Yves Roche Sébo Vegetal Zero Blemish Gel Cream

Publicerad 2014-05-09 14:28:00 i Jag tycker till om produkter

 Nu har jag testat denna Zero Blemish Gel Cream från Yves Rocher i en månad och är redo att ge ett utlåtande. Den är anpassad efter fet till blandhy - jag har blandhyhy med fet T-Zon och torra partier. På förpackningen utlovas en kräm som "absorbs excess sebum, tightens pores, smoothes irregularities and moisturizes skin for 24 hours". Den innehåller extrakt från en ört vid namn Scutellaria baicalensis som traditionellt använts inom österländsk medicin och som verkar antiinflammatoriskt.
Krämen innehåller inte parabener, mineraloljor eller färgämnen, däremot innehåller den silikon, parfym och alkohol (som så många andra krämer gör, men jag vill ändå påpeka det eftersom silikon kan täppa till porer och parfym & alkohol kan irritera känslig hud). Läs mitt utlåtande nedan!
 
 
Lever krämen upp till de utlovade effekterna?
  • "Absorbs excess sebum" - Absolut, det känns som att jag har en nedmattande primer på huden, effekten är verkligen matt och jag blir inte lika glansig om jag använder denna under foundation.
  • "Tightens pores" - Ja, huden känns och ser slätare ut, vilket ytterligare gör att det känns som en primer.
  • "Smoothes irregularities" - Jag har inte så många ojämnheter i huden, men porerna ser definitivt mindre ut som kratrar. Finnar eller andra svullnader rår den inte på.
  • "Moisturizes skin for 24 hours" - Nej. Eftersom krämen innehåller glycerin och andra fuktbevarande ämnen så är den inte uttorkande, men den är heller inte återfuktande. Det här är en typiskt bra dagkräm för sommarhalvåret, och inte för den med torr hud. 
 
Trots att det är en ansiktskräm använder jag Zero Blemish Gel Cream mer som en primer innan foundation, på grund av dess nedmattande egenskaper. Eftersom den innehåller silikon vill jag inte ha den i ansiktet varje dag eller till natten, och för att återfukta mitt ansikte på sommarhalvåret behöver jag bara lite ren Aloe Vera-gelé. Men den här produkten gör verkligen sitt jobb på fet kombinationshy och jag rekommenderar den absolut om man vill ha en nedmattande, utjämnande och svalkande effekt. Den sjunker in snabbt och man behöver väldigt lite produkt. Krämen känns mer som en gelé som är otroligt lätt på huden och känns kylig och härlig. Doften är fräsch och frisk. Hade den innehållit SPF hade jag hurrat ännu högre.
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej