Locka håret utan värme - några sätt

Publicerad 2012-06-19 21:05:35 i Hår & hud

Lockar i håret är ju bara  lövely om man får till det, men värmeverktyg sliter ju på håret som inget annat. Som tur är finns det många sätt att locka håret på som inte kräver varken värme eller mycket produkter. Det enda som krävs är hårnålar, tyg, snoddar och en god natts sömn. Här har jag samlat ett antal olika knep.
 
1) Tvinnad bulle. Det enklaste sättet, som dock kräver lite längd. Tvinna håret till en eller fler korvar, snurra korven "kring sig själv" och fäst med hårnålar. Fäster du med en hårsnodd kan den lämna en ful kant efter sig. Sov på bullen för väldigt definerade lockar eller behåll den i håret i några få timmar för en lösare look. Om du har tjockt hår rekommenderar jag att du låter håret torka ordentligt först, annars finns risken att håret inuti bullen inte torkar alls och då kommer lockarna försvinna. Spraya lätt eller krama in mousse för hållbarhet.
 
2) Rag curls. Det absolut enda du behöver här är några tygbitar. Ger extremt definerade och hållbara korkskruvar, speciellt om man gör många små. Kan även borstas ut och formas till en Dita von Teese-look!
 
 
3) Hårbandslockar. Kräver ett hårband eller en tjockare tygremsa knuten runt huvudet. Väldigt enkelt och fint!
 
 
 
4) Zig-zag-flätor. Här lyckades jag verkligen inte hitta någon bra eller beskrivande youtube-video, men jag ska försöka förklara ändå med en väldigt slarvig liten illustration. Du flätar liksom håret kring två tygändar, fast tygändarna ska "stå still" medan håret ska röra sig runt dem. Försök! Detta tillvägagångssätt ger lockar av vågform snarare än korkskruvsform. Blir håret för lockigt och yvigt kan man spraya lite lätt med vatten på lockarna och låta dem tänja ut sig, sen krama i mousse.
 
 
5) Vanliga flätor. Inte särskilt party, men om man inte vill ha en så tillrättalagd look kan man göra lösa flätor av varierande tjocklek och placering och dra lite i dem på måfå . Då blir lockarna slarvigare och mer bohemiska.
 
6. Pin Curls. Pin up-wannabens bästa vän. Ganska kluriga att få till de första gångerna och kräver en hel arsenal av hårnålar, men efter några försök kan man få ett klockrent resultat. Man kan lämna dem orörda och definerade eller borsta ut dem och forma dem. Just det, det är faktiskt meningen att man ska borsta pin curls, de håller faktiskt ändå!
 
 
Det var allt för tillfället, om ni känner till några andra knep som jag glömt - länka gärna i kommentarerna!
 
Kommentarer

Postat av: Awesome Chemistry

Publicerad 2012-06-19 21:16:23

Det finns sock-curls också- ungefär som rag-curls men man behöver bara 2-4 strumpor som man rullar upp håret på! Blir mediumstora korkskruvar-funkar skitbra :D

Svar: Åhå! Jag trodde det var samma grej :)
Dess

Postat av: Awesome Chemistry

Publicerad 2012-06-19 21:27:39

Du har inte fel för dig, det är ju samma princip men mycket snabbare. Och strumpor är mjukare att sova på än tygtrasor :) http://awesomechemistry.blogspot.se/2012/01/sock-lockar.html

Postat av: Linn

Publicerad 2012-06-19 21:44:04

Här fick man minsann massor av ideer. Jag som saknat min locktång och funderat på hur jag ska få lockar i mitt hår. Jag har provar headband curls, men eftersom inget hårband vill sitta kvar på mitt huvud (de glider alltid av) så blev det inga lockar av det. Sock-bun brukar jag använda ofta, men inte flera stycken som awesome chemistry tipsade om. Jag ska definitivt prova rag-curls och sick-sack curls! :D Tack för tipsen!

Postat av: Emma

Publicerad 2012-06-19 22:42:35

Tack för tipsen, brukar använda mig av några av dem samt mina curlformers. :)


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej