Grattis blekfisar! FACE Corrective Foundation - White

Publicerad 2013-02-06 16:33:00 i Jag tycker till om produkter

För en person vars hud är ca två nyanser ljusare än (nästan) alla märkens ljusaste foundation kan det kännas surt när en flaska man köpt sett så bra ut i affären men gör en besviken väl på ansiktet. Men försmäkta ej, jag har funnit lösningen. Blanda med vit foundation! Eller jag och jag, tyvärr kan jag inte ta åt mig helt av äran eftersom jag först fick nys om den här lilla flaskan från Frida Skoglund. Jag visste inte att det fanns vit foundation i svenska butiker nämligen, men jag visste att Illamasqua har i sin Skin Base-serie till exempel.
 
 
 
Det här matta vita underlaget från FACE är inte särskilt pigmenterat på egen hand, MEN utblandat med en annan foundation ljusar det upp och tillåter dig att själv blanda till exakt rätt nyans. Det krävs ett par försök och floppar innan jag hittade rätt, men nu blandar jag den med både foundation (ca 1 del FACE, 2 delar MAC NC15) och concealer (50/50) och känner mig väldigt nöjd med resultatet. 
Som många andra är huden i mitt ansikte naturligt någon nyans mörkare än huden på halsen och övriga överkroppen, men jag rekommenderar inte att man försöker matcha övriga kroppen helt om inte målet är att bli radikalt blekare det vill säga. Däremot kan jag verkligen rekommendera ett köp av denna för de med liknande problem som jag. Den "stör" inte alls kvaliteten hos mina andra foundations utan verkar i bakgrunden som en diskret uppljusare. Finishen är matt och sitter bäst med puder ovanpå, som vanligt.

FACE korrigerande foundations finns i fyra andra färger, grön (mot kraftig rodnad), lila (livar upp olivfärgad hy), rosa (minskar gula toner och gör mörk hy varmare), samt gul (mot blå ringar och rodnad).
De kostar runt 275-325 kr i fysisk butik (minns inte exakt) eller här
 
Kommentarer

Postat av: Shimmerdimmer -Mitt land är frusen musik

Publicerad 2013-02-12 13:44:57

Men gud! Det visste jag inte ens att det fanns! Lite därför jag inte brukar använda foundation. Dels för att jag har ganska ljus hy (hah, mamma förbjöd mig från att sitta i solen när jag var liten för att jag inte skulle bränna mig) och dels för att jag tycker det är snyggt med ljus hy. Glamouröst liksom.

Svar: jag tycker också det är fint, men min hud är så ojämn så utan foundation ser jag mest glåmig och trött ut. men med den här kan man bli så blek man vill!
Dess

Postat av: Linnéa

Publicerad 2015-01-30 22:32:28

Tack så mycket för tipset! Ska absolut kolla in denna imorgon. Har alltid problem med att hitta en tillräckligt ljus foundation, till och med när jag tror jag hittat det så visar det sig senare att den är för mörk. Har hur många foundations som helst här hemma som bara ligger och skräpar då jag inte kan använda dom. Denna verkar perfekt, har kollat in MAC's motsvarighet till denna ett tag men har inte lyckats få tag i den. Nu ska jag köra på denna istället! Tack ännu en gång!


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej