Isadora Velvet Touch vs. MAC Blot Powder

Publicerad 2012-02-13 15:17:39 i Jag tycker till om produkter

Eftersom jag använt Velvet Touch i 3 år och Blot Powder i drygt ett halvår, kände jag att det vore på plats med en liten jämförelse i sann Budget vs Lyx-anda. Keep on reading!

 

Isadora Velvet Touch Compact Powder - 129 kr

Min trotjänare sedan många år som nästan aldrig sviker, men som på sistone har fått stå tillbaka för nykomlingen till höger. Det här pudret är helt jävla super tycker jag, och kan inte hitta några fel med det förutom att det inte är riktigt kompitabelt med blandhy. För blank blir man - men det tar ett par timmar. Fram tills dess hjälper det här pudret till att hålla foundation på plats och gör huden superlen och felfri. Jag har alltid använt den medföljande puderpuffen. Tänk dock på att nyansen "10 Sheer transparent" inte alls är transparent utan tvärtom väldigt ljus.

 

MAC Blot Powder/Pressed - 250 kr

Jag hade väldigt höga förväntningar på det här pudret tack vare lysande recensioner webben över, och de har nästan infriats. Jag säger "nästan" för att det inte håller ansiktet fritt från glans riiiktigt så länge som jag skulle ha ansett perfekt - men nästan. Kan användas för att fixera foundation eller enbart för att bättra på det andra puder inte klarat - jag använder det till hela ansiktet. Ser och känns lite väl pudrigt till en början, men när det smälter in i ansiktet så ser det fantastiskt ut. Till och med efter några timmar när man börjar bli glansig ser det "glowigt" och naturligt ut, så att man inte vill/behöver matta ner. :) 
Den medföljande puffen är stel och ganska undermålig, men eftersom jag pressar in pudret i huden med tryckande rörelser, snarare än sveper puffen över ansiktet, så är det okej.

 

Sammanfattning

Båda är otroligt prisvärda puder men på olika sätt. Det som avgör vilket utav dem man köper får helt enkelt bli budgeten - men oavsett så kommer man bli helnöjd. Om det är viktigt för dig att hålla dig oljefri extra länge skulle jag dock satsa på Blot Powder.

OBS! Att pressa in pudret, snarare än genom att "borsta" in det, fixerar underlaget mycket bättre eftersom man verkligen pressar ihop pudret med underlaget istället för att lägga det som en hinna ovanpå. Med den metoden räcker ett tunt lager, dessutom riskerar man inte att råka smeta bort concealer eller foundation.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej