Rouge solitaire

Publicerad 2012-02-27 02:08:02 i Hår & hud

Nu var det länge sedan jag skrev något om hår och no-poo. Så här kommer ett litet inlägg.

Att vara, eller vilja vara, kopparrödhårig är ett heltidsjobb känns det som. Det var även därför jag la ner grejen i våras, det blev för jobbigt att hela tiden bleka/färga och håret tog stryk av det. Saken är dock den, att för ett tag sedan bestämde jag mig för att bli ljushårig på ett snällt sätt, och gick därför till frisören för att slinga håret. Men väl där visade det sig att den bruna hårfärgen jag färgat med hemma lämnade delar av håret kloakgrönt när det blektes. Därför var jag alltså "tvungen" att bli rödhårig igen för att maskera det gröna.

Och nu är jag fast i fällan igen. Det är ju så jäkla fint! Kolla bara:

 Helst skulle jag bara vilja acceptera min rått-gråa hårfärg och bli en såndär naturlig Anne på Grönkulla-zornkulla-hippie-skärgårdsrosig-sak med lång svallande naturlig skinande hårman. Det vore snällare mot håret. Man undrar ju lite vad poängen med balsammetoden är när man ändå tänker döda det nya ulliga gulliga babyhåret med väteperoxid, ibland. Men är man fåfäng så är man.

Problemet är att det är omöjligt att hitta rätt nyans om man inte går till frisören vilket jag inte vill så ofta pga, well,  svindyrt. Förresten blev inte L'oreal Feria Preference 7.46 Pure Paprika alls sådär härligt kopparaktigt i mitt hår som på förpackningen eller i Bjootis hår, utan snarare något åt det här hållet:

 

 

Det var dock inget en askblond färg ovanpå inte kunde råda bot på. Hoppas jag innerligen. Hittills.

Ba så ni vet.

 

Kommentarer

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2012-02-29 15:06:38

Jobbigt läge du sitter i. Jag ha också sett varianter på grönt hår när man färgar från brunt till blont. De brukar säga att man ska gå gradvis för att det inte ska bli så. Te.x färga ljusbrunt först och sen slinga lite os.v osv. tar ju sin tid. Sen så finns det ett schampoo som man ska ha i håret innan man färgar för att undvika gröna nyanser. Det lämnar håret rött, men är lite svårt att få tag i bara. Jag fick det av en frisör kompis.

Postat av: Emma

Publicerad 2012-02-29 20:11:21

Åhh, nu blir jag riktigt sugen på rött igen. Har dock blekt hår just nu (riktigt ljusblond) och blir väldigt nyfiken på hur rött ditt hår är nu egentligen.

Postat av: Morran

Publicerad 2012-03-06 18:11:54

Åh, jag tröttnade på att bleka och färga håret jag med, så jag började använda henna istället. Eftersom jag är ljusblond i grunden så blev det faktiskt väldigt likt håret på bilden! Så nöjd! Men sen är det ju PERMANENT också, så man KAN inte ångra sig haha. Men det kanske är smällar man får ta för att slippa kemikalier :)


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej