Det här med onlineshopping

Publicerad 2012-06-29 19:29:37 i Övrigt

Sverige är dyrt. Att handla i Sverige är dyrt. Funderar helt allvarligt på att bojkotta alla svenska skönhetsbutiker och bara ägna mig åt eBay och NailSupplies i framtiden.
Jag vet att många har en skräck för onlinebutiker (tro mig, jag har haft en grov sådan själv...) och tror att det är krångligt och att man alltid blir lurad, men... varför vill man köpa en foundation här för 150 kronor när man kan få samma för 80 kronor inklusive frakt? Eller ett nagellack här för 99:- som man får för 50 kronor inklusive frakt?
Det kanske är jag som är snål, men som student tvingas man ju tänka efter när man ser hur stor skillnaden är, svart på vitt. Jag tycker alla ovana borde ge onlineshopping en chans! Och ett litet tips: för att snabbt översätta från dollar/pund till svenska kronor kan man använda sig av googles sökfält. Skriv helt enkelt "Summa USD/GBP in SEK" och tryck enter.

*sparar maniskt sökträffar på eBay i väntan på rikare dagar*
 
Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2012-06-30 08:57:52

Jag köper nästan bara på internet just för det oftast är så mycket billigare, men också eftersom det finns så många underbara märken som inte finns här i Sverige! eBay och liknande är perfekt för oss studenter som vill ha så mycket som möjligt för så lite som möjligt! ;D

Svar: exakt! :D
Dess

Postat av: Elikia

Publicerad 2012-07-01 18:03:21

Tack så mycket för tipset om valutaväxlingen på Google, visste inte att man kunde göra så.

Jag började handla på eBay i höstas trots att jag registrerade ett konto redan 2006(!), men precis som du skriver, så var jag rädd för att det skulle vara krångligt och att jag skulle bli lurad. Nu älskar jag ebay och köper något därifrån i genomsnitt en gång i månaden.

Svar: misstänker att jag också kan bli beroende...farligt!
Dess

Postat av: Kim

Publicerad 2012-07-06 13:32:19

Jag är lite orolig för att jag skall åka på att betala skatt. Tull skall man inte behöva betala om sakerna man beställt är värda under 150 Euro, men det skall aldrig vara skattefritt om man köper något via postorder (även eBay-försändelser verkar räknas dit).

Har du någonsin åkt på att betala skatt och/eller tull? Lägger man på moms så är det ju inte så billigt längre =(

Här står det mer utförligt om deras regler http://tullverket.se/innehallao/t/tullfrihet/tullfrihetvidimportfranettlandutanforeu/lagvardeforsandelser.4.20d5037f11c21cc27c280002888.html

Svar: Nej aldrig faktiskt... det hade jag inte ens tänkt på att man kunde! Ska höra mig lite för.
Dess

Postat av: Sandra (makeartbysandra)

Publicerad 2012-07-21 21:50:09

Tyvärr mycket kopior på ebay osv... kolla in beautybay.com.. älskar den sidan!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-07-23 19:21:04

Jag beställer nästan allt på internet, jobbar på åhlens skönhetsavdelning men köper 90% utav allt på internet. Ser ingen anleding till att köpa min hudvård för svenskt fullpris när jag kan få det för halva priset från england, då kan jag testa nya grejor med för samma pris :) Köper väldigt mycket småsaker på ebay såsom läppstift skuggor, spatlar mascaraborstar osv och aldrig åkt på tull.

Svar: exakt :) aldrig jag heller.
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej