mauve från Isadora som såklart var både mörkare och rikare i färgen än på bilderna, awesome! Det enda jag irriterade mig på var att den mörkaste skuggan smulade lite och innehöll massor med färgglatt glitter som hamnade överallt, men slutresultatet blev ändå inte så pjåkigt.

 

Osminkade ögat med hopplöst ljusa och glesa ögonbryn, tyvärr ärftligt i mitt fall så det lär inte bli bättre. Tur det finns botemedel i form av pennor, skuggor, med mera. Jag tycker ögonbrynen är bland det viktigaste av allt, åtminstone för mig själv. Om jag har bråttom och inte hinner "göra något" med ansiktet så brukar jag ändå se till att fixa ögonbrynen, de ramar in mitt ansikte bra och man ser inte lika "naken" ut.

 

Ta-daa! Sotat öga i mättat lila och mörkgrått. Kanske för tungt till vardags, däremot till kvällar och fest. Förutom den nya paletten har jag använt en svart kajal från Viva La Diva över och under ögat, samt Isadora Build Up Mascara (Waterproof). Passade även på att pröva den nya ögonbrynspennan från Lumene & I like it!

 

För att få en ursäkt att predika lite om vikten av primer under smink (speciellt ögonsmink) bestämde jag mig för att göra ett litet experiment med mina nya kap. Om en ögonskugga fäster eller inte, oavsett pris, har väldigt mycket med underlaget att göra. En högpigmenterad MAC-skugga kan ändå fästa ganska dåligt på ren, torr hud.

Här har jag använt Eye Makeup Base från Lumene som jag tycker är utmärkt.

 

Tydliga bevis eller vad!? :) Nu måste jag kila, ha det!

Några inköp, bl.a ögonskuggor

Publicerad 2011-06-14 00:16:17 i Smink

Klickade hem dessa budgetjuveler till min samling från Kicks (även en jättebra sida om man vill ha vansinnigt bra MAC-grejer men bor på vischan). Delbetalning erbjuder de, perfekt för oss studentfattiglappar.

Det var riktigt länge sen jag köpte nya ögonskuggor, och jag har behövt en bra bronsig/guldig färg länge, känns det som. Jag vet inte om det är jag som bara haft tur, men de tar ju åratal att förbruka! Jag har t.ex en palett från Oriflame med helt underbara guldskimriga mauve och lilatonade färger som jag använder minst en gång i veckan, och den har jag haft i dryga 3 år! Jag vet inte hur hygieniskt det egentligen är, men det är mycket kvar och helt underbara skuggor så jag är nöjd. :)

 

 

2 paletter med ögonskuggor från Isadora Eye Shadow Quartet, i färgerna Crystal Mauve och Khaki Bronze. När man inte är ute efter ett heltäckande högpigmenterat resultat så tycker jag att de flesta "billiga" märken gör bra ifrån sig, åtminstone när man använder primer under. Sen kan man ju diskutera utbudet av färger som inte alltid är det bästa.

Just dessa 2 är mer skimriga och starkare i färgen i verkligheten än på bilderna, har jag förstått, efter att ha googlat recensioner och provsminkningar - skulle aldrig riskera att köpa grisen i säcken. ;)

 

Definition Mineral Eyebrow Pencil från Lumene i färgen Grey Brown, behöver en ny ögonbrynspenna dels pga att min nuvarande snart är uppvässad, dels pga att jag numera är brunett (tjoho) och min gamla är för röd!

 

Klart okej budgetalternativ till de lite dyrare (och bättre) primerna från Smashbox och Guerlain är Lumene Beauty Base Matifying Primer. Behövs bara yttepyttelite av den här silikonaktiga primern, man blir onaturligt slät och mjuk i ansiktet så att man bara vill gå runt och känna på det hela tiden, haha. Man bör nog undvika dagkräm under om man vill ha foundation ovanpå, då går den in sämre och ansiktet riskerar att bli en enda kladdig massa av lager-på-lager. Annars är den guld!

Konsekvent Odd Molly-habegär...

Publicerad 2011-06-13 23:08:35 i

Pre-fall kollektionen 2011 innehöll några pärlor. Synd att det bara går att drömma om dem. :S

Jag ÄLSKAR verkligen Odd Molly's klänningar som är sådär riktigt pråliga, utsvängda, dramatiska och feminina med markerad midja. Mmmm.

 

Bilder från http://www.oddmolly.com

Lisa Eldridge

Publicerad 2011-06-13 21:45:10 i Länktips

Det är egentligen bara en make up-artist vars blogg/videologg jag följer, och det är Lisa Eldridge. Jag tycker hon är så himla duktig, trevlig och tjusig, och inspirerar STORT! Hon är vad jag förstått en välanlitad kändissminkös som gjort omslag för Vogue, Elle, Marie Claire och så vidare.

Hon är inte den där typen av sminkbloggare som bara gör neutrala sminkningar, eller sminkningar som knappt syns, vilket främst är vanligt i Sverige där allt ska vara så himla naturligt och subtilt. Smink är en konstform, och det går att använda färger och experimentera utan att se ut som en Drag Queen, men många är rädda för det. Lisa visar att man inte måste ha lite brun kajal och rosa läppglans för att vara elegant.

 

Här har ni några smakbitar:

 

 

 

 

 

 

 

 

Enjoy!

Mina rengöringsprodukter

Publicerad 2011-06-08 21:29:23 i

 

Håret:

Jag tvättar mitt hår enligt balsammetoden. Specifikt balsamet från X-tra, finns att köpa på Coop. Varför ett så billigt balsam? kanske ni tänker. Faktum är att det ofta är just de billiga balsamen som inte innehåller "dåliga" ämnen av någon anledning.... Just detta är godkänt enligt balsammetoden, vilket innebär att det inte innehåller mineraloljor eller silikoner. Dessa kan inte tvättas ur med bara balsam och kan därför inte kombineras med balsammetoden.

Det här balsamet tvättar jättebra, och lämnar inte håret fett eller klibbigt som andra "dåliga" balsam kan göra. Det är dessutom drygt och extremt billigt (ca 13 kr för 500 ml tror jag).

Inpackning från Garnier, Pärlemor och Körsbär. Det här är mer mjukgörande än det från X-tra, och jag har det bara i längderna för en vårdande effekt. Även det billigt, finns på t.ex Ö&B och i mataffärer.

Fråga: Blir håret verkligen rent? Blir det inte fett utan schampo?

Svar: Jag tvättar ju fortfarande håret och gnuggar hårbotten noga, bara inte med skitstarka schampon. Eftersom jag har stabiliserat mitt hårs sebumproduktion så blir det inte fett så snabbt. Håret blir oftast fett just PÅ GRUND AV att man rubbat miljön i hårbotten med schampo, inte för att det är smutsigt. Det kan dock ta ett par veckor för håret att vänja sig. Dessutom måste man ha tvättat ur alla dåliga produkter en sista gång MED  schampo innan man börjar - förslagsvis schampot från just X-tra. Det sista schampot måste vara godkänt, en bra lista har June sammanställt.

Fråga: Får man använda hårspray, mousse, vax och liknande?

Svar: Ja, fast bara om de är godkända och går att tvätta ur med bara balsam. Kompletta listor på godkända produkter finns här och var på internet, eller på forumet Lockig.se.

 

Ansiktet:

Jag tvättar inte det sköra och känsliga ansiktet med tvål eller sminkborttagning eftersom det ofta är alldeles för starkt. Istället tvättar jag bort sminket med... hör och häpna, en kombination av olivolja och ricinolja (finns på apoteket). Det är inte många som vet att olja löser fett och smuts extremt bra...

Ricinolja är egentligen ett laxerande medel, men är bra att rengöra porerna med också. Jag blandar ungefär hälften-hälften av de 2 oljorna och gnuggar in i ansiktet noga som fasen. Sedan blöter jag en handduk i hett vatten och håller över ansiktet tills porerna öppnar sig, då gnuggar jag bort oljan. Upprepar detta några gånger tills all olja är borta.

Det här bör man dock inte göra varje dag, då ricinolja kan verka uttorkande. På vardagarna rengör jag bara med olivoljan.

Det här har jag pratat om förr och det kallas just The Oil Cleansing Method och är jättebra för de med både torr och fet hy, mycket finnar eller acne, etc.

Fråga: Får man inte finnar av olja?

Svar: Nej, eftersom proceduren med att ånga ansiktet med en het handduk efteråt öppnar upp och rensar ut porerna så blir man snarare mycket renare i porerna än innan. Man är helt säker på att ha fått bort allt smink och smuts, som är det som annars hade täppt till porerna och skapat finnar. Hudens egen talgproduktion skapar normalt sett inte finnar eller pormaskar, men om man har överdrivet fet hy så kan den här metoden hjälpa. Fett löser som alla vet fett.

 

Jag har även lagt ner med dagkräm från Garnier, Nivea, Dove och liknande eftersom jag fick finnar, utslag och torr hy av dessa. Numera mjukgör jag ansiktet med ekologisk kallpressad Jojobaolja och ren Aloe Vera-gel (när jag vill ha något mindre kladdigt) från Bodystore. Ibland blandar jag gelen med oljan 50/50 och smörjer noga. Det har sjunkit in helt efter någon halvtimme. Om jag smörjer mig med oljan på kvällen så har den sjunkit in helt på morgonen och man har värsta babyhuden!

Fråga: Men min dyra kräm från <valfritt märke> fungerar faktiskt jättebra på mig?

Svar: Vad bra! Men själv gillar jag inte att göra min hud beroende av något och veta att det kanske kommer gå i stöpet om jag slutar använda det. Dessutom vill jag inte lägga ner så mycket pengar på något som man kan få helt naturligt och för mindre pengar :)

 

Hoppas det här inlägget gjorde någon klokare eller gav tips och idéer!

Om någon funderar på att övergå till balsammetoden, eller no-poo-metoden som den också kallas, för att få bukt med risigt/sprött/torrt/frissigt/fett hår, rekommenderar jag att man googlar först och tar reda på exakt vilka produkter som är godkända och hur man ska göra, annars kan man få motsatt resultat. Och det är INTE dyrt, tvärtom mycket plånboksvänligt och du behöver bara en vanlig mataffär!