Seriöst, ELLE?

Publicerad 2012-01-31 20:26:06 i Övrigt

Eller deras prenumerationsavdelning, snarare.

Jag beställde en prenumeration på ELLE i höstas, mot löftet om att få den underbara Viva la Juicy-parfymen som premie.

Sen dröjer det månader. Hör ingenting. Mailar dem, får reda på att premien är slut men att de ska få in den snart igen.

Väntar. Väntar lite mer. Idag fick jag min "premie" på posten, men det var ingen parfym, utan en röd JULDUK, en bordsduk alltså. Över en månad efter julen passerat.

 

Seriöst? Om de fick slut på parfymen, och sedan inte fick in fler i lager, så kunde jag väl åtminstone ha fått välja en ny premie själv. Nej, fy sjutton vad kasst. Är grymt besviken, och även om jag gillar själva tidningen så skulle jag inte ha prenumererat om det inte utlovades en så fin premie. Bah.

Golden fig, flex tip eyeliner & golden rush = kärlek

Publicerad 2012-01-25 19:34:50 i Smink

Nyligen vann jag en tävling hos Wysteriia och fick ett litet paket fullt med godis från Isadora hem till mig, från julkollektionen. Det innehöll bland annat detta:

 

 

Isadora Eyeshadow Trio - Golden fig

Jag hade väldigt låga förväntningar på denna produkt eftersom de ögonskuggor från Isadora som jag testat generellt sett har hållt väldigt låg kvalitet. De har smulat sig, haft låg pigmentering eller varit kassa på andra sätt. Men jag blev väldigt positivt överraskad av Golden fig, speciellt av den guld-aprikos-aktiga färgen samt av den lila. De är mjuka och fina i konsistensen och blir lika skimriga och starka på ögat (med primer självklart) som i förpackningen. De är också förvånansvärt snygga tillsammans och helt enkelt underbara. Den silvriga i trion ger jag dock inte mycket för; den faller mest bara isär. Rekommenderas som bara den.

 

Isadora Flex Tip Eyeliner

Utformad som en tuschpenna med en väldigt smal tipp som är lätt att måla definerade och jämna eyelinervingar med. Blir svart-svart, sitter hela dagen och går enkelt bort med vatten. Kan mycket väl bli en utmanare och ersättare till den klassiker jag kört med i flera år, nämligen den från Rimmel, som smetar lite väl mycket vid fukt.

 

Isadora Express Star Gloss - Golden rush

Ett ganska alldagligt läppglans utan något att direkt klaga på. Ger hög glans, dock utan synliga guldpartiklar på läpparna och sitter rätt okej. Väldigt tjusigt och inbjudande i hylsan dock; ska testa om guldet syns i solljus när nu solen vill titta fram.

 

De andra produkterna i paketet har snabbt blivit favoriter de också, och en påfyllning av Big Bold Mascara var ju inte helt fel. Mycket nöjd med min vinst må jag säga.

Nytt favoritlack, "Mexico"

Publicerad 2012-01-25 19:08:08 i Nagelfint

Köpte Mavala - Mexico helt utan föraningen att jag skulle få ett nytt nytt favoritlack, men så blev det! Otroligt lättburen färg som funkar när som helst, mörk och diskret men ändå pigmenterad. Tyvärr gör bilden och lampljuset Mexico inte alls rättvisa, i verkligheten drar det mer mot blått, som på den här bilden av en annan fotograf. Täcker på 3 lager (på bilden har jag två) och glänser som lack med ett bra topplack (vilket åter igen inte syns så väl här). Men -älskar't!

 

 

Uppdatering: i dagsljus.

 

Man ska inte använda tvål i ansiktet, men...

Publicerad 2012-01-24 23:48:04 i

Nästan alla vet att man inte ska tvätta ansiktet med tvål. Jag vet det så väl att jag känner mig kompulsivt tvingad att tala om för folk (speciellt grabbar) att deras hudproblem beror på tvåltvätt...

 

Men nu vet jag inte längre. För vet ni vad? I drygt en månad har jag bara använt (hand- och dusch-)tvål som sminkborttagning. Och jag har inte haft såhär bra hud på länge. I höstas skrev jag om mina torra fläckar på kinderna: de är helt borta nu. Jag är inte torr någonstans! Detta trots nästan daglig tvätt med tvål - sen har jag även lagt av med olja och smörjer ansiktet enbart med Aloe Vera-gel.

 

 

Varför började jag med tvål då, detta högförräderi? Jag som ju är en sådan tvålmotståndare? Jo, jag var nämligen utomlands nyligen och blev enormt lat, och det kändes betungande att använda oljan vid varje sminkborttagning, i en så varm och klibbig (och nämnde jag lat...?) miljö.

 

Självklart är det här inget jag rekommenderar till andra. Bara för att tvåltvätt + Aloe Vera-smörj hjälpt mig betyder det inte att det är bra i längden. Det kan likagärna vara så att solskenet "reparerade" min hud. Förbättringen kan också bero på att jag inte kört en enda OCM-behandling sen i julas - de torra fläckarna verkade bero på oljan helt enkelt.

 

Nåväl, det återstår att se vad som händer med huden i mitt ansikte i framtiden - men det känns minst sagt koko och bak och fram att något som är så dåligt kan göra min hud så problemfri.

Bluevioletpink

Publicerad 2012-01-18 17:18:42 i Nagelfint

Here it is, mitt första försök till att måla flerfärgade "block" på naglarna med hjälp av tejp. Jag vet att lackningen (och mina nagelband...) är under all kritik, men till mitt försvar: damn, det här är fan skitsvårt! Det tog mig åtminstone två (ofokuserade) timmar (då jag såklart borde ha gjort något vettigare, som skolarbete) och många svordomar.

Nästa gång kanske jag testar lite annorlunda och mer högpigmenterade färger, så jag slipper måla flera lager. Men visst är det fint med mångfärgade naglar? Jag har suktat efter Konad-mönster jättelänge, när jag skaffar det så ska jag gå loss på leopardmönster och ränder like a boss.

 

Mavala - Freshy

H&M - Notoriously beautiful

H&M - Purple

H&M-lackgodis

Publicerad 2012-01-16 13:38:59 i Nagelfint

Om jag får veta att det går att köpa 4 minilack för 10 kronor så är jag där snabbt som blixten. Och man kan aldrig ha tillräckligt med lila nagellack i min mening. Dessa fyndades på H&M i Nordstan, Göteborg igår. Det kan vara önsketänkande, men visst liknar den gula i samlingen, Yellow, Chanel's LA Sunrise. :D

 

 

Här är den blå i samlingen, Metallic Blue, över ett annat H&M-lack som jag hade sedan tidigare: Notoriously Beautiful.

 

 

Jag tycker att H&M's nagellack är helt fantastiska budgetlack som jag återkommer till gång på gång. Like!

Dried roses

Publicerad 2012-01-08 14:18:37 i Bilder på sminkningar

Gårdagkvällens festmake:

 

 


Ögonprimer: Lumene - Eye makeup base
Ögonskugga: Inglot - 452, 65 (se paletten här)
Ögonbryn: Lumene Mineral Eyebrow Pencil - Grey brown, Viva la Diva ögonbrynstrio, H&M Eyebrow fix
Eyeliner: Rimmel
Mascara: Isadora Big Bold Mascara

Tumblr beauty

Publicerad 2012-01-02 10:00:00 i Länktips

Vilka är era favorit-tumblr-bloggar? Tipsa mig och alla andra i kommentarerna!

 

Och besök min egen tumblr där jag regelbundet postar bilder på temat 'skönhet'. Följ gärna! Klicka på bilden nedan för att komma till sidan.

 

Nyår

Publicerad 2012-01-01 15:52:24 i Bilder på sminkningar

Nyårsmake:n kom till med hjälp av Sleeks palett Storm, vanlig svart kajal och flytande eyeliner, samt highlighter från The Balm - Mary-Lou Manizer. Läpparna var kvällen till ära hallonrosa.  Hoppas ni hade ett bra nyår!