Tutorial: Smokey royal blue

Publicerad 2011-09-21 16:15:26 i

Har knåpat ihop min första tutorial ever, så döm mig inte för hårt! Tyvärr fick jag inte plats med så stora bilder, så jag hoppas de med högre upplösning på skärmen än jag ser ändå.

 

Börja med att kladda ett underlag på rent ögonlock. Man kan använda en vanlig ögonprimer, jag har valt att använda ett svart underlag för mörkare resultat. Här har jag använt Black Bean, som är en Jumbo Eyeshadow Pencil från NYX (finns bl.a på Nelly.se). Ett lite kladdigt underlag för ögonskuggor måste man ha, annars kommer de flesta färger fästa dåligt.

 

Sudda ut underlaget antingen med fingret eller med en mjuk borste, det behöver inte vara jättenoggrant. På bilden till höger har jag lagt en mörkblå skugga i globlinjen samt under ögat.

 

Sedan la jag en ljusare blå skugga på ögonlocket. Till höger har jag suddat ut alla skarpa kanter med en blending brush och lagt till highlighter på brynbenet och i ögonvrån, Soulmates från Too Faced (japp, min nya allround-highlighter som funkar till allt). Ser ni vilken enorm skillnad highlighter gör?

 

Ögonbryn, mascara (här Isadoras Big Bold Mascara) och eyeliner på. Använde även en blå kajal på vattenlinjen,  Royal Blue från Isadora. Et voilà!

Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej