Mina ögonbryn

Publicerad 2012-03-08 22:34:06 i

Någon efterfrågade en guide om hur jag fixar mina ögonbryn för ett tag sedan. Jag har väldigt ljusa och framför allt tunna ögonbryn naturligt - nästan som babyhår. Så att färga dem funkar inte. Jag både plockar och klipper mina ögonbryn för att få önskad form. Just nu är de ganska tunna, men ibland gör jag dem tjockare. Beror lite på tillfälle och hur jag ska sminka mig i övrigt. Anyway - såhär gör jag:

 

Till att börja med ska jag kanske säga att jag använder en väldigt tätpackad snedskuren pensel, min är från Lindex, och en trio med brynfärger från Viva la Diva. Jättelänge använde jag ögonbrynspenna enbart, men nu tycker jag det blir bättre med skugga som grund. :)

Använd en ljusare skugga än vad du tror att du behöver och ta sparsamt med färg på borsten. Gå gärna över samma område flera gånger och tryck ner borsten mellan stråna, hellre än att fläska på med mycket färg direkt.

På första bilden är mitt ögonbryn helt au naturel. På andra bilden har jag börjat på den högsta punkten av ögonbrynet, i bågen, det gör jag alltid. Om jag börjar längst fram på brynet så får jag nästan alltid för mycket färg där, så den delen tar jag sist med det absolut sista som är kvar på borsten. Sist av allt målar jag "svansen".

 

På den första bilden här har jag fyllt i början av brynet, med den allra sista skuggan kvar i borsten. Jag tycker det blir snyggare på mig att hålla den främre delen mjukare och mer odefinerad. Efter att jag är klar med skuggan rättar jag till allt med en ögonbrynspenna för mer precis definition (mittersta bilden) - den fyller i det skuggan inte klarat, och så vidare.

Sist men inte minst - på sista bilden - kammar jag igenom brynen med en genomskinlig ögonbrynsgelé vars uppgift är dels att hålla ögonbrynen på plats längre, dels att definera stråna lite mer så ögonbrynen ser aaaaningens mindre målade ut. Här ser det ut som att bryngelén tagit bort färg men det gör den inte. Min är från H&M och en favorit hos många!

 

Ögonbryn är lite svårt och läskigt tycker jag, och något som jag ändrar teknik för hela tiden. Så om fem år kommer jag säkert ha en helt annan form. Men det är smällar man får ta under tiden man lär sig!

Kommentarer

Postat av: B R O W N S U G A R

Publicerad 2012-03-09 17:25:31

Fint =)

Postat av: Linn

Publicerad 2012-03-12 18:17:35

Spännande att veta! Jag brukar aldrig bli nöjd med formen på mina ögonbryn, de är alltid lite för buskiga tycker jag. De växer nämligen som ogräs, haha. Men jag börjar att blir mer och mer kompis med dem :)


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej