e.l.f Studio Makeup Mist & Set

Publicerad 2014-05-26 20:14:00 i Jag tycker till om produkter

Det här är e.l.fs ansiktsmist som förutom att återfukta huden även ska fungera fixerande för din makeup med ett "invisible hold". Det är åtminstone vad de marknadsför produkten med. Förutom vatten innehåller misten aloe vera-juice och grönt te och ett gäng fuktbindande ämnen. Den ska enligt flaskan även innehålla gurka men jag hittar inte det i ingredienslistan? Mycket märkligt. Den fixerande ingrediensen är AMP-Acrylates/Allyl Methacrylate Copolymer som vanligen återfinns i t.ex hårspray, men var inte rädda, för den här misten irriterar inte huden. Den är doftfri och färgfri. Läs vad jag tycker om den under bilden!
 
 
Jag sprayar misten när jag är färdig med basen, det vill säga foundation, concealer, puder och blush eftersom det är basen jag vill ska hålla längre samt för att mildra eventuell pudrighet/torrhet. Tyvärr kan jag alltså inte bedöma produkten på naken hud.
Den gör definitivt så att basen ser mer naturlig och "glowing" ut omedelbart. När misten torkat känns ytan på basen pyttelite stram och något fixerad, men inte torr eller så det stör. Jag märker faktiskt inte jättestor förbättring i hållbarhet när jag använt misten jämfört med utan den. Jag har testat att bara spraya ena sidan av ansiktet men märkte ingen större skillnad. Däremot blev ju hållbarheten inte SÄMRE, så vill man bara använda misten som fuktgivare under dagen behöver man inte oroa sig över att makeupen ska förstöras (bara att mascarna ska kladda, eventuellt).
Plus alltså: tar bort pudrighet och gör att basen ser mer naturlig och återfuktad ut. Billig. Minus: Inte mycket, men jag hade nog önskat en märkbar effekt på hållbarheten för att jubla. Ska testa att spraya mist på min stippling brush och blenda min foundation med den och se om det hjälper... återkommer!
 
Kostar ca 44 kronor på e.l.fs hemsida!
 
Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2014-05-26 22:57:57

Åh, blir sjukt sugen, älskar en dewy look.

Postat av: Anneli Hedlund

Publicerad 2014-06-01 21:16:40

Jag tycker du e bäst


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej