Lagoon

Publicerad 2011-07-30 20:40:38 i Bilder på sminkningar

 

 

En blå-grön sminkning. Samtliga skuggor jag använt är från Viva La Diva 48 High Pearl Eyeshadows-paletten som har några år på nacken, och går nog inte att få tag i längre, men det finns ju massor av dupes (=liknande/identiska färger hos andra märken).

 

Resten av produktlistan ser ut såhär:

Primer: Lumene Eye Makeup Base
Ögonbryn:
Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown
Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001
Mascara: Isadora Build Up Mascara

Som vanligt alltså!

Velvet red peaches

Publicerad 2011-07-17 22:55:08 i Bilder på sminkningarÖgonskuggor: Viva La Diva 48 High Pearl Eyeshadows palett (tranbär- och persikofärgad)

Highlighter: Isadora Eye Shadow Quartet - Khaki Bronze (ljus skimrig persikofärgad)

Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown

Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001

Kajal: Brun från Rimmel

Mascara: Isadora Build Up Mascara

 

En palett jag inte använder så ofta är Viva La Diva 48 High Pearl Eyeshadows - den gavs ut på jul för 3 år sedan - eftersom den är ganska smulig och lite irriterande för ögonen. Men någon gång ibland kan man åstadkomma fina saker med den. Hoppas ni gillar sminkningen. :)

Hårinspiration från Game of Thrones

Publicerad 2011-07-10 03:31:55 i

Som många andra har även jag blivit totalt frälst av den nya fantasy-HBO-serien Game of Thrones. Jag älskar verkligen den semi-medeltida fantasymiljön, med vackra kläder och utsmyckningar. Och frisyrerna! Gah, frisyrerna! Långt hår är så vackert, men det är ju inte alltid man orkar göra något annat än sätta upp håret i hästsvans tyvärr.

 

Sjukt fina och romantiska frisyrer tagna ur Game of Thrones (ursäkta den medelmåttiga kvalitén - titta på serien istället!):

 

Det finns mycket man kan göra med långt hår att man får beslutsångest, eller hur?

Golden green

Publicerad 2011-07-07 17:18:10 i Bilder på sminkningar

Ögonskuggor: Isadora Eye Shadow Quartet - Khaki Bronze (grön), H&M (gul), Oriflame (rödbrun)
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown
Eyeliner: Rimmel Exaggerate Eyeliner - 001
Mascara: Isadora Build Up Mascara

 

På sommaren känns det säkrast att använda en vattenfast mascara, men det kan vara knepigt att tvätta bort (har ännu inte funnit den perfekta ögonsminkremovern). Jag brukar dock ha ett lager "vanlig" mascara under, då går det betydligt enklare. Då spelar det heller ingen roll vilken färg man har på den under, själv använder jag en i silver från Max Factor. :)

Tips: Wet n Wild Cover All Concealer Palette

Publicerad 2011-07-05 00:13:35 i Jag tycker till om produkter

Cover All Concealer Palette från Wet n Wild är en otroligt prisvärd concealer, alltså "täckfärg", som jag själv använder.

Den går att köpa på eleven.se för 69 kronor, på nelly.com för 49 kronor eller se Wet n Wild's egen hemsida för återförsäljare (finns på de märkligaste ställen må jag säga - så chansen är stor att du har en nära dig!).

 

Jag rekommenderar inte att man använder den här på torr/flagnande hud - då kan det se ännu torrare ut. Se till att huden är återfuktad innan. Och fixera alltid din concealer (och foundation) med puder - annars kommer det att smetas bort vid beröring så småningom, precis som med alla märken!

- Den rosa
ljusar upp, den använder jag under ögonen för att se piggare ut, samt i mungiporna - av någon anledning har jag mörk pigmentering där. Den blir inte rosa på huden, utan ljusar upp ens naturliga hudton.
- Den gröna neutraliserar och "trollar bort" röda fläckar. Den blir inte grön på huden, utan osynlig. Den döljer också ilsket röda myggbett såhär i sommartider. Hur bra som helst!
- Den skimriga definerar kindben eller ger illusionen av höga punkter och benstruktur om man inte har det naturligt. Denna brukar jag blanda med lite foundation och applicera med fingrarna på kindbenent - syns även med puder ovanpå! Man kan också ha den under ögonbrynen för att lyfta dem lite, över näsryggen eller på amorbågen.
- Den beiga täcker finnar eller andra fläckar man vill dölja. Den neutraliserar även lila-/blåaktiga mörka ringar. Den är lite för mörk för att det ska se naturligt ut på mig, men så länge jag har foundation över spelar det ingen roll. Jag använder den vid näsvingarna samt på ytliga blodkärl.

Den här concealern används med fördel under din foundation, för att förbereda och jämna ut färgen, eller ensam :)
Jag tycker den är en jämbördig konkurrent till de liknande paletterna från MAC och Make Up Store, och den här har dessutom grönt i sig som tar hand om röda irritationsmoment. Rekommenderas starkt - och den är ju så otroligt billig!