Ännu en blogg!

Publicerad 2011-04-03 23:31:31 i Introduktion

Jag har alltid varit väldigt intresserad av utseende, hår och smink i allmänhet, något som kanske förvånar många då jag inte direkt ser ut som stereotypen av någon glassigt tillfixad modedonna. I ärlighetens namn skiter jag totalt i vad som är modernt och jag tycker det är jättetråkigt att handla kläder.  Jag går inte till frisören och jag har aldrig fått en manikyr. Jag har alltid varit den där tjejen som aldrig riktigt sett rätt ut, vare sig det gällt kläderna, på huvudet eller i övriga kroppen. När det var modernt med platågympadojor på 90-talet så köpte jag fel färg, var det modernt med silvriga dunjackor så var min för lång... lite sådär.

Men nu har jag slutit fred med allt det där, och min nuvarande konsumtion av smink och hårvårdsprodukter är rent löjeväckande dyr och onödig, varför jag på sistone bestämt mig för att det måste bli ändring. Jag tänker inte förstöra mitt hår med schampo och inte peta ner kemikalier i porerna. Sminket lägger jag inte ner, men målet för det här året är att kunna sluta med foundation och concealer helt och hållet. I nuläget är min hy så konstig på grund av felaktiga tvättmetoder och dåliga hudkrämer att det enda jag tänker tvätta mitt ansikte med är OCM (oil cleansing method) som jag först läste om på den inspirerande Junes blogg. Jag tänker även fortsätta att tvätta mitt hår med balsam för att det ska bli helt återställt från alla blekningar det genomlidit.

 

Så, i framtiden kommer jag dokumentera utvecklingen och allt annat i ytlighetsväg, så fort jag har tid, ork och inspiration. All kunskap jag fått från diverse hårforum och liknande under åren kan helt enkelt inte gå till spillo, utan måste spridas! Hoppas det kommer glädja/hjälpa någon :)

Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej