Maybelline Color 24hr Tattoo - Immortal Charcoal

Publicerad 2013-05-02 22:13:00 i Jag tycker till om produkter

Immortal Charcoal är min andra Color Tattoo-skugga från Maybelline. Den andra jag äger är Pink Gold (läs min recension här). Det är en skimrig grå skugga som är varmt grå (mot brunt) snarare än kall (mot blått) även om reflektionen i den andra bilden kanske säger annorlunda. Maybelline utlovar alltså 24 timmars hållbarhet. Det tvivlar jag inte på. Men 24 timmar utan att creasa? Nja... scrolla ner för att läsa mer. 

Formulan är lite knepig. Även om det är tänkt att man ska applicera med fingrarna så fungerar det inte riktigt. Det är skitsvårt att sudda jämnt med fingret eftersom skuggan är pigmenterad, vilket ju är bra, men den går på fläckvis och lämnar s.k "bald spots". Jag har tyvärr inga syntetiska borstar i rätt storlek så jag har inte testat att applicera med pensel - det kan vara bättre.
Skuggan är lite torr och klumpig och är betydligt lättare att applicera om man har primer under, så det rekommenderar jag. Väl på är det en snygg, lite grunge-ig färg som säkert passar väl i en lite slarvig, "lived-in" sotning. Men... den creasar ju visst efter några timmar, trots primer! Eller snarare, färgen som vanligtvis borde ligga i vecket har liksom krupit uppåt och lämnar en tom vit rand. Detta med två lager av Immortal Charcoal - ett enda tunt lager beter sig troligen lite bättre.
 
Många säger att Color Tattoo-skuggorna är likvärdiga (men mycket billigare än) MAC Paint Pots, men om det är så kommer jag nog inte skaffa någon Paint Pot... någonsin. Hur som helst, till det överkomliga priset av 99 kr (affiliatelänk till Eleven) är det en helt okej skugga att använda ensam eller ännu bättre, som bas till puderskuggor.
 
Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2013-05-03 07:58:01

Jag har tre stycken Color Tattoo men jag använder dem endast som bas till skuggor, har faktiskt inte ens testat dem ensamma just för jag har hört att de creasar xD Men som bas till skuggor gillar jag dem, framförallt Eternal Gold! :D

Svar: ska testa dem lite mer som bas, tror jag!
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej