Recension: Schampo och balsam från Desert Essence

Publicerad 2014-10-09 21:57:00 i Jag tycker till om produkter

För ett tag sen kände jag att mitt hår var i akut behov av produktbyte. Jag hade tidigare använt All Soft-serien från Redken men det var för dyrt för att köpa en ny uppsättning av, och billigare serier från L'oreal och Pantene har aldrig funkat på mitt konstiga hår. Inte heller balsammetoden. Min hårbotten kliade som satan av någon anledning, jag har återkommande eksem i hårbotten, och jag ville ha något naturligt och milt. Valet föll på dessa två produkter med Tea Tree från (även det veganvänliga) märket Desert Essence, köpta på iHerb. Har aldrig testat något från märket tidigare, men jag mindes att Viola hade använt balsamet på bilden tidigare, och schampot köpte jag för att det skulle vara lugnande för hårbotten med bland annat kylande pepparmint. Läs vad jag tycker efter en månad under bilden!
 
 
Först och främst: för att ni läsare ska kunna avgöra om dessa produkter är något för er, tänkte jag först berätta om min hårtyp och hårvanor. Mitt hår har lätt för att bli fett i hårbotten trots att jag tvättar det max 1-2 gånger i vekan. Längderna blir lätt torra och spröda, dessutom är de blekta. Jag har tunna men många hårstrån som är omöjliga att styla utan produkter (sådär typiskt skandinaviskt). Och så har jag en känslig och torr hårbotten som hatar mig. Jag använder inte särskilt mycket produkter, bara torrschampo och spray någon gång ibland.
Tea Tree Replenishing Shampoo innehåller någon sorts naturlig sulfat som man utvinner ur kokos, fråga mig inte hur det går till dock. Det är därför milt och torkar inte ut håret lika mycket som annat. Men använder man många produkter i  håret kan man behöva schamponera det två gånger för att det verkligen ska kännas rent likaså om man använt oljeinpackning eller liknande. Det doftar gott av pepparmint men sticker inte i hårbotten eller svider eller något annat obehagligt som man lätt kan tro av namnet.
Lemon Tea Tree Conditioner har vääärldens godaste doft av varm, söt citrus, nästan verbena-aktigt faktiskt. Håret luktar fantastiskt även efter att det torkat. Detta är ett lätt balsam som man lätt kan ha även i hårbotten utan att riskera att fetta ner håret, och det fungerar helt enkelt tillfredsställande. Det är också silikonfritt. Hittills har jag inte märkt att mina hårtoppar blivit torrare än vanligt men jag skulle ändå rekommendera att man har inpackning i håret någon gång i veckan för att komplettera. 
 
Sammanfattningsvis tycker jag om de här produkterna i kombination, och schampot lugnade absolut den värsta irritationen i min hårbotten. Däremot är den fortfarande torr, men det var den även innan jag började med Desert Essence-produkterna, så jag måste nog börja dränka huvudet kokosfett lite oftare helt enkelt.  Nästa gång kommer jag nog beställa en ny kombination och liksom testa mig igenom alla för att se vad som är bäst.
 
Flaskorna är förresten superbilliga, runt 45 kronor styck för 240 ml, och finns på iHerb. Det tillkommer frakt men man kan ju passa på att slänga ner lite Real Techniques eller Hurraw-stift i varukorgen.
För att få $10 (ca 65 kr) rabatt på er första order på iHerb, använd gärna min rabattkod JSF369 :)
 
Kommentarer

Postat av: Tjena Nina

Publicerad 2014-10-12 10:53:22

Jag har också krångligt hår. Körde balsammetoden i 2,5 år innan jag la ner, de där fina, återfuktade lockarna infann sig aldrig, hur mycket jag än försökte. Bättre att i såna fall gå tillbaka till vanligt schampo och kunna använda ordentliga värmeskydd i håret igen. Men, vanan att inte värmestyla håret varje dag har jag blivit av med, så det är ju bra. :)
Nu testar jag iaf schampo och balsam från Matrix, serien Fiberstrong. Bara hunnit använda den två gånger, men so far, so good. :)


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej