DIY pormaskplåster

Publicerad 2012-08-25 21:08:00 i

Jag har alltid älskat de där pormaskplåstrena som finns att köpa, som effektivt drar ur pormaskar och rensar porerna. Sebum och smuts tar sig ner i de trånga porerna hur noggrann man än är med rengöring, och kan vara svåra att få bort. (Observera att porerna alltid kommer vara där, men tömda.) Men har ni tänkt på hur dyra pormaskplåster är? Nivea's förpackning kostar t.ex 60 kronor för 6 plåster. 
Men det finns ett billigare alternativ som kostar runt 25:- för MINST 10 omgångar - det enda du behöver är mjölk och gelatinpulver.
 
Gelatinpulver finns på bakhyllan i affärerna och kostar runt 12-14 kr för en låda. Vilken mjölk som helst går att använda, själv köper jag bara en liten tredecilitersförpackning för 7:-.
Det här är förresten ett ganska välbeprövat recept vars legitimitet styrks lite här och var på internet, det är alltså inget professor Dess själv kokat ihop. Don't worry!
 
Gör såhär:
1) Blanda 1 msk gelatinpulver och 1 msk mjölk i en genomskinlig behållare så att du kan se vad som händer med blandningen i micro/ugn.
2) Blandningen ska vara ganska klumpig och grynig, inte slät. Om den är slät, häll i mer gelatinpulver.
3) Stoppa in blandningen i micron på full effekt (eller om du som jag inte har micro, ugn på ca 250 grader) och låt den stå i 10-30 sekunder, eller tills blandninen blivit slät och flytande och svagt gulaktig. Nu är det viktigt att sörjan INTE är klumpig. Är den klumpig i detta skede kommer det inte gå att dra av plåstret i ett enda sjok, så in med den i micron igen.
4) Pensla på överallt i rengjort ansikte där du har orena porer, men i t-zonen är effekten bäst (och bortdragandet som minst smärtsamt). Undvik ögonbryn och hårfäste.
5) Vänta tills "plåstren" blivit hårda och torra, annars kommer de inte gå att dra av. Dra sedan av och beskåda äcklet. Om huden är irriterad nu (vilket den aldrig blivit på mig, men jag har väldigt tålig hud), smörj in den med något svalkande och "rent" (krämer med silikon i kommer bara att täppa till dina nystädade porer igen), förslagsvis Aloe Vera eller något serum.
Done!
 
Rapportera gärna hur det gått för er!
Kommentarer

Postat av: Julia, June's abstracts

Publicerad 2012-09-06 10:09:42

Coolt. Har aldrig använt sådana plåster. Kanske skulle testa bara för att se vad som fastnar i dem. Hu.

Svar: Ja, gört!
Dess

Postat av: pormaskklämmare

Publicerad 2013-11-01 01:34:32

Tack för tipset!

Svar: nemas problemas!
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej