Kan jag snälla få se en sommarkollektion utan brons?

Publicerad 2012-03-12 15:57:36 i Övrigt

Jag gillar inte normer. Varken köns-, utseende-, beteende- eller andra sorters normer. Jag tar ofta tillfället i akt att klanka ner på normer och ideal så snart jag kan.

Att kritisera en norm är inte att vara elak emot eller trycka ner de som följer normen, det är att kritisera tänkandet och mönstret bakom: det som får människor att göra något för att "det bara är så" och som gör att de som inte följer normen blir bortglömda. Typ.

 

Bild från Isadora


Idealet, normen, är att man ska vara brun på sommaren. Man ska gilla att sola och man ska vilja bli brun. De som inte kan bli bruna ska sucka besviket över det och pressa ändå, eller smeta in sig i BUS eller bronzingprodukter. Jag är en såndär som helst inte blir brun, jag gillar att vara blek. Det betyder inte att jag sitter inne hela sommaren eller bara går ut på natten, som en vampyr, eller sitter under ett stort parasoll full påklädd och ser melankolisk ut. Nej, jag gillar att sola, men med hög solskyddsfaktor. Det är jätteskönt att ligga i solen ibland, men man måste ju inte bli JÄTTEBRUN.

Jag tycker det är jättefint med solbränna, på andra. Så det är inte det, ingen får ta illa upp! Jag är bara så himla trött på att sommaren alltid ska handla om solbränna och brons, även i sminkkollektionerna!

Jag tycker bleka ska få vara med i bilder från kollektioner. Trots allt poppar ju färgglada sommarnyanser mest på bleka, vilket gör dem tacksamma att fotografera. Kan vi snälla få se åtminstone en enda sommarkollektion där brons inte står i fokus, utan där färg gör det?

 

Vi'rå?

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2012-03-12 20:14:20

Hear hear! Kunde inte sagt det bättre själv. Har nog aldrig ägt en bronzer i hela mitt liv. Det känns som att jag lätt skulle se lite smutsig ut. men det kanske bara är en ide jag fått för mig :) Nej, jag föredrar att vara rädd om min hy och använda massa solskyddsfaktor om jag ska sola. Synd bara att man känner sig så flottig och äcklig av solcreme.

Postat av: Wysteriia

Publicerad 2012-03-12 20:25:01

Jag är kluven angående detta. Jag ÄLSKAR att vara blek i ansiktet men hade gärna haft brunbrända ben så jag hade trivts bättre i kjol ;) Det dumma med att vara blek är ju dock att alla foundations inte släpps i nyanser som passar :(Postat av: Wysteriia

Publicerad 2012-03-13 19:51:03

SvaR: Vad använder du då för olja? :)

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2012-03-15 13:30:11

Det är ett intressant fenomen. hehe min mamma gillar inte att vara brun, hon tycker att hon ser smutsig ut och vill alltid vara blek. Tycker att det är jättekonstigt men självklart finns det fler som inte vill bli bruna :)

Postat av: Alexa

Publicerad 2012-03-17 15:16:32

Håller med dig!


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej