MAC Mineralize Moisture Foundation

Publicerad 2013-04-07 21:48:00 i Jag tycker till om produkter

Jag var inne på MAC här om dagen för att jag ville testa deras nya foundation, Mineralize Moisture Foundation. Jag fick ett generöst prov (som alltid där, hurra!) av nyansen NC15 och har nu testat den några gånger. Den går att se (typ) på mig här. Visserligen har jag blandat i en skvätt vit matt foundation från FACE men jag tror inte det har påverkat resultatet särskilt mycket. Läs vad jag tycker (långt!) om MACs nya foundation nedan!
 
 
Det är enklast att recensera Mineralize Moisture Foundation genom att jämföra den med Studio Fix Foundation. Först och främst är färgen hos de båda, NC15, likadan (det är den inte alltid, NC15 i Studio Sculpt-linjen är mer rosa). MM har en mer naturlig, dewy finish jämfört med SF som har en matt finish. MM är inte lika täckande som SF, men går att bygga på en aning. MM glittrar inte, som MACs gamla Mineralize-foundation gör, vilket är  bra.
Intressant nog så upplever jag att Mineralize Moisture sitter på plats mycket bättre än Studio Fix!? (Givetvis med puder över båda.) MM lägger sig inte i mina "skrattlinjer" runt munnen, det gör däremot SF. Och trots att MM inte har en matt finish så tycker jag inte att T-Zonen blir så jättemycket mer glansig än med SF efter några timmar. Dock vill jag här poängtera att jag applicerat MM sparsamt och i ett enda lager, om man däremot lägger lager på lager utan att buffa in krämen/pudra ordentligt kan jag tänka mig att den kan lägga sig i linjer.
Jag har en normal/kombinationshy som med de flesta foundations på blir blank i T-Zonen efter några timmar. Hur MM fungerar på en torr hud vet jag alltså inte. Men jag upplevde att den framhävde torrflagor i pannan litegrand.
 
Jag gillar den här, faktiskt! Jag var lite skeptisk första gången men det var för att jag överdoserade aningen, vilket inte går att komma undan med lika väl om finishen inte är matt. Då tyckte jag bara den var fet och kakig. Men tricket är alltså att applicera i tunna lager och buffa in ordentligt samt pudra ovanpå. 
Jag kan faktiskt tänka mig att köpa den här när när min Studio Fix tar slut. Vilket är ett sjukt bra betyg för att komma från mig, då jag vanligtvis är min Studio Fix evigt trogen...
Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej