Recension: Sanotint hårfärg

Publicerad 2013-10-01 22:33:00 i Hår & hud

Nu har jag testat Sanotints permanenta hårfärg som enligt deras hemsida"innehåller från 0,01 %-2 % kemiska färgämnen, beroende på färgnyans". Där står även "SANOTINT innehåller INTE ammoniak, parabener, formaldehyd, silikon eller metaller" samt "SANOTINT innehåller 98 % vårdande och mjukgörande växtextrakt och oljor samt biotin och kalciumpantotenat". Låter ju bra, eller hur?
 
Jag valde färgen 06 Dark Chestnut och som ni kan se på bilden längst ner blev det mörkbrunt. Visserligen var jag mörkbrun redan innan, men nu blev håret nästan svart. I solljus lyser det dock rödbrunt och vackert.
Jag gillade den här färgen faktiskt. Den var enkel att applicera och luktade inte helvetiskt dåligt som andra färger kan göra. Dessutom sved och kliade den inte i hårbotten, som andra märken gör. Stort plus!
Stort minus dock för efterbehandlingens fruktansvärda stank. Som extremt stark rökelse och parfym. Dessutom är den värdelös ur vårdande synpunkt - håret känns ganska strävt efter färgningen och efterbehandlingen underlättar knappt. Som tur var går doften bort efter några tvättar.
Kostar runt 2 hundralappar hos bl.a. Life. Ett bra alternativ till kemisk hårfärg skulle jag säga - men såklart inte lika rent som t.ex henna.
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej