Nytt till sommar-facet

Publicerad 2013-05-03 22:20:00 i Hår & hud

Alla behöver SPF till ansiktet - ja, även de som vill bli bruna! - och nu har jag investerat i en riktigt hög. Det skyddar mot pigmenteringar, solskador (typ för tidigt åldrande) och UVB/A-strålning förstås. Även jag som ändå är en flitig användare av SPF har genom åren fått pigmentering (lite mörkare hud) runt munnen och i nasolabialvecken (linjerna mellan näsa och mun), helt enkelt ställen där ens solskydd lätt gnuggas bort när man äter och så vidare. Och dessa fläckar bleks inte bort i första taget. Helt enkelt: SPF gör skillnad! Många foundations innehåller visserligen SP15, men man blir fortfarande brun om man vistas i solen länge och det vill jag inte bli. Plus att Clarins-krämen är ofärgad och går att använda även på osminkade naturliga dagar. Ska bli spännande att testa!
 
Och på sommaren använder jag Aloe Vera-gelé som återfuktare under dagen. Använder jag något fetare än så får jag finnar i värmen direkt eftersom mina porer lätt täpps igen. Aloe Vera återfuktar (inte återfettar) på djupet och kan dessutom minska intrycket av stora porer, plus att det är lugnande och naturligt. Just det här märket (Le Tan) har jag inte testat förut men Aloe Vera-gelé som Aloe Vera-gelé tänker jag. Det är mycket bättre än lotion också, me think.
 
Vad använder ni i ansiktet på sommaren?
Kommentarer

Postat av: Erika / Dravena's Beautyparlour

Publicerad 2013-05-08 23:31:10

Ungefär samma saker, hög SPF och aloe vera!

Svar: det är det enda man behöver :)
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej