Inglot-palett

Publicerad 2011-12-31 16:16:03 i Bilder på sminkningar

På kanarieöarna upptäckte jag att de säljer det polska sminkmärket Inglot i vissa affärer, som jag mindes att den fabulösa Viola med flera bloggat om.

 

Där fick man plocka ihop vilka färger man ville i en palett, jag nappade såklart snabbt på detta erbjudande, och 5 skuggor i en palett fick man för ungefär 20 euro (ca 180 kr). Riktigt nice tyckte jag!

 

 

Slutligen vill jag önska alla mina kära läsare ett GOTT NYTT ÅR! <3

Would you rather?

Publicerad 2011-12-29 11:35:00 i Övrigt

Hittade den här listan med frågor på någon random Tumblr, är uttråkad nog att göra den nu... Gör det ni också!

Would you rather lose all of your mascaras, eyeliners, lipsticks, and lipglosses or lose all of your palettes and eyeshadows?

Jag skulle hellre förlora alla mina maskaror, eyeliner, läppstift och läppglans för då får jag en anledning att köpa nytt, vilket är skoj! :) Och de ögonskuggpaletter jag har är mer värda.

 

Would you rather chop off all your hair or never be able to cut it again?

Lätt! Skulle raka av mig allt hår i ett nafs. Det kanske vore lite tufft och roligt att pröva på snagg en gång i livet. Dessutom är det ju mycket enklare att byta färg och experimentera med håret när det är på utväxt.


Would you rather have a coral cheek or a pink cheek?

Korall tror jag passar mina gula undertoner bättre.


If you had $1000 to spend, would you rather buy clothes or makeup?

Behöver kläder mer än jag behöver mer smink, så jag skulle välja kläder.


Would you rather apply lipstick as eyeliner, or eyeliner as lipstick?

Haha, läppstift som eyeliner låter inte särskilt hållbart. Eyeliner som läppstift däremot låter ju som att det skulle sitta lite för bra. 


Would you rather only shop at MAC or Sephora?

Sephora, för de har flera olika roliga märken att välja bland.


Would you rather only use one eyeshadow color or one lip color for the rest of your life?

En läppfärg, jag är inte så mycket för läpp-produkter ändå. Ögonsmink är helt enkelt roligare...


Would you rather wear winter clothes in summer or summer clothes in winter?

Vinterkläder på sommaren.


Would you rather wear dark nails or bright nails all year round?

Färgstarka naglar är snäppet roligare än mörka, och svårare att tröttna på.


Would you rather give up your favorite lip product or your favorite eye product?

Läpp-produkten.


Would you rather only be able to wear your hair in a pony tail or a messy bun?

Jag tror att hästsvansen går att anpassa mer efter tillfället.


Would your rather never being able to paint your nails again or never use lipgloss?

The horror, the horror, att tvingas ha omålade naglar för evigt... så jag väljer att dissa läppglanset.


Would you rather shave your eyebrows and have none at all, or sharpie them in everyday?

Måla i dem varje dag, det gör jag ju nästan redan. :)


Would you rather live without makeup or nail polish?

Utan nagellack - smink är ju så grymt kul!

Addicted

Publicerad 2011-12-23 19:18:05 i Nagelfint

Jag tror att jag är besatt - av att måla naglarna! Kan man kanske bli beroende av att andas in ångorna? Förr kunde jag lätt ha ett lack på mig i någon vecka och bättra på där det flagade, men nu när jag har fler färger att välja bland så tröttnar jag nästan direkt och vill byta. Det är något terapeutiskt och lugnande med att sitta och måla, och nästan varje gång jag är inne i en skönhetsaffär så måste jag köpa med mig ett lack. Haha. Någon som känner igen sig?

 

 

Dagens skörd: "Freshy" från Mavala och "Beetle Green" från Isadora. På naglarna har jag Mavala "Red Diamond" över China Glaze "City Siren", juligt och fint.

Antique pink

Publicerad 2011-12-22 15:39:07 i Bilder på sminkningar

Idag såg jag ut såhär. Dagsljus är det ju sådär med nu för tiden... Men i morgon vänder det!

 

 

Primer: Lumene - Beauty Base Matifying Primer
Foundation: MAC Studio Fix Foundation, NC15
Puder: MAC Blot Powder - Light
Concealer: Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: Isadora - Cool pink
Highlighter: The Balm - Mary-Lou Manizer
Ögonprimer: Lumene - Eye makeup base
Ögonskugga: Ljusguld, gammelrosa och tranbärsfärgad från Sleek-paletten Storm
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Isadora Big Bold Mascara 
Läppar: Isadora Jelly Kiss - Merry Berry

Daisy Beauty nr 1/12 - tips!

Publicerad 2011-12-22 00:06:47 i Övrigt

Ni skönhetsintresserade har väl inte missat att det nu finns ute ett nytt nummer av Daisy Beauty? Jag prenumererar på Elle, som jag älskar, men är inte fullt lika intresserad av allt mode. Därför är det kul med en tidning som är renodlat inriktad på smink, hårvård, styling och liknande. Man får recensioner, produkthyllningar/sågningar, tips och tricks, fina sminkbilder, och mycket mer på köpet.

 

Daisy Beauty använder sig både av amatörskönhetsfantaster, erfarna bloggare och även utbildade inom skönhet, och baserar alla uttalanden på egna tester och användning. En stor del av artiklarna diskuterar även ekologiska varumärken. Man kan därför lita på Daisy Beauty hundra gånger mer, tror jag, än vad som sägs om smink i vissa andra tjejmagasin, som fortfarande sprider en del myter.

 

 

 

För att se var du kan köpa tidningen nära dig, klicka här.

 

 

Black Galaxy

Publicerad 2011-12-21 15:43:59 i Nagelfint

Höstens kanske mest hypade lack, Black Galaxy från Isadora, lever det upp till hypen? Nja. Mja. Visst, i inomhus- och lampljus är det färgglada glittret väldigt fint, men lacket är även proppat med en aning för mycket grått glitter, som är det enda man ser utomhus. Fast i såhär mörka tider är ju det väldigt sällan, i och för sig.

Det är även grymt svårt att få det här lacket glansigt, eftersom ytan är så uppruggad och grovkornig. Tre lager (!) överlack krävs, åtminstone för mig, utspritt över ett par dagar för att det ska hinna torka ordentligt mellan. Men det är när ytan är glansig som det färgglada glittret framhävs allra mest. Superfint.

 

Korres - Paeonia, Vanilla, Amber Pear

Publicerad 2011-12-14 01:02:42 i Jag tycker till om produkter

Något jag är fantastiskt ointresserad av är parfym. Jag tycker aldrig att jag fäster mig vid dofter, och om jag gör  det så är det från de lite dyrare märkena. Innan i somras hade jag aldrig någonsin tänkt tanken att lägga mer än 200 spänn på en parfym - sen hittade jag den här älsklingen. Doften heter "Paeonia, Vanilla, Amber Pear" (pion, vanilj och eldröda päron) och kommer från det grekiska naturliga hudvårdsmärket Korres.

 

 

Jag tycker egentligen bara att man ska bära en doft om man kände som jag gjorde. Efter att jag sprayat parfymen på en såndär provsticka inne på Åhlens så tycker jag inte att det luktade något speciellt. Men när jag kom hem hade doften transformerats TOTALT på pappret och luktade rentav gudomligt. Jag satt hemma och sniffade hur länge som helst och jämrade mig lustfyllt efter varje sniff. Jag kunde inte tänka på något annat än den här parfymen i veckor innan jag var TVUNGEN att köpa den. En känsla jag aldrig haft för en annan parfym, någonsin.

 

Det är lite svårt att beskriva den här doften. Jag tycker varken den luktar vanilj eller päron, men så är jag inte särskilt insatt i parfymvärlden heller. Den är inte söt, inte frisk, inte kryddig, inte mysk-aktig. Den är dov men samtidigt väldigt säregen och sitter länge på huden. Som mitt ex sa: "Den luktar sensuellt, som sex!". Och det låter ju lite småäckligt att ha på kroppen - men faktum är att parfymen luktar väldigt hudnära och varm, som parfym som suttit på handleden i flera dagar och blivit en del av hudens egna arom. Och det är faktiskt dagen efter påsprayning som parfym i allmänhet luktar som godast tycker jag. Så luktar Paeonia, Vanilla & Amber Pear, fast direkt!

 

Korres har många fler dofter att välja bland, och alla luktar så unikt och annorlunda, jordnära på något sätt. Som  en varm grekisk klippa där man torkat örter och framställt eteriska oljor... kan jag föreställa mig, haha! Kolla upp det - finns i din närmsta parfymdisk.

 

Tips: Bjootis Julkalender

Publicerad 2011-12-09 19:16:03 i Länktips

Den eminenta bloggerskan Bjooti har en julkalender fullspäckad med lockande vinster, varje dag till och med den 24:e December. Själv har jag deltagit nästan varje dag och igår vann jag faktiskt! Ett kit från Vichy med rengöring och fuktcreme är nu mitt, får se om det kan råda bot på min torra vinterhy bättre än alla oljor i världen (inte) kan...

15 kvarvarande tävlingsdagar alltså!

 

Bild: Bjooti

 

 

 

Premiärtestar "Storm"

Publicerad 2011-12-01 19:38:52 i Bilder på sminkningar

Igår kom Storm till mig - det tog alltså bara 4 arbetsdagar, helt sjukt bra! Jag passade på att testa paletten idag, det blev en guld-röd sotning. Tyvärr hann det ju bli mörkt ute så därför får ni stå ut med crappy inomhusljus (lite missvisande färger också), tyvärr.

Omdöme då? Jodå, skuggorna är mjuka och krämiga och med ytterst minimalt smul och nedfall. Det är ett enormt plus. Skumgummiapplikatorn som medföljde var inte helt värdelös faktiskt, som skumgummiapplikatorer annars är - applicerar man dessa skuggor med en pensel kan jag tänka mig att de smular lite mer. Men sudda och blenda får man göra med pensel, såklart.

Blev speciellt överraskad av den svarta skuggan i paletten, den är verkligen kolsvart och täckande som jag aldrig upplevt med svarta skuggor förr. Yay!

 

 

Alla skuggorna är från Storm-paletten från Sleek, underlaget är i stort samma som här.