Instablogg: #glossymay

Publicerad 2014-05-31 00:23:53 i Övrigt

Jag deltog (sporadiskt och så mycket jag hann med) i Lipgloss Bitch's Maj-utmaning på Instagram, benämnd #glossymay. Om ni vill se fler bilder eller om ni ännu inte följer mig på Instagram, så finns jag under namnet @dromteoriblog! Här är ett axplock av bilderna.
 
 
1. Storage
2. Top 3
3. Before & After
4. Creamy
5. Something for my hair
6. Black
 
 

OPI - A Definite Moust-Have

Publicerad 2014-05-30 22:26:00 i Nagelfint

Spana in den här snyggingen då! A Definite Moust-Have släpptes med OPICouture de Minnie-kollektion 2013. En neutralt rosa nyans med ett knappt synligt (så frukta inte) frostigt silverskimmer i sig. I dåligt ljus kan såna här nyanser se lite "meh" och vardagliga ut, men i solljus är den här färgen fruktansvärt vacker. 
Formulan är F A N T A S T I S K och ett rent nöje att måla med, vilket typ aldrig händer så tack för det, OPI! Täcker på två lager men med lite antydan till VNL. Eftersom färgen är såpass stark och flirtar lite med neon torkar det halvmatt, så man behöver definitivt överlack för att lacket ska nå sin fulla potential. 
Vad tycker ni? 
Kostar 109 kronor (sänkt från 150) på Eleven (affiliate).
 
 

FOTD: Jest

Publicerad 2014-05-28 00:07:00 i Bilder på sminkningar

Här är dagens sminkning i vilken de sotade ögonen står i centrum! Jag har använt den fantastiska skuggan Jest från Make Up Store som är kolsvart med guldglitter. Glitter som faktiskt syns på huden och inte bara ramlar av, yay!
I globlinjen har jag suddat en skimrig mörkgrön skugga, nämligen Bronze från Yves Rocher. När jag bär sotningar till vardags gillar jag att hålla huden naturlig och lätt och läpparna likaså (till fest krämar jag på med röda läppar och perfekt hud, YEAH BABY!). Se produktlista under bilderna!
 
 
 
Foundation: Isadora Wake Up Make Up - 00 Fair
Puder: Rimmel Stay Matte Pressed Powder - 1 Transparent
Concealer: e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter - Fair/Light, Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: Natural Collection Blushed Cheeks - Rosey Glow, NYX - Taupe (contour)
Ögonprimer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Make Up Store Microshadow - Jest (svart, ögonlock, under ögat), Yves Rocher - Bronze (globlinje, suddat under ögat) Kicks - Naked Shimmer (highlight)
Ögonbryn: Rimmel Professional Eyebrow Pencil - Dark Brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Eyeliner: Isadora Colorful Eyeliner - 001 Black (både på vattenlinjen, rekommenderas dock inte, och på ögonlocket)
Mascara: Isadora Volume & Curl Mascara - 01 Black
Läppar: NYX Soft Matte Lip Cream - Stockholm + concealer
 

Maybelline Color Show Bleached Neons - Chic Chartreuse

Publicerad 2014-05-27 14:33:00 i Nagelfint

Lagom till sommaren släpper Maybelline fyra lack i vad de kallar "bleached neons"-färger, någon sorts hybrid mellan neoner och pasteller. När jag ramlade över dessa var jag tvungen att köpa Chic Chartreuse, som är ett, ja, chartreuse(gulgrön)-färgat krämlack som verkligen LYSER på fingrarna.
Det är lite knepigt att måla med, blir inte alls jämnt ens på tre lager så jag fick dutta på färg där det fattades, och jag förstår inte hur Honi lyckades med den jämna appliceringen. Med det sagt tycker jag ändå det är värt krånglet pga så jävla cool och fräsch färg!
Liksom andra vitbaserade neoner torkar det matt. Det här är målat på en bar nagel, jag har inte testat att måla över vitt. Vad tycker ni?
 
Bleached Neons-färgerna kostar liksom Maybellines andra lack blott 39:- och bör finnas ute nu på de flesta ställen som säljer märket.
 
 

e.l.f Studio Makeup Mist & Set

Publicerad 2014-05-26 20:14:00 i Jag tycker till om produkter

Det här är e.l.fs ansiktsmist som förutom att återfukta huden även ska fungera fixerande för din makeup med ett "invisible hold". Det är åtminstone vad de marknadsför produkten med. Förutom vatten innehåller misten aloe vera-juice och grönt te och ett gäng fuktbindande ämnen. Den ska enligt flaskan även innehålla gurka men jag hittar inte det i ingredienslistan? Mycket märkligt. Den fixerande ingrediensen är AMP-Acrylates/Allyl Methacrylate Copolymer som vanligen återfinns i t.ex hårspray, men var inte rädda, för den här misten irriterar inte huden. Den är doftfri och färgfri. Läs vad jag tycker om den under bilden!
 
 
Jag sprayar misten när jag är färdig med basen, det vill säga foundation, concealer, puder och blush eftersom det är basen jag vill ska hålla längre samt för att mildra eventuell pudrighet/torrhet. Tyvärr kan jag alltså inte bedöma produkten på naken hud.
Den gör definitivt så att basen ser mer naturlig och "glowing" ut omedelbart. När misten torkat känns ytan på basen pyttelite stram och något fixerad, men inte torr eller så det stör. Jag märker faktiskt inte jättestor förbättring i hållbarhet när jag använt misten jämfört med utan den. Jag har testat att bara spraya ena sidan av ansiktet men märkte ingen större skillnad. Däremot blev ju hållbarheten inte SÄMRE, så vill man bara använda misten som fuktgivare under dagen behöver man inte oroa sig över att makeupen ska förstöras (bara att mascarna ska kladda, eventuellt).
Plus alltså: tar bort pudrighet och gör att basen ser mer naturlig och återfuktad ut. Billig. Minus: Inte mycket, men jag hade nog önskat en märkbar effekt på hållbarheten för att jubla. Ska testa att spraya mist på min stippling brush och blenda min foundation med den och se om det hjälper... återkommer!
 
Kostar ca 44 kronor på e.l.fs hemsida!
 

e.l.f - Lilac

Publicerad 2014-05-26 16:49:25 i Nagelfint

Det här är den dammiga syrénfärgade Lilac från e.l.f. (Lilac är ju inte bara namnet på färgen utan även engelskans ord för syrén). Färgen drar mer mot blått än mot rött och är något för mörk för att kallas pastell.
Formulan är helt okej, men lacket har en tendens att bli klistrigt och fult om man pillar på det för länge, så det gäller alltså att måla snabbt som fan och med få penseldrag. Det är ganska opakt och täcker helt på två lager.
En söt färg jag trivs i, helt enkelt.
Ca 27 kronor på e.l.fs hemsida!
 
 

Dusty pink

Publicerad 2014-05-23 00:05:00 i Bilder på sminkningar

Här är gårdagens spackel: sotade ögon med skimmer i guld och vinrött samt rosa läppar. Allt gick i lite dämpade, rosiga toner. När jag gick utanför dörren önskade jag dock att jag hade skippat hälften av det pga ASVARMT men det satt riktigt bra genom hela dagen ändå! Se produktlista under bilden.
 
 

Foundation: Isadora Wake Up Make Up - 00 Fair
Puder: Rimmel Stay Matte Pressed Powder - 1 Transparent
Concealer: NYX HD Photogenic Concealer - Porcelain, Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Blush: Pürminerals - Hot Rocks, NYX - Taupe (contour)
Ögonprimer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Make Up Store Eyedust - Dust (guld, under ögat, inre ögonvrån, mitten av ögonlocket), MAC - Sketch (globlinje, under ögat) MUA - 11 Peal (ögonlocket)
Ögonbryn: Rimmel Professional Eyebrow Pencil - Dark Brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Kajal: NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
Eyeliner: Isadora Colorful Eyeliner - 001 Black
Mascara: Jordana Best Lash Extreme Volumizing Mascara
Läppar: Jordana Easyliner for lips - Tawny, Make Up Store Lipstick - Pink 
 
 

Burt's Bees Lip Balm - Blueberry & Dark Chocolate

Publicerad 2014-05-21 01:35:00 i Jag tycker till om produkter

Burt's Bees' läppbalsam är förmodligen mina favoriter. De innehåller en hel drös naturliga ingredienser och minimalt med annat onödigt skräp. Tittar man på ingredienslistan står rena oljor och andra naturprodukter högst upp (ingredienslistor är rangordnade efter mängd, om ni inte visste det). Här hittar vi bland annat bivax (duh), kakaosmör och kokosolja. De innehåller inte mineraloljor så de är inte "beroendeframkallande" - eller rättare sagt, de vårdar läpparna långsiktigt, inte bara kortsiktigt, så man måste inte applicera tusen gånger om dagen.
 
 
Det här är en ny doft/smak på den svenska marknaden, med blåbär och choklad. Jag tycker inte att den luktar så mycket av varken blåbär och choklad men det luktar hemskt gott i alla fall. Fruktigt men samtidigt lite dämpat, nötigt nästan. 
Stiftet är transparent och läppbalsamet känns mjukt och smöraktigt på läpparna. En trofast ny produkt i min väska!
 
Finns i flera olika dofter för 31-39:- på Eleven (affiliate). Står ni i valet och kvalet mellan dessa och Baby Lips (samma pris) så rekommenderar jag Burt's Bees på grund av den trevliga innehållsförteckningen och den återfuktande känslan på läpparna.
 
 

Nagelförlängning hemma med löstippar & gellack

Publicerad 2014-05-20 17:46:00 i Nagelfint

Vill skriva ett kort och koncist inlägg om hur jag förlänger naglar hemma. Jag har som tur var (och på grund av ständigt lackande, misstänker jag) starka naglar som gärna blir långa av sig själva. Men tyvärr händer det ju att en nagel går av, och förr brukade jag bara klippa ner alla naglar till samma längd. Tills jag lärde mig detta! 
 
 
Här är min tumme vars nagel gick av väääldigt långt ner (AJ. SOM. FAN.). Jag räddade det hela med hjälp av en löstipp från Depend. Klippte till tippen så att den passade tummen och pressade sedan fast den ovanpå nageln med det medföljande nagellimmet. Sedan filade jag försiktigt kanten så att den skulle smälta bättre in på nageln och lackade med gellack ovanpå. Den sortens gellack som härdar under UV-lampa alltså, jag använder kitet från Depend. Färdigt!
Det blir dock alltid en liten kant när jag använder detta tillvägagångssätt, men ännu har jag inte övat tillräckligt många gånger för att få bort den. Och med de flesta nagellack syns det knappt (metalliska lack och foillack avslöjar ojämnheter värst...).
Sedan målar jag med gellack på alla mina naglar som vanligt. Jag använder ett ljust babyrosa lack eftersom jag ändå målar med vanliga nagellack ovanpå. Tycker detta fungerar utmärkt och ger jämna och starka naglar. 
 
\o/
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar vilket betyder att bloggen erhåller en minimal ersättning per klick. Jag länkar dock bara sidor och erbjudanden som jag själv vill på eget initiativ och aldrig i vinstdrivande syfte.

Lite mer depotting

Publicerad 2014-05-13 19:28:00 i Smink

Det är ju inte bara skuggor från MAC och Make Up Store som går att depotta, faktum är att de flesta singelskuggor går att få ur sin förpackning. Jag är så dålig på att använda singelskuggor så idag tog jag tag i saken och depottade ännu ett gäng för att sätta i mina paletter. Jag har ju gjort egna magnetpaletter superbilligt som ni kan läsa om här!
Här ser ni skuggor från Sephora, MIYO, Kicks, Yves Rocher, MUA och Make Up Store. Om ni är nyfikna på vilka skuggor det är, läs under bilden.
 
 
Vänster till höger, uppifrån och ned:
Sephora - Rolling in the grass
Kicks - Naked shimmer
Yves Rocher - Bronze (WTF på det namnet)
MIYO - Luxury Leila
MIYO - Rockstar (dessa två var superenkla att depotta, bara att pilla ur dosan med något vasst)
Make Up Store - Cybershadow Jubilee
Make Up Store - Microshadow Frosted Shimmer
MUA - 11 Pearl

OPI - I Just Can't Cope-Acabana

Publicerad 2014-05-13 17:17:51 i Nagelfint

Här är ännu ett lack (klicka här för att se Red Hot Rio) från OPIBrazil-kollektion, banangula cremelacket I Just Can't Cope-Acabana (jag var länge övertygad om att det hette Cope-aca-banana men så kul skulle vi inte ha). Den här godingen vann jag förresten hos söta Aida
Trivs faktiskt oväntat bra i den här färgen. Jag hade ett knallgult nagellack som barn som jag minns såg förjävligt ut men det här är mjukare och pastelligare och skär sig faktiskt inte alls mot min hudton. Det är dock lite mer gult och lite mörkare i verkligheten än på min bild.
Det är lite jobbigt att lacka med, nästan som en neonfärg, och bildar tomma fläckar. Täcker drygt nog först på tre lager. Men det får det väl vara värt kan man tycka. Kommer nog rocka den här nyansen igen när det blir soligare ute.
Kostar 150 kronor på Eleven (affiliate) eller runt femtiolappen på eBay. Vad tycker ni!?
 
 

The TMI Tag - Bloggversionen

Publicerad 2014-05-12 00:20:00 i Övrigt

Liksom Fröken Rosa och LMC är det dags för mig att göra The TMI (Too Much Information) Tag - bloggversionen. Inte så skönhetsrelaterat men ändå, jag skriver ju nästan aldrig något privat här på bloggen. Here goes!
 
1: What are you wearing? XXXXXL-mjukisar, linne och en XXXXXXL-stickad tröja. Pösigt och gött att slappa i.

2: Ever been in love? Kan ha hänt.

3: Ever had a terrible breakup? Eh ALLA uppbrott? Men ibland är de jävligt sköna sådär i efterhand.

4: How tall are you? 1,74 m över havet.

5: How much do you weigh? Irrelevant.

6: Any tattoos? Ja, nästan en hel half sleeve på ena armen! Några tomma fläckar kvar att fylla bara, sen så...

7: Any piercings? Öronen och septum.

8: OTP? Draco Malfoy och Harry Potter! (Feel free att avfölja mig nu...) The Doctor och Jack Harness. Ted Mosby och The Mother (buhu buhu, mitt hjärta är krossat).

9: Favorite shows? Pågående: Sherlock, Game of Thrones, Downton Abbey, Orange is the new black, Project Runway, Californication, Doctor Who. Avslutade: Six Feet Under, Sex and the City, How I met your mother.

10: Favorite bands? Porcupine Tree, Blackfield, Dream Theater, Opeth, Ayreon, Katatonia, The Smiths, Kate Bush, Loreena McKennitt, VNV Nation, Chugger, Bruce Springsteen, Ulf Lundell, Lady Gaga. (Slå den mixen om ni kan!)

11: Something you miss? Motivation, just nu.

12: Favorite song? Obs! Obs! Obs! Extremt beroende på tid och humör, men just nu: Porcupine Tree - Open Car, Blackfield - Epidemic. Dream Theater - Octavarium. Opeth - Ghost of perdition. Ayreon - Day Eleven: Love. Katatonia - Ambitions. Smiths - Everyday is like Sunday. Kate Bush - Wuthering Heights. 

13: How old are you? 24, dock inte länge till.

14: Zodiac sign? Kräftan.

15: Quality you look for in a partner? Ärlighet (no really, jag menar verkligen den sortens ärlighet där man kan säga till någon att han beter sig som en röv just nu och att han tar det väl), mångbottnad personlighet (okomplicerade cardboard cut-outs till män är det värsta jag vet), intressanta hobbies, hyfsat samma mål och livsplaner som mig.

16: Favorite Quote? Jag har många, just nu gillar jag "When I see the distant lights illuminate the night, then I will know, I am home".

17: Favorite actor? Meryl Streep, Kate Winslet, Edward Norton, Tilda Swinton, Diane Keaton.
 
 

18: Favorite color? Mörkgrön. Vinröd. Lila.

19: Loud music or soft? Loud ffs!

20: Where do you go when you’re sad? Till sängen, med en film, inmundigandes carbzzz.

21: How long does it take you to shower? Fem minuter.

22: How long does it take you to get ready in the morning? Beror helt och hållet på hur bråttom jag har (eh, jag har alltid bråttom...) men kanske 15-20 minuter om jag är snabb som fan och 40 minuter om jag tar tid på mig.

23: Ever been in a physical fight? När jag var 5 eller 6 gav jag min yngre och mindre kompis stryk. Osportsligt av mig.

24: Turn on? Nördighet, självsäkerhet och en riktigt hårig bringa. Hehu.

25: Turn off? Dåligt självförtroende.

26: The reason I joined Youtube? För att titta på/kunna kommentera videos, I guess.

27: Fears? Sjukdomar, döden, jättemyggor, galna cyklister.

28: Last thing that made you cry? Ja, vad fan var det? Jag minns inte ens vilket är trevligt för omväxlings skull. Eller jo jag tror jag fällde en tår när Conchita Wurst vann ESC.

29: Last time you said you loved someone? Till katten, idag. För någon vecka sen till mamma.

30: Meaning behind your Blog Name? Jag gillar ju bandet Dream Theater = Drömteatern. Men Drömteori i stället. Helt orelaterat till smink men what the hell.

31: Last book you read? "Cirkeln". Det var ett tag sen. Jag får dåligt samvete när jag läser något som inte är kurslitteratur.

32: The books you’re currently reading? Kurslitteratur. Eller nej, det är inte sant, inte ens den läser jag. ;D

33: Last show you watched? Doctor Who.

34: Last person you talked to? Ehrrrmmm... ett ragg.

35: The relationship between you and the person you last texted? Se ovan.

36: Favorite food? Kan man svara något annat på den här frågan än pizza? Pizza svarar jag. Om jag var rik, inte kunde gå upp i vikt eller dö av hjärtinfarkt vid 30 skulle jag äta pizza varje dag.

37: Places you want to visit? New York City, Milano, London (ska det om 5 veckor, OMFG!), Berlin, Färöarna, Bergen, Amsterdam.

38: Last place you were? Hemma i Värmland.

39: Do you have a crush? Nej, det tror jag inte.

40: Last time you kissed someone? Nyligen.

41: Last time you were insulted? Hade en dejt för ett tag sen som tog med mig till en bar där hans kompisar befann sig och sen ignorerade han mig totalt. Nu var jag som tur var inte särskilt intresserad men jag avskyr när människor inte visar rent hyfs.

42: Favorite flavor of sweet? Choklad.

43: What instruments do you play? Inget, önskar att mina föräldrar hade tvingat mig.

44: Favorite piece of jewelery? Örhängen och ringar men jag är sämst på att bära dem, trots att jag ändå köper nya...

45: Last sport you played? Haha. Hahahaha. Hahahahahahaha. Bowling?

46: Last song you sang? Conchita Wurst - RIIIIISE LIKE A PHOENIX!! Out of the ashes nananannaa... något något...

47: Favorite chat up line? Såatte... ligga?

48: Have you ever used it? Kanske.

49: Last time you hung out with anyone? Idag.

50: Who should answer these questions next? Alla som känner sig manade och vågar! Kom an om ni törs!
 
 

OPI - Red Hot Rio

Publicerad 2014-05-11 13:40:00 i Nagelfint

Och priset till sämsta swatchbild går till... Trots brist på batterier till min kamera var jag tvungen att föreviga detta superglansiga röda lack på momangen, så min telefon fick göra lite nytta. Detta är crelly-lacket Red Hot Rio från OPIs nya Brazil-kollektion. En tomatröd skönhet, ett klassiskt rött lack helt enkelt. 
Lacket är dock väldigt rinnigt att arbeta med och orsakar lätt översvämning i nagelbanden om man inte är varlig (vilket jag inte var som ni kan se). Det är därför ganska skirt och täcker helt på tre lager, men även med tre lager kan man ana lite flammighet. Hur som helst är röda lack en förbrukningsvara hemma hos mig och att lacka med OPI känns alltid lite lyxigt även om formulan inte är på topp.
Kostar 150 kronor på Eleven (affiliate) eller runt femtiolappen på eBay.
 
 
 

Yves Roche Sébo Vegetal Zero Blemish Gel Cream

Publicerad 2014-05-09 14:28:00 i Jag tycker till om produkter

 Nu har jag testat denna Zero Blemish Gel Cream från Yves Rocher i en månad och är redo att ge ett utlåtande. Den är anpassad efter fet till blandhy - jag har blandhyhy med fet T-Zon och torra partier. På förpackningen utlovas en kräm som "absorbs excess sebum, tightens pores, smoothes irregularities and moisturizes skin for 24 hours". Den innehåller extrakt från en ört vid namn Scutellaria baicalensis som traditionellt använts inom österländsk medicin och som verkar antiinflammatoriskt.
Krämen innehåller inte parabener, mineraloljor eller färgämnen, däremot innehåller den silikon, parfym och alkohol (som så många andra krämer gör, men jag vill ändå påpeka det eftersom silikon kan täppa till porer och parfym & alkohol kan irritera känslig hud). Läs mitt utlåtande nedan!
 
 
Lever krämen upp till de utlovade effekterna?
  • "Absorbs excess sebum" - Absolut, det känns som att jag har en nedmattande primer på huden, effekten är verkligen matt och jag blir inte lika glansig om jag använder denna under foundation.
  • "Tightens pores" - Ja, huden känns och ser slätare ut, vilket ytterligare gör att det känns som en primer.
  • "Smoothes irregularities" - Jag har inte så många ojämnheter i huden, men porerna ser definitivt mindre ut som kratrar. Finnar eller andra svullnader rår den inte på.
  • "Moisturizes skin for 24 hours" - Nej. Eftersom krämen innehåller glycerin och andra fuktbevarande ämnen så är den inte uttorkande, men den är heller inte återfuktande. Det här är en typiskt bra dagkräm för sommarhalvåret, och inte för den med torr hud. 
 
Trots att det är en ansiktskräm använder jag Zero Blemish Gel Cream mer som en primer innan foundation, på grund av dess nedmattande egenskaper. Eftersom den innehåller silikon vill jag inte ha den i ansiktet varje dag eller till natten, och för att återfukta mitt ansikte på sommarhalvåret behöver jag bara lite ren Aloe Vera-gelé. Men den här produkten gör verkligen sitt jobb på fet kombinationshy och jag rekommenderar den absolut om man vill ha en nedmattande, utjämnande och svalkande effekt. Den sjunker in snabbt och man behöver väldigt lite produkt. Krämen känns mer som en gelé som är otroligt lätt på huden och känns kylig och härlig. Doften är fräsch och frisk. Hade den innehållit SPF hade jag hurrat ännu högre.
 
 
 
 

20 % rabatt på hela ditt köp hos Yves Rocher + mina favoriter

Publicerad 2014-05-04 13:14:00 i Länktips

Åh, Yves Rocher, det finns ingen ände på min kärlek till dig. Du är så billig och god mot mig och dina produkter ack så väldoftande och trevliga. Och alla dessa erbjudanden hela tiden - och ändå blir man inte bankrutt. Åh, YR. Ja, ni förstår. (Nä, jag får inte betalt för att tala gott om YR, även om man skulle kunna tro det, hah...)
 
T.o.m nästa söndag får ni 20 % på hela köpet om ni anger koden SPRING20 i kassan! Det är som vanligt fraktfritt över 150 kronor också. Perfekt såhär innan Mors Dag! Kanske själv köpte något där till min egen mamma, men det är hemligt för hon läser bloggen ibland. ;)  Hej mamma, puss!
 
 
Några grejer jag rekommenderar:
 
 
Happy shopping peeps!
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar vilket betyder att bloggen erhåller en minimal ersättning per klick. Jag länkar dock bara sidor och erbjudanden som jag själv vill på eget initiativ och aldrig i vinstdrivande syfte.

Billighetsborstarna från eBay, fungerar de?

Publicerad 2014-05-03 20:39:30 i Jag tycker till om produkter

Någon kanske minns att jag i vintras beställde fyra (antagligen) Sigma-kopior på eBay från Kina som går under namnet Jessup, efter att Honi rekommenderat dem. Vad tycker jag då? Jag gillar dem faktiskt som bara den. Jag kan knappt fatta att man får fyra såpass bra borstar för 38 kronor inklusive frakt. Jag har massor med fördomar om kopior och blir misstänksam om priset är för lågt - men tänker man efter är ju en extremt stor del av allt vi använder tillverkat i Kina och tillverkningskostnaderna för erkänt BRA penslar från t.ex Sigma är förmodligen lika låga som för dessa om man räknar bort skatt och andra omkostnader. De kanske till och med är tillverkade i samma fabrik? Anyway. Läs mer under bilden vad jag använder de olika borstarna till!
 
 
Den första borsten är den absolut mjukaste (och samtidigt stabila) applicerings- och blendingborsten EVVÖRR. Jag trodde min blendingborste från e.l.f var bra men med denna kan man verkligen sudda till suddig perfektion! Den plockar även upp alldeles lagom med skugga bara man nuddar skuggan med toppen av borsten. Min nya go-to-brush!
Den andra är fluffig även den men med en platt sida, och denna använder jag för att fixera precisionsconcealingen jag gjort med puder samt för att blenda ut skuggor under ögonen ifall jag råkat applicera för mycket där, eftersom man kommer åt så bra.
Den tredje har jag inte använt så mycket men jag kan tänka mig att den är bra att ha om man använder mycket krämögonskuggor, och den fjärde är perfekt att smudge:a ut kajal med längs övre och undre ögonfransarna!
 
Borstarna är stadiga och sköna i handen och de har dessutom inte fällt ett enda strå trots upprepad tvätt!
Blir ni sugna? Det finns flera olika set att välja mellan här, och även lite större borstar. Jag är tämligen övertygad om att alla är likadana fast med olika namn. Jag betalade som sagt ca 38 kronor för fyra stycken.
 
 
 
 

DIY minibyrå med Glossybox-lådor

Publicerad 2014-05-02 14:52:00 i Övrigt

Det här är ingen steg-för-steg-guide (det finns redan massor med bra guider på nätet, jag följde denna!) men jag vill visa er den supersöta minibyrån jag gjorde med hjälp av fyra stycken gamla Glossyboxar, lim, tejp och en vass kniv. 
Jag blev väldigt nöjd, även om jag hade förbisett ett litet problem: mina boxar var i olika storlekar! Så jag fick trixa och skära lite annorlunda än vad guiden beskrev och det blev inte vattenpass-rakt direkt. Men vem bryr sig, det är bara charmigt! Så om ni också vill göra en likadan, tänk på att det är enklast om boxarna OCH locken har precis likadana dimensioner.
Jag valde att sätta en låda högst upp också för öppen förvaring, som i guiden jag länkade, men man kan såklart bara ha en bit kartong där som tak också om man vill det.
 
Här har jag målat byrån med akrylfärg (torkar matt) och satt på gamla Glossybox-band som "handtag". Har ännu inte kommit på det bästa sättet att få dem att sitta fast dock. Bandet längs med ovansidan har jag limmat fast med vanligt hobbylim.
 
 
Innan målning.
 
Har ni testat något liknande? :)
 

Too Faced - A La Mode Eyes & Bonjour Soleil

Publicerad 2014-05-01 22:00:00 i Vill haaa

Har ni sett den här helt underbara nya ögonskuggpaletten från Too Faced? Jag är svag för alla referenser till rivieran och St. Tropez och det glammiga somriga lyxlivet det för tankarna till. Såhär beskriver märket själva paletten: "Capture a summer sunset in St. Tropez with coral, golden pink and fiery copper shadows for eyes that say "Ooh la la!". Ehhh JA TACK! 
Temptalia har swatchat paletten här och kolla bara in Cannes, Monaco och De la mer!
 
Bild: Too Faced
 
Och nu är ju bronzers inte min grej, men den här ljuvliga paletten kanske kan locka någon annan? "Say bonjour to a gorgeous, golden tan with this collection of bronzing best-sellers including Chocolate Soleil, Sun Bunny and Snow Bunny." Se Temptalias swatches här.
 
Bild: Too Faced
 
Tyvärr har jag ingen aning när eller om när dessa sommarnyheter kommer släppas i Sverige, men förmodligen när sommaren börjar närma sig lite mer. Man kan redan shoppa dessa godingar på Beautybay, dock!
 
En sommarglammig Elizabeth Taylor.
 
 

Isadora Dynamic Lash Growth Mascara

Publicerad 2014-05-01 21:34:57 i Jag tycker till om produkter

Det här är faktiskt den första produkten som utlovar längre ögonfransar som jag testat, någonsin. Jag har aldrig varit en ögonfransfixerad människa och mascara är den tråkigaste sminkprodukten enligt mig. Men på sistone har jag längtat lite efter långa flörtiga fransar så jag satte denna mascara från Isadora på prov. Dynamic Lash Growth Mascara utlovar synligt längre fransar på 30 dagar:
"Använd Dynamic Lash Growth Mascara som din vanliga mascara i minst 30 dagar. Enligt kliniskt bevisat resultat förbättras fransens naturliga tillväxt med 169 % och diametern på fransen ökar med 13 % efter 30 dagars användning." Läs vad jag tyckte under bilden!
 
 
Tyvärr var jag en väldigt dålig skönhetsbloggare som INTE tog före-och-efterbilder (orutinerat!), så ni får helt enkelt ta mig på mitt ord när jag säger att den här produkten är gaaanska mycket en besvikelse. Jag tror att jag kanske kan se några enstaka fransar som sticker upp mer än de brukar, i osminkat läge, men med mascara på märker jag ingen skillnad. 
Däremot gillar jag verkligen det rent kosmetiska resultatet som mascaran ger, som ni ser på bilden blir fransarna feta och långa och nattsvarta och jag gillar den smala plastborsten med små piggar som gör att man verkligen kommer åt fransrötterna utan kladd överallt.
Jag vet inte om det är ricinoljan som bidrar till att mascaran är ett helvete att ta bort, men det är den i alla fall. Den är inte torr eller hård, men den är extremt fet och glider bara runt i stället för att lösas upp och jag vaknar med pandaögon dagen efter trots idogt tvättande.
 
Ingen produkt jag kommer köpa igen alltså men om ni ändå vill testa så finns mascaran + ett miniserum för 189:- på Eleven (affiliate).