England-shopping 1

Publicerad 2012-11-26 18:28:34 i Övrigt

Jag tänkte visa ett par Instagram-bilder på England-shoppingen. Här är första delen. De tre nagellacken nedan är från Superdrug som hade ett 3 för 2-erbjudande. Den första färgen är Pink Sapphire Glitter från Barry M (såå fint), den andra är en duokrom från Rimmel med numret 20, och den tredje är ett speciellt lack som är rött med svarta matta... öh, minipaljetter i. Ser ut som mosade bär och heter Ladybird (från Accessorize).
Nedan ser vi först legendariska Fantasy Fire från Max Factor (går inte att köpa i Sverige...), torrschampo från Batiste samt 2 duschkrämer från Original Source som jag läst så himla mycket om så jag var tvungen. De luktar HIMMELSKT GOTT och kostade 11 kr (!!!??) styck på extrapris. Sist men inte minst Bourjois Healthy Mix Foundation som Lisa Eldridge tipsat om ca 1000 gånger. I färgen 51 Vanille Claire. Ser fram emot att testa!

 
 


 
 
 
 

Dagens med Silent Treatment

Publicerad 2012-11-19 20:02:00 i Bilder på sminkningar

Nya Wet n Wild-paletten Silent Treatment har blivit något av en vardagsfavorit för mig, så krämiga och enkla skuggor att använda, och den är diskret utan att vara tråkig. Den här blixtbilden gör såklart att skuggorna ser ljusare ut än vad de är i och med att allt skimmer lyser upp, men jag tror man ser ganska bra vad jag har gjort ändå. Browbone är lagd över ögonlocket, i ögonvrån samt under ögonbrynet. Eyelid har jag suddat i globlinjen och Crease har jag målat på som eyelienr med en smal snedställd borste (betydligt mörkare än på bilden).
 
 
Kajal: H&M - White
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Wet n Wild - SIlent treatment trio
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Lumene Raspberry Miracle Mascara
 

Mineral earth

Publicerad 2012-11-18 19:50:00 i Bilder på sminkningar

Här är en svart svart svart sotning jag gjorde med nya Slek-paletten. Först är svarta Noir lagd på hela ögonlocket och längs med undre fransraden. Sen har jag sotat ut kanterna med bruna Bark (även om jag ser att det var lite ojämnt på blixt-bilderna...). Sist har jag duttat skimriga Mineral Earth över allt med fingret och målat kajal. Fint, tycker jag, och det får mina ögon att se extremt gröna ut IRL!
 
 
Kajal: Viva la Diva - Black
Eyeliner: Isadora Colourful Eyeliner - Black
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskugga: Sleek iDivine Au Naturel - Noir, Bark, Mineral Earth
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Mascara: Lumene Raspberry Miracle Mascara

Julklappstips 2012 med Lisa Eldridge

Publicerad 2012-11-17 18:46:54 i Länktips

Min favorit av alla Youtube-gurus, veteranen och stjärnornas make up-artist Lisa Eldridge, har gjort en video med årets julklappstips i kategorierna smink, hudvård och nagellack. Vissa av märkena hon tipsar om går inte att få tag på här i Sverige, men kan finnas på sajter som Feelunique (fri frakt till hela världen), HQHair (också fri frakt) och eBay. Något att spana på om man tar en tripp till England, också!
 
 

Cirque de Soleil: Worlds Away

Publicerad 2012-11-16 11:45:58 i Nagelfint

Har ni sett den kommande Cirque de Soleil: Worlds Away-kollektionen från China Glaze? Jag är inte alls något direkt fan av Cirque de Soleil och har aldrig sett dem men dessa lack alltså... gudars skymning! Det finns redan swatches på andra bloggar, bl.a hos Let them have polish.
 
 
De jag tycker ser finast ut är grönglittriga Running in circles, mjölkiga konfettilacket It's a trap-eze (guuuuuud!) och layering-lacket Get carried away. Ni då?
 

Drömteori på Twitter

Publicerad 2012-11-12 16:57:00 i Övrigt

Jag finns ju också på Twitter, även om jag inte uteslutande tweetar om smink och nagellack och sånt. Ibland slinker det in lite annat också. Hur som helst, om någon har lust att följa mig, klicka på knappen nedan!
 
 

Beauty-enkät

Publicerad 2012-11-11 22:49:00 i Övrigt

 

Rouge eller solpuder?
Rouge. Solpuder/bronzer ser mest bara oreange ut på mig, hur anpassat för blekfisar det än påstås vara.

 

Läppglans eller läppstift?
Läppglans, jag föredrar starkare ögonsminkningar till vardags och det ser lätt hårt ut med läppstift ovanpå det. Men till fest använder jag nästan alltid läppstift och jag äger massor.

 

Läppbalsam/cerat eller läppsmör?
Försvarets hudsalva for god's sake! Vilken kategori det faller under vet jag inte.

 

Matta eller skimrande ögonskuggor?
Jag har börjat gilla matta skuggor mer och mer, men neutrala lätt skimriga skuggor är ändå min favorit. Man kan göra så många subtila förändringar med dem, matta skuggor ger ett mer sminkat intryck tycker jag.

 

Gel, kräm, flytande eller kajal (eyeliner)?
Flytande eyeliner på övre fransraden, kajal (vit/svart) på inre fransraden då och då.

 

Foundation eller concealer?
Foundation.

 

Flytande- eller puderfoundation?
Jag har bara testat ett par puderfoundatons men har inte varit nöjd med vare sig täckningsgrad eller hållbarhet. Så jag säger flytande, aldrig haft problem med flytande. :)

 

Neutrala eller dramatiska ögon?
Dramatiska när tid och inspiration finnes. Men mestadels kör jag väl på något sorts mellanting mellan neturalt och dramatiskt.

 

Vattenfast eller icke vattenfast?
Icke - jag vill inte lägga mer tid än absolut nödvändigt på sminkborttagning, för det är så tråkigt!

 

Puder- kräm- eller flytande highlighters?
Puder, för highlight-finishen mattas ju ändå ner när man pudrar över en flytande highlighter. Och att fixera  är ett måste.

 

Au Naturel

Publicerad 2012-11-11 22:35:24 i Smink

Nu har den kommit, och leveransen var lika snabb som sist. Spontant känns de första skuggorna på övre raden lite dåligt pigmenterade, men övriga skuggor levererar. Denna ska jag ha mycket kul med!

 

Nougat, Nubuck, Cappuccino, Honeycomb, Toast, Taupe
Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal, Noir

Bildfail @ Isadora Ancient Ruby

Publicerad 2012-11-08 20:47:34 i Nagelfint

Det här är Ancient Ruby från Isadoras nagelkollektion Jewels of the Orient som kom nyligen. Jag har även Oasis hemma men blev lite besviken på det, Ancient Ruby blev däremot snabbt en favorit.
Jag vill be om ursäkt för de hysteriskt dåliga bilderna. Min dator är på reparation och lånedatorn jag har saknar bildredigeringsprogram - för att inte tala om bristen på solljus just nu. Skimret i Ancient Ruby görs verkligen INTE rättvisa här:
 
 
Lyckades fånga lite dagsljus i köksfönstret på den understa bilden, men pah, det är ju omöjligt. Ni får helt enkelt köpa lacket själva - eller titta på Violas perfekta bild - och förundras över den rödlila glöden som är fantastiskt vacker. Lacket är nästan helt opakt på ett lager och torkar snabbt och bra som alla Isadora-lack.
Får swatcha igen om ett halvår när ljuset återvänt..
 

Silent Treatment

Publicerad 2012-11-07 14:41:27 i Smink

Appen Wrapp är bra grejer det. Med hjälp av den kan man ge bort och få presentkort helt gratis, och för ett tag sedan fick jag 100 kronor hos Lenson. Och Lenson säljer ju smink också, insåg jag! Snabbt som ögat använde jag presentkortet på ögonskuggtrion Silent Treatment från Wet n Wild och på ett nytt exemplar av mitt absoluta favorit-överlack från Mavala. Skuggorna verkar mjuka och pigmenterade, precis som de tidigare jag testat från märket. Bra skit.
 
 

Nyförvärv från Kicks & H&M

Publicerad 2012-11-01 01:05:43 i Jag tycker till om produkter

Kicks har ju som de flesta kanske vet lanserat sin egen linje smink nu, och jag var nyfiken på att testa några av sakerna till ett bra pris. Jag köpte blushet Must Have (99 kr) och ögonskuggan In the Spotlight (89 kr), och ett svart nagellack som visserligen inte är nytt. Handlade man för 200 kronor fick man asken med krämer på köpet. Blushet är väldigt, väldigt skirt men är fint på, ögonskuggan är även den skir som tusan men ser fin ut om man packar på den ordentligt. Krämerna har ju fått lite blandade recensioner men jag tycker alla tre luktar gott och lagom sött, faktiskt! 
Lösögonvipporna och ögonbrynsfixet köpte jag på H&M. Ögonbrynsgelé är helt oumbärligt.