Mina bästa höstdofter

Publicerad 2014-10-20 22:09:00 i Övrigt

Jag är nog långt ifrån ensam om att dras till varma, fylliga, dramatiska dofter på hösten och vintern. Riktigt götta ner sig i dekadens och mys, och det sista jag vill när det blåser storm och träden står i brand är ju att dofta typ gurka eller jasmin, lika lite som jag vill ha neon på fingrarna. Men det är ju jag då.
Jag tänkte visa de parfymer jag helst använder under det kallare halvåret. Varning, dock. Jag kan väldigt lite om parfymer som vetenskap, är inte insatt i obskyra märken, inte heller förstår jag eller kan urskilja olika typer av bas- eller toppnoter. Men jag vet tamefan vad som luktar gott och vad jag associerar dofterna till, och jag beskriver dem utifrån det! En glad amatör helt enkelt. Läs mer under bilden!
 
 
Thierry Mugler - Angel Eau de Toilette
Enligt Fragrantica,com: "The composition is described as an oriental - gourmand - powdery, developing in "waves" as a “whirlwind of desires”. The fragrance opens with heavenly fresh wave of bergamot and pink pepper, which is slowly replaced by delightful wave of praline and dewy red fruits. Voluptuous wave brings notes of patchouli, cedar wood, vanilla and white musk."
I min näsa: Mörk choklad och lite patchouli. Men den dominerande noten som jag registrerar är helt klart choklad. Choklad och kanske lite bär, som en såndär pralin med jordgubbslikör inuti som är äcklig att äta men som doftar himmelskt. Doftar speciellt gott på huden i slutet av dagen eller till och med dagen efter. Varm och väldigt mysig. Funkar året om. Jag föredrar den i EdT-form framför EdP.
 
Prada - Candy Eau de Parfum
Enligt Fragrantica.com: "The composition includes an elegant mix of musks in the top, a sensual balsamic vanillic accord of benzoin in the heart and sweet modern caramel in the base of the fragrance."
I min näsa: Kolasås! Såndär tjock bärnstensfärgad kolasås på tub som man dränkte in glassen i när man var liten (eller vuxen också för den delen). Söt, men på ett kryddigt och vuxet sätt, så man riskerar inte att dofta som en tolvåring. Och så lite vanilj.
 
Versace - Crystal Noir Eau de Toilette
Enligt Fragrantica.com: "The central note of the composition is mysterious gardenia, fresh, sensual, luminous and creamy, reproduced by 'headspace' technology. Amber and musk in the base make the scent dark and mysterious, very sensual and distinct. "
I min näsa: Varm kokosnöt, som dock inte känns som på stranden i Juli utan som i en can can-dansares budoir en mörk vinternatt. Den doftar något mer... som jag inte kan sätta fingret på. Antar att det är "amber and musk". Men det här är i alla fall den sexigaste doften jag äger. Lite Crystal Noir i urringningen och du känner dig som en vandrande sexbomb.
 
Dolce & Gabbana - The One Eau de Parfum
Enligt Fragrantica.com: "The composition opens with softly fresh mandarin, bergamot, litchi and peach. The heart is thin and balmy, with the notes of jasmine, lily of the valley and white lily which graciously intertwine with the fruity touch of plum. The woodsy-powdery base is created of vetiver root, amber, musk and vanilla."
I min näsa: Jag har svårt att skilja ur några speciella dofter eller noter men jag får väldigt lyxiga och kvinnliga associationer av den här parfymen. Den känns dyr och så som riktigt high-end smink/puder doftar i min fantasi. Blommig och myskig men vuxen. Varm och mysig.
 
Lancôme - La Vie est Belle Eau de Parfum
Enligt Fragrantica.com: "Iris is the key ingredient of the perfume, surrounded by orange blossoms and jasmine in the heart. The composition’s opening provides fruity flavors of black currant and pear, while the base is warm, gourmand and powdery due to almond-like accords of tonka bean, praline, patchouli and vanilla."
I min näsa: Den här doften är MITT LIV. Typ. Haha. Den närmsta en signaturdoft jag kommer och det var kärlek vid första ögonkastet. Den luktar tungt och sött men ändå vuxet, fruktig men inte barnslig, och jag inbillar mig en nästan omärkbar doft av läder. Många tycker att den här luktar som exempelvis Sí från Armani eller Flowerbomb av Viktor & Rolf, men enligt mig är den här doften unik och fullständigt perfekt. Jag minns första gången jag testade den här parfymen på mig själv, jag kunde inte sluta sniffa på handleden och plågade min dåvarande kille med befallningar om att "LUKTA PÅ MIG!!!".
 
Vilken doft bär du helst i höst?
 
Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2014-10-22 22:01:55

Jag älskar Angel men i edt och lotionform, edp´n blir på tok för kryddig eller om de är föör mkt patchouli som anas då- jag vet inte. Blir inget bra på min hud iallafall. Köpte av misstag edp och nu lääängtar jag efter edt´n eller en lotion istället. Så underbara är de <3


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej