Mina Real Techniques-borstar

Publicerad 2013-02-20 17:47:00 i Jag tycker till om produkter

Real Techniques är en linje med make up-borstar skapad av Samantha Chapman, en av systrarna bakom Youtube-kanalen Pixiwoo. Borstarna är gjorda av syntetiskt hår och har fått lite blandade recensioner. Jag tänkte berätta lite om min upplevelse av de fem borstar jag har.
 
 
Contour Brush Är rund och så himla mjuk och gosig! Jag älskar hur den här applicerar contouring och rouge. Den funkar även som setting brush till löspuder. Multikapacitet gillar jag.

Pointed Foundation Brush (Platt och ca 1,5 cm bred, det syns dock inte på bilden) Jag har inte använt den här borsten till foundation, mest för att jag känner på mig att det kommer bli tydliga penseldrag - som det blivit med de foundationborstar jag testat tidigare. Jag tar tillbaka detta. Den är klart godkänd! Men till highlighterapplicering på kindbenenär den finfin. Kan tänka mig att den är bra för flytande concealer också.

Buffing Brush Har inte hittat ett tydligt användningsområde för denna ännu i och med att jag redan använder min stippling brush till flytande foundation. Men jag testade den här om dagen och överdoserade grovt och det blev, ptja, för täckande helt enkelt. Ska försöka ändra på det nästa gång.
 
Detailer Brush En fullvärdig (trögflytande) concealer- och läppstiftsborste, inte mer med det. Kanske att den har lite för långa strån vilket gör applicering mindre precis. 
 
Stippling Brush Min favvo! Speciellt till mer täckande foundations. Med tunnare, mer skira foundations (som t.ex Borjouis Healthy Mix) har jag märkt att den lätt ger penseldrag och förstärker intrycket av stora porer. De tunna vita stråna längst ut applicerar och den tätare svarta borsten jobbar in. (Fiiint rosa skaft också, mwehe.) Enda negativa är att det är lätt att överdosera foundation på handryggen i början, om man som jag är van vid att jobba med fingrarna. Också bra till krämrouge.
 
Jag köpte borstarna med orange skaft i ett kit på HQHair.com för £20.99 ~ 202 kr, och min stippling brush är köpt på Boots i England där de säljs till riktigt bra priser (ca 70 SEK fick jag ge för min där om jag minns rätt)! 
 
Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2013-02-20 20:03:14

Älskar Real Techniques! :D
Buffing Brushen är enligt mig en dröm till mineralfoundation, när jag testade den första gången med min från Tikei fick jag känslan av att de var gjorda för varandra, haha! :)

Svar: åhå, jag har faktiskt aldrig testat mineralfoundation, kanske skulle beställa lite prover från tikei.
Dess

Postat av: Elin

Publicerad 2013-02-20 22:56:22

Hej! Gillade verkligen ditt inlägg om vilka produkter du gärna tar med dig på resande fot. Är väldans förtjust i travelrelaterade inlägg då jag tycker att de är roliga och inspirerande. Däremot hade jag gärna velat se vilka borstar du tar med dig, ifall du tar med dig några över huvud taget? Kan du inte nämna det, alt. redigera ditt inlägg? Det vore jättekul att läsa om!
Tack för en härlig blogg!

Svar: Jovisst, det kan jag självklart!
Dess

Postat av: Emma

Publicerad 2014-07-01 13:27:11

Vet du hur man vet om det är en äkta Real Techniques borste? Jag har nämligen beställt fem borstar från Ebay för ändats 72:- och vet inte riktigt om det är äkta eller inte eftersom dom var så billiga :)

Svar: När något är så billigt kan det omöjligtvis vara äkta tyvärr. :/ Om det står Real Tecniques på dem kan de ju vara det, men det kan också vara en förfalskning av märket. Står det ingenting alls är det definitivt fejk.
Dess

Postat av: Angelica

Publicerad 2015-02-01 10:21:17

Hej! Har du hittat nåt användnings område för buffing brushen? För mig funkar den jättebra för applicering av bronzer på käkbenen. Om du applicerar med cirklande rörelser så får du jättefint resultat. :) kramar

Svar: applicerar settingpuder med den =)
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej