Olika ögon - olika resultat av tutorials

Publicerad 2012-02-22 18:09:18 i

Jag tänkte vidareutveckla mitt resonemang om olika ögonformer som jag påbörjade här litegrand. Jag tänkte på detta när jag satt inne hos Hiilen och tittade på hennes fantastiskt inspirerande sminkningar här om dagen. Ibland ser jag kommentarer där som säger "varför blir det inte så fint på mig :/". Som jag redan sagt så är variationen på ögonformer oändlig, men det är något man brukar glömma så länge det inte sticker ut enormt mycket.

 

Just ovan nämnda bloggerska har otroligt markerade globlinjer, ögonlock modell större och mycket space mellan  lock och ögonbryn, vilket gör att alla färger som samsas i ögonsminkningarna syns tydligt och får mycket utrymme. För någon med lite tunga ögonlock så kan det dock vara totalt meningslöst att använda 5 färger i en make up, eftersom alla kanske bara syns när man blundar. Jag är en av dem vars globlinje inte är djup, därför tar jag aldrig bilder på ögonsminket när jag blundar. Det gör sig helt enkelt inte lika bra då.

 

Såatte, min poäng är den att det är viktigt att ha i bakhuvudet, när man ser på en tutorial eller andra människors sminkningar, att man kanske måste justera måtten lite för att det ska passa ens egna ögon. Alla ser ju olika ut, och då kan inte en speciell sminkning se likadan ut på alla.

 

Kommentarer

Postat av: Michan- Beauty by M

Publicerad 2012-02-22 19:16:24

My thought exactly!

Avundas alltid hennes markerade globlinjer,och blir bitter för att mina skuggningar inte lägger sig lika snyggt som hennes. Sen inser jag alltid att jag inte KAN få det så. Man får göra det man kan med det man har :)

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-02-22 23:19:59

Jag har lite av ett sånt problem. Har rätt hängande ögonlock över ögat och mycket hud. Har t.o.m. märkt att huden hänger mer över ena ögat. När jag drar huden lite lätt uppåt ovanför ögonbrynen så lyfts allt jättefint och ser skitbra ut, som det borde vara.. Men det är lite väl overkill och svindyrt att göra ett litet pannlyft bara för att få snyggare ögon. Fortsätter det sådär så kommer dock huden hänga något enormt när jag är runt 30-40 och nånstans där skulle väl ett ingrepp vara på sin plats. Får sikta på att bli miljonär tills dess så att det svider mindre i plånboken :p

Postat av: Wysteriia

Publicerad 2013-07-01 23:12:30

Jag är jätteavis på alla som har så mkt plats att sminka på! haha XD Brukar räcka med 2 max 3 nyanser på mig annars blir det mest bara grötigt!

Svar: samma här, haha!
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej