DIY Budget-Freedom-palett + bilder

Publicerad 2014-03-03 20:05:00 i Smink

Jag har länge haft en idé om att sätta mina singelskuggor i en större palett eftersom de blir så försummade i sin lilla låda annars. Jag hade även tänkt depotta alla mina Sleek-paletter av samma anledning.
Men den populära Z-Palette och även MACs paletter är lite väl över min prisnivå, och om jag kan göra det själv till halva priset - why not!? Såhär gjorde jag:
 
  1. Först köpte jag några billiga paletter (UTAN magnetbotten) på eBay för ca 50 kronor styck. Det är 10pcs-paletten ni kan se i detta inlägg men jag köpte även en lite mindre för resor. Leveranstiden var ca 2 veckor.
  2. Sen bände jag loss hållaren och aluminiumformarna som låg inuti, de satt löst så det var inte särskilt svårt. Voila! En blank canvas att jobba med. :)
  3. Jag köpte självhäftande magnetark från Panduro (ca 40 kronor) och la i paletten - de passade nästan perfekt men jag fick klippa av några milimeter. Jag köpte även fyrkantiga mindre magneter att fästa på ögonskuggorna. Det enda negativa med de färdigskurna bitarna är att skuggornas etiketter är för stora för att fästa ovanpå, så jag kanske får köpa en ljus markeringspenna att märka dem med.
  4. Fäärdig! Nu återstod bara att depotta ögonskuggor. MAC- och MUS-skuggorna är lite trixiga att depotta (googla för tutorial!), så jag har inte orkat fixa alla ännu. Sleek-paletterna däremot är enkla att depotta eftersom deras botten är tunnare, så det enda man gör är att man håller paletten ovanför ett värmeljus och petar ut skuggan med ett vasst föremål från undersidan när plasten mjuknat.
 
Tänk dock på att det är tveksamt hur hälsosamt det egentligen är att andas in bränd plast, så ha fönstret öppet under tiden och depotta inte för mycket på en och samma gång. Lycka till!
 
Några MAC- och MUS-skuggor samt en Sleek-palett already done! 
 
10pcs-paletten från denna eBay-säljare är 23x10 centimeter stor.
 
 
Sleek-paletten när jag var klar med den. Muahahah, kill, kill, kill! ;D
 
Kommentarer

Postat av: Sofies skönhetsblogg

Publicerad 2014-03-03 21:13:19

Jäkligt smart! Tack för tips! Har funderat på att depotta mina Sleek-paletter också! :)

Svar: do iiit!
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej