Gudrun Sjödén

Publicerad 2011-04-04 23:38:40 i

Alltid lika roliga, nyskapande och brokiga kläder. Tilltalar mig som gillar plotter, färger och detaljer även om jag själv inte är djärv eller modig nog att gå klädd i dem från topp till tå. Och SNYGGA fotografier och miljöer till sina kollektioner, slår aldrig fel! De har modeller av alla möjliga åldrar och utseenden i riktiga miljöer, och det gillar jag tusen gånger bättre än identiska dockansikten i gardinstångssiluett. Ansöke nyligen om ett jobb hos dem, håller tusen tummar att jag får det.

 Ansiktet nu

Publicerad 2011-04-04 23:25:16 i Hår & hud

 

Ja! Det här är alltså hyn i mitt ansikte innan jag fått fason på den, för att ha något att jämföra med i framtiden :)

Kan väl inte påstå att jag har hemskaste problemhyn direkt, tror inte det beror enbart på sminket heller. Min hy blev betydligt bättre när jag började sminka mig regelbundet, för 4-5 år sedan, än vad den hade varit innan. Men jag tror att den har "mognat" (hujeda mig...) på sistone, varav nya problem har uppstått. T.ex har jag fått synliga och ganska stora porer på kinderna och näsan, som jag aldrig haft förr. Har även blivit torr på kinderna, därav de röda fläckarna. Får väl lite småplitor då och då, mest längs käkbenet, men inget stort. Det jag mest av allt saknar är någon sorts hälsosam lyster i hyn, nu är jag visserligen blek och kanske skulle det lätt avhjälpas med sol, men det enda sol gör i mitt ansikte är fräknar och röda kinder, haha.

På vänster kind har jag ett rött brustet blodkärl som jag haft sedan barnsben. Har funderat på att någon gång ta bort det med laser, men det är inte aktuellt än på länge, håhå...

I dream of... Odd Molly

Publicerad 2011-04-04 00:13:50 i

... som har alla mina drömklänningar, dock långt över min prisklass (hm, sisådär en månads matbudget...). Ett märke som kan vara tråkigt och beigt för att i nästa sekund SPY ur sig kavalkader av underbara broderade klänningar och tunikor som är lite sådär lantligt snygga och bohemiska och folkdräkt-chic. Något jag älskar är att deras klänningar i princip alltid har tre kvars-ärmar och går till mitten av låret eller knäna, ser lätt väldigt avklätt ut annars tycker jag.

 

 

 

 

En vacker dag, när jag blir stor och rik, så...

 

Följ min blogg med bloglovin

Ännu en blogg!

Publicerad 2011-04-03 23:31:31 i Introduktion

Jag har alltid varit väldigt intresserad av utseende, hår och smink i allmänhet, något som kanske förvånar många då jag inte direkt ser ut som stereotypen av någon glassigt tillfixad modedonna. I ärlighetens namn skiter jag totalt i vad som är modernt och jag tycker det är jättetråkigt att handla kläder.  Jag går inte till frisören och jag har aldrig fått en manikyr. Jag har alltid varit den där tjejen som aldrig riktigt sett rätt ut, vare sig det gällt kläderna, på huvudet eller i övriga kroppen. När det var modernt med platågympadojor på 90-talet så köpte jag fel färg, var det modernt med silvriga dunjackor så var min för lång... lite sådär.

Men nu har jag slutit fred med allt det där, och min nuvarande konsumtion av smink och hårvårdsprodukter är rent löjeväckande dyr och onödig, varför jag på sistone bestämt mig för att det måste bli ändring. Jag tänker inte förstöra mitt hår med schampo och inte peta ner kemikalier i porerna. Sminket lägger jag inte ner, men målet för det här året är att kunna sluta med foundation och concealer helt och hållet. I nuläget är min hy så konstig på grund av felaktiga tvättmetoder och dåliga hudkrämer att det enda jag tänker tvätta mitt ansikte med är OCM (oil cleansing method) som jag först läste om på den inspirerande Junes blogg. Jag tänker även fortsätta att tvätta mitt hår med balsam för att det ska bli helt återställt från alla blekningar det genomlidit.

 

Så, i framtiden kommer jag dokumentera utvecklingen och allt annat i ytlighetsväg, så fort jag har tid, ork och inspiration. All kunskap jag fått från diverse hårforum och liknande under åren kan helt enkelt inte gå till spillo, utan måste spridas! Hoppas det kommer glädja/hjälpa någon :)