Recension: Revlon Colorstay 24hr Foundation - Ivory

Publicerad 2013-08-16 21:21:00 i Jag tycker till om produkter

Nu har jag testat RevlonColorstay-foundation i ett par veckor, och jag har versionen för fet och/eller kombinerad hy. Färgen heter Ivory som är den ljusaste i serien. Den är ganska neutral i tonen skulle jag säga, men den drar lite mer mot kallt (rosa) än varmt (gul). Den är dock inte riktigt lika tydligt rosa i tonen som t.ex L'oreal True Match Foundation C1 Ivory, så den kan passa även den med gula undertoner. Jag hade hört mycket gott om denna foundation, t.ex att den var i klass med 500-kronorsfoundations, så jag hade höga förväntningar. Dessa har dock bara delvis infriats. Scrolla ner för en fullständig recension!
 
 
+ Plus: Den ljusa färgen och den höga täckningen. Jag behöver inte concealer runt näsvingarna och munnen när jag har denna foundation på mig, vilket är ett otroligt plus. Den täcker extremt bra i ett lager utan att ytan ser kakig ut, och går att bygga på. Finishen är väldigt naturlig och osynlig (åtminstone de första timmarna man bär den).
En del påstår att den torkar för fort, men jag upplever inte känslan av att den torkar alls, konstigt nog. Jag har applicerat med Real Techniques Stippling Brush vilket har fungerat bra. Den är ej heller svår att tvätta ur penslarna (ytterligare något jag vet att andra klagar på men det gör alltså inte jag).
 
- Minus:  Jag funderar faktiskt på om jag fått ett måndagsexemplar för det är så otroligt få saker jag tycker stämmer med de recensioner och hyllningar jag läst. Den torkar inte på min hud och är inte svår att få ur penslarna - MEN det innebär också att den utlovade långa hållbarheten uteblir. :( Visst, i slutet av dagen kanske det krävs mer gnugg för att få bort all produkt. Men under dagen håller den inte bättre vad t.ex MAC Studio Fix Foundation gör. Visserligen ganska bra. Men inte SÅ bra som det påstås. 
Det är väl under de svettiga sommarmånaderna som man helst av allt vill ha hög hållbarhet när man väl sminkar sig. Och tyvärr har Revlon Colorstay misslyckats med att hålla på mig en hel varm arbetsdag. I slutet av dagen är hakan nästan helt ren och där jag haft min solglasögon på mig har underlaget skavts bort.
Och, sist men absolut inte minst, jag tror mig ha fått fler milier på kinderna när jag burit den.
 
Slutsats: Det finns ju faktiskt en möjlighet att problemet ligger hos mig, t.ex att jag använt "fel" dagkräm eller "fel" fixeringspuder för denna foundation. Och kanske är den snarare REGN-säker än SVETT-säker, så jag får se hur den presterar i höst - jag är inte villig att ge upp hoppet än. Och trots allt är det ju en helt okej foundation allt som allt. Fin blek färg, hög täckning, fin finish, normal hållbarhet.
 
Köptes på eBay för ca 110 kr inklusive frakt!
 
Kommentarer

Postat av: Maria O

Publicerad 2013-08-16 23:07:40

Du måste ha fått ett konstigt exemplar. Den här är min bästa vän sedan drygt 2år tillbaka :) Jag pluggar till kock och svettas och stressar i kök hela dagarna, och den håller. Och den är svår att tvätta ut mina borstar från real techniques. Jag brukar bli oljig under dagen men den här sitter som berget. Du får nog pröva och köpa en till, för den är GRYM!

Svar: Mycket konstigt :/
Dess

Postat av: Nina Irojiro

Publicerad 2013-08-17 19:01:13

Jag har använt den i flera år nu (mest i brist på något bättre, den är inte ultimat men bästa jag hittat hittills), och har precis fått hem en ny flaska från eBay. Märkte att förpackningen är annorlunda så blir nyfiken på att se om de har ändrat formula eller liknande. *går och hämtar flaskorna* Hmm. Gamla flaskan har spf6 och "Wears for up to 16 hours" medan nya har spf 15 och "Wears for up to 24 hours"
Dessutom är ingrediensförteckningen annorlunda. Så de har nog ändrat formula...

Svar: Bah. Typiskt...
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej