Make up-misstag vi gjort

Publicerad 2013-01-30 21:08:50 i Smink

Ja, alltså, det här med att se tillbaka på sig själv kan vara lika plågsamt som det är roligt. Och ärligt talat - säkert kommer vi se tillbaka på bilder på oss själva om fem år och stöna generat och önska att vi inte hade målat ögonbrynen si eller applicerat ögonskuggan så. Om vi utvecklats och lärt oss mer, det vill säga, och det gör ju de flesta. (Inte alla, som vissa skräckexempel tydligt visar...)
 
Jag började sminka mig när jag var kanske 13 eller 14. Då rakade jag av mig ögonbrynen och målade dit dem med en kajalpenna eftersom jag tyckte mina ögonbryn satt för lågt och var jättefula (de är inte mina favoriter idag heller, men hey, raka bort dem känns lite väl crazy nu). Sen målade jag långa streck med kajal under ögonen som skulle se ut som tårar. Under en period använde jag även vitt clownsmink från leksaksaffären i ansiktet, men det rann och såg förjävligt ut efter bara någon timme - något jag svor och grubblade över. Inte konstigt alls så här i eftehand, det var ju clownsmink tänkt att användas på Halloween el. dyl. 
 
 
Jag hade jättemycket problem med hur jag såg ut på den här tiden. Tyckte att allt i ansiktet var fel och fult och konstigt format. På något konstigt sätt är det som om allt har skiftat och format om sig under de senaste 10 åren. Tänk om någon hade sagt det till mig då! Ögonbrynen har liksom magiskt hoppat upp lite, ansiktet har smalnat av och man kan nästan ana skymten av skugga under kindbenen nu, om man liksom kisar lite snett i en suddig spegel. Hähä. Men då var mitt mål mest att se gotisk och mörk och svår ut, jag struntade totalt i teknik och märken och sånt. Det hade varit helt onödigt.
Konstigt nog minns jag inte att någon kommenterade hur jag sminkade mig hemma. Det är klart, i skolan blev jag kallad diverse saker och en lärare frågade en gång roat om mina klasskamrater var rädda för mig. Men jag hade nog inte lyssnat om mamma hade försökt ändra på mitt smink ändå. Jag hade en väldigt fast idé om hur jag ville se ut.
 
Jag hittade faktiskt en bild på min sminksamling från 2006 (jag var 17) när jag letade:
 
 
2006 hade jag väl steppat upp mitt game (i brist på tillfredsställande svenskt uttryck, förlåt) litegrand kanske, men helt okej var det inte. Foundationen på bilden var absolut för mörk för mig och kakade sig som satan på min hud. Puderborsten på bilden kan väl knappast anses rätt att fixera underlaget med, men jag verkade tycka det. Konstiga jag. 
Något jag var besatt av på den tiden var röda läppstift. De satt dock aldrig kvar där de skulle och jag hade ingen aning om hur jag skulle måla på dem för att det skulle se fint ut och hålla. 
Det var mest svart kajal på övre och undre fransraden som gällde, överdrivet påmålade ögonbryn och alldeles för mycket underlagskräm. Och kladdigt läppstift. Håhåjaja.  Jag hoppas jag vet lite bättre vad som passar mig nu och är smickrande på mig. Men det är klart, vad jag kommer säga om saken om fem år är oklart.
 
Vad gjorde ni för sminkmisstag förr?
Kommentarer

Postat av: V

Publicerad 2013-01-31 01:25:45

Haha! Så awesome inlägg! Jag hade Dream Matte Mousse jag med, som var för mörk för mig i ljusaste nyansen. Hade även jag en period när jag rakade brynen & målade dit. Det fulaste var nog att jag ENDAST hade grå kajal under nedre fransraden, alltså ingen mascara. Ville se "grunge" ut :P

Svar: Så tokig man var :)
Dess

Postat av: Sofie

Publicerad 2013-01-31 04:14:16

Jag rockade grönt hår och ditmålade gröna bryn, slå det, du!

Svar: Det kan jag inte, haha :D
Dess

Postat av: Wysteriia

Publicerad 2013-01-31 23:43:40

Jag noppade sönder mina bryn för jag hade väldigt markerade, gissa om jag ångrar det idag! Bah! Hade verkligen supersmala!! haha!

sen hade jag någon toklila ögonskugga som jag använde jätteofta...och jag var så sjukt dålig på att applicera fanskapet..haha!

Svar: Det är någonting med tonåringar och milimetertunna bryn alltså...
Dess

Postat av: Kristin F

Publicerad 2013-02-01 10:45:39

Hehe, ja när man började sminka sig så var man nog inte så vacker alla gånger :P

Standard var ju såklart de superplockade ögonbrynen, OM jag ångrar dem idag!

Svar: Någon borde ha sagt till en ^^
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej