Kicks - Party Peacock

Publicerad 2013-02-26 12:53:00 i Nagelfint

Jag hoppas ni inte tröttnar på lackinläggen. Försöker hålla en jämn balans mellan olika kategorier men det är så enkelt att fota fingrarna bara, haha.
Det här är Party Peacock från Kicks egna märke, och kom ut julen 2012. Det har en liiten duokrom effekt mellan tealgrön och lila, lite som i olja. Önskar att effekten var lite tydligare. Det är ett väldigt skirt lack, jag lägger det ovanpå svart för att inte slösa för mycket av den här fina flaskan.
På tipparna har jag Party of five glitters från Wet n Wild. Inte så mycket att hänga i granen till glitterlack, men glitter är ju ändå alltid glitter och jag tyckte färgerna passade ihop.
 
 
 
 

Göteborgare, heta tips!

Publicerad 2013-02-25 18:01:55 i Nagelfint

Jag har ingen aning om man ens får fotografera inne på Grand Parfymeri (Kungspassagen) men jag kunde inte låta bli när jag såg det här. Det är (så vitt jag kunde se) hela Skyfall-kollektionen från OPI för 79:-/styck just nu. Själv slog jag till på guldiga Goldeneye!
 
 
Dessutom har de börjar sälja theBalm!
 

Röda favvos + hållbarhetstest

Publicerad 2013-02-25 11:36:00 i Smink

Jag är helt för röda läppar, liksom vetenskap. Vad passar då bättre än att applicera lite (pseudo)vetenskapliga tester på mina tre röda favoriter? Scrolla ner för att läsa mer.
 

MAC - Russian Red  En neutralt röd, vampig klassiker skulle många säga. Konstant tjatad om och ombloggad (av bl.a mig). Det är ett av MAC's matta läppstift, och känns därför lite torrt på läpparna, men med en ruggig hållbarhet. Sitter utan överdrift en hel dag trots mat och dryck. Behöver ingen läppenna så länge man applicerar stiftet i flera lager och blottar läpparna mellan. Otroligt pigmenterat, så var försiktig om ni köper detta! Har det väl hamnat lite utanför så är det nästan omöjligt att få bort. Jag har haft det här i två år och knappt använt upp en femtedel så det kommer nog vara med mig tills döddagar. 200 kr.
Isadora Jelly Kiss - Merry Berry Släpptes med julkollektionen Red Rush 2011 men finns fortfarande att köpa på många ställen, bl.a på Kicks.se. Korallrött och ganska skirt, men täckningen går att bygga upp. På min arm ser det väldigt ljust ut, men på läpparna (som oftast redan är pigmenterade) ser det aningen mörkare rött ut. Intressant nog doftar både detta stift och Russian Red syntetiskt av vanilj. Undrar varför? 119 kr.
NYX Round Lipstick - Electra
En budgetpärla i sitt esse. Nyansen på detta stift ligger väldigt nära den första i skaran, som ni ser, men eftersom det inte är matt så ser det djupare och aningen mörkare ut. Möjligtvis lite kallare. Dessa kostar ca 18 kr styck på eBay vilket gör det till ett snuskigt kap! Speciellt med tanke på hållbarheten (se nedan). Går även att köpa i NYX butik i Stockholm, någon som sitter på prisuppgift?Här har jag dragit en bit hushållspapper ganska våldsamt över armen. Russian Red står bäst emot men Electra ligger strax efter. Merry Berry kapitulerar omedelbart. 

Här har jag, tro det eller ej, tvättar armen två gånger med tvål och vatten. Som ni ser har de på sidorna lämnat ett ganska bra stain båda två.
 
 
Vilket av era läppstift har absolut bäst hållbarhet?

Triss i duschkräm

Publicerad 2013-02-24 16:04:00 i Hår & hud

Nu ni! Nu kommer det kanske mest läskande inlägget jag skrivit. Om ni är hungriga nu råder jag er att mätta hungern eller bereda er på att bli godissugna. För det är cirka SÅ SJUKT GOTT dessa duschkrämer från Original Source luktar. Jag ber jättemycket om ursäkt för att jag tipsar om något som inte går att köpa i Sverige. Jag tror mig dock veta (eller snarare: jag har läst det hos Viola) att man kan klicka hem flaskor från eBay! En läsare tipsade om att de går att köpa hos Britstore också.
 
 
Lime luktar som den där lime-isglassen som GB-glass hade för några år sedan. Eller som en läskande somrig drink med massor av limejuice i. Sött och syrligt och lite "zingy" som flaskan beskriver den. Jag blir sugen på sommar varje gång jag duschar med denna. Glass och ice-slushies och smoothies.
 
Mint and tea tree luktar som mint-godisar smakar, lite som Mentos fast mycket godare. Den här måste vara jätteskön att använda på sommaren när man är varm/solbränd/svettig eftersom den känns kylande på huden. En känsla som sitter i en stund efter. Men! Akta er för att råka få den här på vissa, ehrm, känsligare ställen på kroppen. Aj.
 
Chocolate and mint - säger bara en sak: After Eight! Krämig mörk choklad med en mintig kärna. Mmm. Som att tvaga kroppen med en hel jävla Aladdin-ask. Vågar knappt använda den här krämen av fruktan för att den ska ta slut. Men lik förbannat kan jag inte låta bli.
 
Bäst måste ändå vara priset på dessa. Som jag minns kostade de  £1,7 styck, det vill säga runt 20 kronor, och såldes överallt i England: apotek, sminkaffärer, mataffärer. Flaskorna är dessutom STORA. VARFÖR säljs inte dessa i Sverige? SKANDAL!

Underlack gör skillnad

Publicerad 2013-02-21 14:52:11 i Nagelfint

För att lägga till något till mitt inlägg om Isadora Second Nail så vill jag visa resultatet av ett experiment jag gjorde. Syftet var att visa hur stor skillnad underlack gör för nagellackets täckning. Speciellt med skira eller jelly-lack. Jag applicerade ett lager av rött jellylack (China Glaze Ravishing Dahling) för att det skulle synas extra väl hur det "griper fast" vid underlaget och blir jämnare!
Underlack fungerar alltså som en primer gör under make up. Jämnar ut och gör att det fäster bättre.
 

Den stora frågan om spackel

Publicerad 2013-02-21 02:14:00 i Övrigt

Jag vill ta upp ett ämne som kanske inte är så jätteskoj eller lätt att tänka på eller särskilt tacksamt att diskutera om heller för den delen - men lik förbannat viktigt att bemöta. Det är en lång text, ja, men jag hoppas någon orkar ta sig fem minuter att läsa!
Varje gång man diskuterar smink eller någon lägger upp en bild på före-och-efter smink, haglar kommentarerna. Främst från killar såklart. "Du är snyggare med mindre smink!", "Se gumman, sådär ska du vara sminkad", "Hon var snyggare innan", "Smink är så fuult!", "Smink är falsk marknadsföring", och så vidare. Som tur var har jag sluppit den sortens kommentarer, kanske för att jag utstrålar att jag inte bryr mig ett skit om vad andra tycker. Men det är just det. Varför skulle någon bry sig!?
 
Smink.
 
Den sortens kommentarer som ovan grundar sig i två vanliga och generaliserande fördomar.
Ett: Tjejer sminkar sig för att de tycker att de är fula utan smink. Jag ska inte förneka att vissa resonerar så. Men alla? Pah, långt ifrån. Bara för att någon killes flickvän någon gång vägrade gå ut utan smink så betyder det att aaaalla tjejer måste vara lika osäkra (om det ens beror på det). Och förresten! Om det nu ÄR så att osäkerhet ligger bakom - tror du verkligen det hjälper att kommentera och ytterligare värdera deras utseende? Det är som att försöka hjälpa en tjej med ätstörningar genom att säga att det är fult att vara smal. Skulle inte tro det va...
Myt två: Tjejer bryr sig bara om vad killar tycker och tycker att deras åsikt är jätteviktig, därför har jag rätt att kommentera och värdera tjejer lite när jag har lust. 
Pfft. Tro mig, vi VET att de flesta killar inte är döförtjusta i läppstift och knalliga färger. Men det hindrar inte oss. För de flesta av oss gör det för att det är så jävla kul, kreativt, fint (enligt oss). Jag kommenterar inte dina potentiella finnar, den där horribla kepsen du aldrig tar av dig eller ger dig små tips på hur du ska göra för att bli sexigare om jag inte känner dig. Låt då bli att göra samma värdering av mig. Ingen har frågat dig! "Jag är bara ärlig" har aldrig varit och kommer aldrig bli en legitim ursäkt för att såra andra, och visar bara på den tragiska åsiktstourettes som somliga lider av.
Har du inget snällt att säga, säg inget alls - det lärde man sig på lågstadiet. C'mon.
 
Åsiktstourettes.
 
Jag har också varit omogen och frustrerad i mitt liv och definitivt sagt saker jag önskar jag kunde ta tillbaka, både direkt och indirekt till människor. Det rotade sig i, har jag insett, en osäkerhet hos mig och därför en vilja att kunna 'kontrollera' omvärlden och få alla att se ut som jag ville. Men guess what? Jag växte upp och nu kunde jag inte bry mig mindre om hur folk spökar ut sig hit eller dit. Det innebär inte att jag blivit ett viljelöst får utan egen åsikt, det innebär bara att jag blivit en fungerande medmänniska som försöker att inte sprida illvilja och dålig energi. Jag är absolut inte perfekt ännu, men jag håller mig i alla fall från att kritisera folk rakt i deras ansikten. Jag har ju något som kallas självbehärskning.
 
Om du nu inte uttrycker  'din enkla åsikt' annat än med baktanken att få tjejer att skämmas och korrigera sig efter dig - varför ens uttrycka den? Är världen i ett akut behov av din input? Alla tycker vi saker om hur andra ser ut men om syftet inte är att skambelägga folk till att förändra sitt utseende finns det faktiskt ingen anledning för en social och empatisk person att öppna munnen, annat än för att minsann visa omvärlden vad hen tycker. Du kanske får några dunkar i ryggen och sårar ett par känslor på ett hörn (woho, du visade hur jäkla tuff du är!), men nån verklig respekt får du aldrig.
"Jag är bara snäll och vill att tjejer ska sluta vara osäkra" - se det jag skrev ovan. (Om det nu ÄR så att osäkerhet ligger bakom - tror du verkligen det hjälper att kommentera och ytterligare värdera deras utseende negativt? Det är som att försöka hjälpa en tjej med ätstörningar genom att säga att det är fult att vara smal. Skulle inte tro det va...)
 
Om du är tjej som aldrig sminkar dig - kul för dig! Bra för dig! Men du, gör inte som vissa och sätt dig på dina höga hästar genom att racka ner på de som GÖR det. Ett: Det har ingen effekt. Två: Det har ingen mening. Tre: Vem bryr sig? Det sorgliga är att den här sortens kritik från andra tjejer ofta är ett sätt att vinna poäng hos killar genom att visa sig själv förmer. Och vissa av dem verkar ha ett stort behov av att upprepa det hela tiden för alla som vill eller inte vill höra. Typ: se på mig, vad duktig jag är! DÄR kan vi snacka om att bry sig om vad killar tycker. 
 
Ta en stund till eftertanke. Ställ dig själv frågan, när du ser en hänsynslöst sminkad tjej (hur vågar hon!): får tjejer se ut hur de vill utan min inblandning? Om ja: var tyst. Var bara tyst. Andas i tio sekunder. Känns det lugnare nu? Har abstinensen slutat klia i fingrarna? Skönt.
 
Not a single fuck was given.
 
Jag vet inte hur det är mer er, men jag går inte upp på morgonen och klär på mig eller gör saker för att "marknadsföra" mig själv i syfte att få ligga. Livet handlar faktiskt om mer än det. Som till exempel att uttrycka sig själv, experimentera och ha kul. Detsamma gäller för killar. De får väl också sminka sig om de har lust. Eller skita i det. Odla två meter långt skägg eller tatuera hela ansiktet. Gissa vad, jag bryr mig varken om bu eller bä och kommer varken uppmuntra eller hindra någon.
 
Mitt kommentarsfält är modererat.

Mina Real Techniques-borstar

Publicerad 2013-02-20 17:47:00 i Jag tycker till om produkter

Real Techniques är en linje med make up-borstar skapad av Samantha Chapman, en av systrarna bakom Youtube-kanalen Pixiwoo. Borstarna är gjorda av syntetiskt hår och har fått lite blandade recensioner. Jag tänkte berätta lite om min upplevelse av de fem borstar jag har.
 
 
Contour Brush Är rund och så himla mjuk och gosig! Jag älskar hur den här applicerar contouring och rouge. Den funkar även som setting brush till löspuder. Multikapacitet gillar jag.

Pointed Foundation Brush (Platt och ca 1,5 cm bred, det syns dock inte på bilden) Jag har inte använt den här borsten till foundation, mest för att jag känner på mig att det kommer bli tydliga penseldrag - som det blivit med de foundationborstar jag testat tidigare. Jag tar tillbaka detta. Den är klart godkänd! Men till highlighterapplicering på kindbenenär den finfin. Kan tänka mig att den är bra för flytande concealer också.

Buffing Brush Har inte hittat ett tydligt användningsområde för denna ännu i och med att jag redan använder min stippling brush till flytande foundation. Men jag testade den här om dagen och överdoserade grovt och det blev, ptja, för täckande helt enkelt. Ska försöka ändra på det nästa gång.
 
Detailer Brush En fullvärdig (trögflytande) concealer- och läppstiftsborste, inte mer med det. Kanske att den har lite för långa strån vilket gör applicering mindre precis. 
 
Stippling Brush Min favvo! Speciellt till mer täckande foundations. Med tunnare, mer skira foundations (som t.ex Borjouis Healthy Mix) har jag märkt att den lätt ger penseldrag och förstärker intrycket av stora porer. De tunna vita stråna längst ut applicerar och den tätare svarta borsten jobbar in. (Fiiint rosa skaft också, mwehe.) Enda negativa är att det är lätt att överdosera foundation på handryggen i början, om man som jag är van vid att jobba med fingrarna. Också bra till krämrouge.
 
Jag köpte borstarna med orange skaft i ett kit på HQHair.com för £20.99 ~ 202 kr, och min stippling brush är köpt på Boots i England där de säljs till riktigt bra priser (ca 70 SEK fick jag ge för min där om jag minns rätt)! 
 

Haze

Publicerad 2013-02-19 16:18:00 i Bilder på sminkningar

Vill visa en mjuk lite haze-y sotning i lavendel och grått jag gjorde igår, fast det var snudd på att jag blev galen eftersom min Make Up Store-skugga Crow (den grå) verkligen är riktigt dålig. Maken till dålig hållbarhet - en kvart efter att de här bilderna togs hade den grå skuggan nästan bleknat helt. Jag vet inte om det gäller deras cybershadows i stort, eller om man bara behöver en klistrigare bas. Nåväl. 
 
 
Foundation: Bourjois Healthy Mix Foundation - 51 Vanille Claire, FACE Matte Foundation - White
Puder: Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer transparent
Concealer: Collection 2000 Lasting Perfection Concealer - Fair
Blush: Sleek - Flamingo, NYX - Taupe
Ögonprimer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Make Up Store Cybershadow - Crow, Too Faced Romantic Eye Palette - Cut the cake
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Kajal: Viva la Diva - Black
Mascara: Lumene Raspberry Curl Mascara

China Glaze Poinsettia

Publicerad 2013-02-19 15:13:00 i Nagelfint

Vet inte varför jag inte visat Poinsettia från China Glaze tidigare, men voilá! "Poinsettia" betyder julstjärna och lacket är mycket riktigt från julkollektionen Let it snow, men det funkar året om såklart. Har hört många beskriva Poinsettia som en hybrid mellan creme och jelly och det stämmer verkligen. Det har nästan samma täckning som creme men med den gummiaktiga högglansiga egenskapen hos ett jellylack. På bilden har jag tre lager och ändå lite VNL (haaata) men det gör inget i det här fallet.
 
 
Appliceringen är gudomlig och torktiden bra. Mitt exemplar är köpt på Nailsupplies för $2,99 ~ 18 kr.  
 

Isadora Second Nail, bästa underlacket!

Publicerad 2013-02-17 16:58:42 i Jag tycker till om produkter

Det här är det absolut bästa underlacket enligt mig. Okej, för att vara helt ärlig så har jag inte testat så jättemånga, men jag har hållt mig till Isadora Second Nail väldigt länge. Jag har aldrig problem med att billigare lack som från t.ex Depend eller H&M chippar tack vare mitt underlack - helt ärligt kan ett lack sitta kvar på mig i över en vecka utan att chippa annat än liite i kanterna. Jag tackar även mitt överlack för den bedriften.
 
 
Jag tror inte att det här lacket är tänkt att fungera som underlack egentligen, utan snarare att stärka naglarna samtidigt som det ger en diskret jobbvänlig nyans. Jag lägger däremot ett tunt lager under mina andra, färgade lack och upplever att de vara grymt mycket längre.
Tänkte jag skulle försöka hinna göra ett litet experiment med Second nail, för att visa hur bra det är, nästa vecka, så håll utkik efter det!

4 rosiga blush

Publicerad 2013-02-17 16:38:00 i Smink

Jag ville visa fyra swatchar av mina olika nyanser av rosa som jag tycker om väldigt mycket. Alla är matta eller snudd på matta så när som på Kicks Must Have som skimrar. De är swatchade ovanpå lite ögonprimer. Scrolla ner för beskrivningar!
 
 
Sleek Flamingo är ett knalligt och väldigt pigmenterat blush. Jag antar att man kan kalla den här färgen djup magenta. Man får vara väldigt försiktig vid applikation på grund av den höga pigmenteringen, och jag är inte ens säker på att den här färgen passar mig to be honest, men jag tycker ändå om den väldigt mycket. Kostar $5,99 (~37 kr) på Sleeks hemsida.
 
Isadora Perfect Powder Blush Cool Pink är... öhm. Ja, en kall (om man pratar om färglära) rosa nyans är det ju inte i alla fall, så namnet förstår jag inte riktigt. Men det är en korallrosa skönhet som, vilket jag tidigare sagt, passar till alla tillfällen och som antagligen passar på alla olika hudtoner också. Välpigmenterad, bra hållbarhet. Kostar 119 kr på bl.a Kicks, Lindex, Åhlens, H&M, osv.
 
Viva la Diva Paparazzi är däremot ett kallt babyrosa blush. Som ni ser har dett gått sönder i dosan och mitt försök att laga det failade, det ser alltså inte ut sådär när man köper det. Även denna färg är pigmenterad men väldigt ljus så jag kan tänka mig att den inte syns särskilt väl på snäppet mörkare kinder. Kostar runt 50-60 kr och brukar säljas på Åhlens och Lindex.
 
Kicks blusher Must Have är ännu ett blush i en korallrosa ton men med ett guldaktigt skimmer. En blekare version av NARS Orgasm kanske man kan kalla det. Det här blushet är den minst pigmenterade i samlingen så man får jobba lite för att fånga upp någon färg men blir desto glowigare på huden än de andra matta exemplaren. Kostar 99 kr hos Kicks.
 

Taupe

Publicerad 2013-02-14 16:45:00 i Bilder på sminkningar

Jag tänkte jag skulle visa hur jag såg ut när jag var på resande fot och med de produkterna jag visade. Har egentligen bara använt en ögonskugga, möjligtvis en liite lite mörkare i yttre ögonvrån om jag inte minns fel. Här ser man även hur mitt nya contour-blush Taupe från NYX ser ut på.
 
 
Foundation: MAC Studio Fix Foundation - NC15, FACE Matte Foundation - White
Puder: Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer transparent
Concealer: Collection 2000 Lasting Perfection Concealer - Fair
Blush: Isadora - Cool Pink, NYX - Taupe
Ögonprimer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Wet n Wild - Silent Treatment trio
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Eyeliner: Isadora Colorful Eyeliner - 10 Black
Kajal: H&M - White
Mascara: Lumene Raspberry Curl Mascara
Läppar: Inget (painfully obvious...)

Maybelline Colorama - Wine Shimmer

Publicerad 2013-02-14 16:34:00 i Nagelfint

Jag firar väl egentligen inte alla hjärtans dag eftersom jag för närvarande är singel, och tycker inte särskilt mycket om det som koncept heller, MEN jag gillar att pynta till det lite extra med hjärtörhängen och romantiskt på naglarna. Här är mina naglar för dagen, med två av Maybellines Colorama-lack, Wine Shimmer och Ballerina. Det förra är ett hallonrött jellylack med spritt holografiskt glitter, 3 lager för full täckning. Det senare är ett skirt ljusrosa lack som lyckas med konsstycket att inte bli ojämnt som liknande lack kan bli. Strass-stenarna är från Depend!
Och nä, min pekfingernagel vägrar sluta skiva sig så den är klippt mycket kortare än de andra... buhu.
 
 
 

Instablogg: Real Techniques-borstar!

Publicerad 2013-02-13 01:24:00 i Övrigt

För tre veckor sen beställde jag de här penslarna från Real Techniques (med en 20%-rabattkod från fina Lisa Eldridge) hos HQHair.com. Jag har redan deras stippling brush. Idag kom de och är sååå-hå-hå mjuka. Omdöme kommer när de är grundligt testade!
 
Contour brush, pointed foundation brush, detailer brush, buffing brush
 

Illamasqua I'mperfection

Publicerad 2013-02-12 14:37:00 i Smink

Först av allt vill jag bara säga WOW och ett stort tack till den boost av nya kommentarer och följare jag fått på sistone! Jag vet inte vad det beror på men det är i alla fall jättekul. Jag försöker att besöka och kommentera er alla så snart som möjligt. :)
 
"The world isn't perfect. But who wants to be perfect anyway? I'mperfection is an open invitation to stand up and show the world what makes you perfectly, imperfect. We want you to highlight the features other brands encourage you to cover up and celebrate your imperfections like badges of honour.
So show off your freckles. Make beauty spots more beautiful. Shine a light on your birthmarks. And be proud of your scars. Because life isn't about finding yourself, life is about celebrating who you really are."

Så lyder manifestot för Illamasquas nya kollektion I'mperfection (läs: imperfection/I'm perfection) som bjuder på bland annat unika "speckled" (fläckade) nagellack. De är lite fulsnygga tycker jag. Och även om det inte är meningen så känns det nästan lite påskigt, för med ett av de lacken på naglarna liknar man ju de där godisäggen med fläckar på. Det blå, Fragile, tycker jag är finast.
 
Nagellack i Freckle, Fragile, Mottle, Scarce, Speckle (£14.50 ~ 144 SEK). Läppstift i Immodest (£18 ~ 159 SEK). 
 
Förutom produkterna på bilden finns bland annat även tre blushduos till ett överkomligt pris samt ett grönt läppglans (!). I'mperfection finns att köpa på deras egen hemsida och på ASOS och är limited edition.

Travel essentials

Publicerad 2013-02-08 15:48:00 i Smink

Jag åkte nyligen till min hemstad och gör det lite titt som tätt. Jag är inget stort fan av att släpa med mig halva sminksamlingen land och rike runt utan tar gärna med det allra nödvändigaste som jag vet att jag kommer använda. Ja, ibland kanske man önskar att man hade tagit med sig något mer men vid det här laget har jag arbetat fram en "kärnkollektion" som innehåller allt jag behöver (observera att om det hade varit mitt i sommaren kanske en färgad dagkräm, ögonbrynspenna och mascara hade räckt...). Vilket är detta:
 
 
Contouring från NYX i nyansen Taupe. Mitt absolut bästa koralliga all-round-blush från Isadora i nyansen Cool Pink som passar till typ allt. Ögonprimer från Too Faced och min bästa ögonskuggtrio till vardags, Silent Treatment från Wet n Wild, komplett idiotsäker och funkar som eyeliner också. Random mascara (mindre viktigt vilken), just nu Raspberry Curl Mascara från Lumene. Eyebrow fix från H&M, bästa ögonbrynstrion från Viva la Diva samt min favorit bland alla ögonbrynspennor - som håller på att ta slut men som ändå räckt 1 ½ år - Mineral Eyebrow Pencil från Lumene. Till min bas har jag foundation från MAC och FACE (se inlägget från i förrgår) samt min holy grail-concealer från det brittiska budgetmärket Collection 2000 (finns att köpa på Boots och Superdrug för typ en tjugolapp). Saknas på bilden gör min concealerkvartett från Wet n Wild som helt enkelt såg för grisig ut för att få äran att trona på denna bild. Japp.
 
Vilka är era rese-essentials?

Depend Holographic - 2027 Raspberry

Publicerad 2013-02-08 15:26:32 i Nagelfint

Mitt första (och förmodligen sista på länge) deltagande i holofredag! Yeehaw! Inte för att jag inte är imponerad av holoeffekten, men för att det nog krävs lite solljus för att uppskatta den fullt ut. Det här är alltså Depend 2027 eller Raspberry som det också heter. Och ja, det första linjära hololack jag någonsin testat.
Även i vanligt dagsljus tycker jag det är en mild och ganska vårig nyans och den lilla holoeffekten som syns då är inte för crazy utan lätt att vila ögonen på. Men det är i lampljus/solljus/blixt som jag tror det är som allra snyggast. Det torkade snabbt och täckte helt på tre lager, fast lite visible nail line skymtar ändå. Tror jag plockar fram det här till våren igen faktiskt.
 

Grattis blekfisar! FACE Corrective Foundation - White

Publicerad 2013-02-06 16:33:00 i Jag tycker till om produkter

För en person vars hud är ca två nyanser ljusare än (nästan) alla märkens ljusaste foundation kan det kännas surt när en flaska man köpt sett så bra ut i affären men gör en besviken väl på ansiktet. Men försmäkta ej, jag har funnit lösningen. Blanda med vit foundation! Eller jag och jag, tyvärr kan jag inte ta åt mig helt av äran eftersom jag först fick nys om den här lilla flaskan från Frida Skoglund. Jag visste inte att det fanns vit foundation i svenska butiker nämligen, men jag visste att Illamasqua har i sin Skin Base-serie till exempel.
 
 
 
Det här matta vita underlaget från FACE är inte särskilt pigmenterat på egen hand, MEN utblandat med en annan foundation ljusar det upp och tillåter dig att själv blanda till exakt rätt nyans. Det krävs ett par försök och floppar innan jag hittade rätt, men nu blandar jag den med både foundation (ca 1 del FACE, 2 delar MAC NC15) och concealer (50/50) och känner mig väldigt nöjd med resultatet. 
Som många andra är huden i mitt ansikte naturligt någon nyans mörkare än huden på halsen och övriga överkroppen, men jag rekommenderar inte att man försöker matcha övriga kroppen helt om inte målet är att bli radikalt blekare det vill säga. Däremot kan jag verkligen rekommendera ett köp av denna för de med liknande problem som jag. Den "stör" inte alls kvaliteten hos mina andra foundations utan verkar i bakgrunden som en diskret uppljusare. Finishen är matt och sitter bäst med puder ovanpå, som vanligt.

FACE korrigerande foundations finns i fyra andra färger, grön (mot kraftig rodnad), lila (livar upp olivfärgad hy), rosa (minskar gula toner och gör mörk hy varmare), samt gul (mot blå ringar och rodnad).
De kostar runt 275-325 kr i fysisk butik (minns inte exakt) eller här
 

The Body Shop Hemp Hand Protector

Publicerad 2013-02-06 01:58:20 i Jag tycker till om produkter

Jag köpte den här krämen till mamma för ett tag sen men märkte att jag själv gick och nallade lite då och då. Den är bara för bra. Som ni ser gick den hem inte bara hos mig utan hos henne också, och ska tydligen vara bra mot eksem och liknande hudproblem (jag frågade faktiskt i butiken efter deras absolut fetaste och mest djupverkande handkräm och de rekommenderade denna, de verkar ha haft rätt!). 
Den är ganska trögflytande men väl på huden blir den lätt och enkel att fördela, sjunker in snabbt och lämnar ingen kladdig hinna. Jag vet att en del har problem med doften, men jag ÄLSKAR hur Hemp Hand Protector luktar. Det luktar jordigt och skogigt, som sommar på landet! Måste kolla  om de andra produkterna i Hemp-serien luktar likadant. Eller det kanske ni vet? Isåfall - YAY!
 
 
På naglarna har jag förresten matchande 357 från Depends vårkollektion!

Instablogg: Reatips i Göteborg!

Publicerad 2013-02-05 15:12:21 i Övrigt

Grand Parfymeri i Göteborg säljer just nu alla Depends holo-lack (som är slut på de flesta ställen) för 24,50:- styck. Skynda att fynda! På bilden är 2027.