Thierry Mugler: Alien Essence Absolue EdP Intense

Publicerad 2015-02-04 00:02:34 i Övrigt

Det här är det senaste tillskottet i min parfymsamling och det från Thierry Mugler (från vilka jag även äger och älskar magiska Angel). Den här doften var helt enkelt tvungen att bli min efter att jag sprayat den på halsen i tax freen efter min senaste resa, och därefter suttit och njutit av den i fem timmar på planet. Den här godingen har en fruktansvärt lång hållbarhet, och det innebär såklart att den är väldigt... dominant. Det finns en anledning till att den heter (Alien) Essence Absolue och dessutom Intense. Visst är flaskan otroligt söt dessutom? Som en utomjordisk (!) insekt. En... rymdblomma. Nä fyfan, inga jävla DiLeva-referenser här.
Gourmandparfymer är min absoluta akilleshäl och även om jag egentligen är sjukt dålig på parfymer (som jag skrev i mitt inlägg om höstdofter) så hindrar det inte mig från att njuta något så extremt av dem! Om du vill veta hur den här älsklingen doftar, läs vidare under bilden.
 
 
I min näsa: Komiskt nog är jag egentligen inte så förtjust i originalet Alien. Jag tycker den luktar lite tantigt, åtminstone på mig själv. Essence Absolue är såklart släkt med originalet men tantighetsnivån är lägre, och mindre blommig och mer söt/frisk.
Det första jag känner efter applicering är mentol, lite kallt i näsan, det känns uppfriskande och fräscht. Även en tydlig citrusdoft finns där, dock inte skurmedelscitrus. Annat jag uppfattar är lite... tvåliga hintar, typ svindyr handtvål på en lyxrestaurang, pudriga dofter också, men samtidigt lite myskiga och kryddiga, inte oskyldigt eller flickigt alls. Tydligast är nog doften av bakverk, liksom... vaniljstång+mandel+florsocker+smör, snarare än rent socker eller karamell. Och så lite blommor på det. Typ. Ja, ni hör ju vad organiserad min näsa är. :D
 
Enligt Fragrantica.comThe new fragrance is described as richly intense, sensual, deep and mysterious. The composition is developed by Pierre Aulas from accords of white jasmine flowers, orris root, animalistic black vanilla pod, incense, myrrh, white amber and cashmere wood. Main notes: Jasmine, cashmere wood, white amber, orris root (!?), vanilla pod, myrrh, incense.
 
Tyvärr verkar den här vara smått skitsvår att få tag i inom Sveriges gränser (några nätbutiker har den), men befinner du dig på en flygplats snart, lukta. Bara gör det. Blir ni sugna?
Kommentarer

Postat av: Des

Publicerad 2015-02-04 05:07:06

Orris root = irisrot.


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej