Man ska inte använda tvål i ansiktet, men...

Publicerad 2012-01-24 23:48:04 i

Nästan alla vet att man inte ska tvätta ansiktet med tvål. Jag vet det så väl att jag känner mig kompulsivt tvingad att tala om för folk (speciellt grabbar) att deras hudproblem beror på tvåltvätt...

 

Men nu vet jag inte längre. För vet ni vad? I drygt en månad har jag bara använt (hand- och dusch-)tvål som sminkborttagning. Och jag har inte haft såhär bra hud på länge. I höstas skrev jag om mina torra fläckar på kinderna: de är helt borta nu. Jag är inte torr någonstans! Detta trots nästan daglig tvätt med tvål - sen har jag även lagt av med olja och smörjer ansiktet enbart med Aloe Vera-gel.

 

 

Varför började jag med tvål då, detta högförräderi? Jag som ju är en sådan tvålmotståndare? Jo, jag var nämligen utomlands nyligen och blev enormt lat, och det kändes betungande att använda oljan vid varje sminkborttagning, i en så varm och klibbig (och nämnde jag lat...?) miljö.

 

Självklart är det här inget jag rekommenderar till andra. Bara för att tvåltvätt + Aloe Vera-smörj hjälpt mig betyder det inte att det är bra i längden. Det kan likagärna vara så att solskenet "reparerade" min hud. Förbättringen kan också bero på att jag inte kört en enda OCM-behandling sen i julas - de torra fläckarna verkade bero på oljan helt enkelt.

 

Nåväl, det återstår att se vad som händer med huden i mitt ansikte i framtiden - men det känns minst sagt koko och bak och fram att något som är så dåligt kan göra min hud så problemfri.

Kommentarer

Postat av: Pikachu

Publicerad 2012-01-25 10:15:01

Min hy mår bäst av att tvättas varje kväll me Poo'ig ansiktstvätt. Visserligen så sminkar jag mig typ aldrig. Garnier facegel bla bla bla. Superpoo'ig, men jag bryr mig inte. Mitt ansikte mår bra av det. Även om jag aldrig haft tålamod med honungstvätt och övergångsfasen så mår mitt ansikte bäst av lite skit ;) Eller inte alls för den delen :)

Postat av: June

Publicerad 2012-01-25 15:42:53

Coolt :)

Sv: Hehe! Man måste nog köra typ 50/50 med en annan olja, annars blir det nog omöjligt att få bort.


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej