Röda favvos + hållbarhetstest

Publicerad 2013-02-25 11:36:00 i Smink

Jag är helt för röda läppar, liksom vetenskap. Vad passar då bättre än att applicera lite (pseudo)vetenskapliga tester på mina tre röda favoriter? Scrolla ner för att läsa mer.
 

MAC - Russian Red  En neutralt röd, vampig klassiker skulle många säga. Konstant tjatad om och ombloggad (av bl.a mig). Det är ett av MAC's matta läppstift, och känns därför lite torrt på läpparna, men med en ruggig hållbarhet. Sitter utan överdrift en hel dag trots mat och dryck. Behöver ingen läppenna så länge man applicerar stiftet i flera lager och blottar läpparna mellan. Otroligt pigmenterat, så var försiktig om ni köper detta! Har det väl hamnat lite utanför så är det nästan omöjligt att få bort. Jag har haft det här i två år och knappt använt upp en femtedel så det kommer nog vara med mig tills döddagar. 200 kr.
Isadora Jelly Kiss - Merry Berry Släpptes med julkollektionen Red Rush 2011 men finns fortfarande att köpa på många ställen, bl.a på Kicks.se. Korallrött och ganska skirt, men täckningen går att bygga upp. På min arm ser det väldigt ljust ut, men på läpparna (som oftast redan är pigmenterade) ser det aningen mörkare rött ut. Intressant nog doftar både detta stift och Russian Red syntetiskt av vanilj. Undrar varför? 119 kr.
NYX Round Lipstick - Electra
En budgetpärla i sitt esse. Nyansen på detta stift ligger väldigt nära den första i skaran, som ni ser, men eftersom det inte är matt så ser det djupare och aningen mörkare ut. Möjligtvis lite kallare. Dessa kostar ca 18 kr styck på eBay vilket gör det till ett snuskigt kap! Speciellt med tanke på hållbarheten (se nedan). Går även att köpa i NYX butik i Stockholm, någon som sitter på prisuppgift?Här har jag dragit en bit hushållspapper ganska våldsamt över armen. Russian Red står bäst emot men Electra ligger strax efter. Merry Berry kapitulerar omedelbart. 

Här har jag, tro det eller ej, tvättar armen två gånger med tvål och vatten. Som ni ser har de på sidorna lämnat ett ganska bra stain båda två.
 
 
Vilket av era läppstift har absolut bäst hållbarhet?
Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej