Hårkris of Dess

Publicerad 2011-10-17 00:39:15 i Hår & hud

Jag tycker långt hår är bland det vackraste som finns, både på kvinnor och män, men speciellt på kvinnor. Ett långt, böljande vågigt hår är vad jag velat ha sen jag var liten. Och jag har varit väldigt nära många gånger.

Men, nu tror jag att det är dags för mig att inse att stora delar av mitt hår är bortom räddning ur slitagesynpunkt. Jag har kört balsammetoden sen i våras, men de nedersta 15-20 centimetrarna av mitt hår är fortfarande torrt och fult. Detta trots att jag gjort allt rätt: inte använt stylingprodukter, oljat in topparna regelbundet, tvättat håret sällan, alltid haft det uppsatt, gjort inpackningar minst en gång i veckan. För att inte tala om hur mycket jag har klippt av det. Sover jag med utsläppt hår EN enda natt så är håret ett tovigt torrt kaos på morgonen.

 

Man kan väl säga att jag har en liten hårkris just nu, och för mig vars syn på mitt eget yttre vilar så starkt på mitt långa hår så är det jättejobbigt. Jag har sparat och sparat i många år nu, men min rödhåriga period med blekningar sabbade hela projektet eftersom jag klippt av sammanlagt flera decimeter på grund av den.

 

Så! Jag har bestämt mig för att kort och gott klippa av halva håret, till en lång page. Allt det slitna ska bort, och jag ska börja om på nytt. Det känns mer hanterligt och mindre övermäktigt att pyssla om håret när det inte tar tre timmar att torka eller styla. Som tur är så växer mitt hår ganska snabbt (typ en centimeter i månaden) så förhoppningsvis har jag långt hår om ett år, eller så, igen :)

 

Up next alltså! (Undrar för övrigt varför ALLA har luggen åt höger!?)

Kommentarer

Postat av: Cyt

Publicerad 2011-10-17 08:12:37

Haha jag har också min lugg åt höger!

Postat av: Linn

Publicerad 2011-10-17 14:14:54

Wow, starkt beslut! Men om det bara trasslar sig och är jobbigt förstår jag att du vill göra det. Jag har tyvärr inte heller några bra tips eftersom mina toppar också trasslar sig rätt ofta.Jätteroligt att du gillar min blogg! Jag försökte kommentera igår men mitt internet dog, så får du det här igen (mot förmodan) så ber jag om ursäkt, vill inte spamma. Jag hittade till dig också via Junes blogg, men jag minns inte om jag gav dig någon kommentar. Jag följer dig ialf på bloglovin! ^^

Postat av: Sandra

Publicerad 2011-10-18 12:43:13

Åh långt hår är så fint och jag strävar också efter att ha det igen. När jag var liten (innan jag började färga och slinga och joxa en massa) hade jag mjukt och fint hår ner till rumpan. Jag försöker sträva efter att nå dit igen. Så just nu tonar jag bara håret istället för att färga, och har börjat med BM. Får se om jag lyckas. Har också haft sjukt slitna toppar förr och för att undvika att hamna där igen klipper jag topparna varannan månad nu. Förr (av snålhet) klippte jag dem 1 ggn/året, vilket resulterade i att det hann bli ganska långt, sen fick allt kapas av till axellångt och ja.. Ond cirkel. Hoppas du blir nöjd med din nya frill!

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2011-10-18 15:27:26

Oj, tråkigt att det inte har blivit bättre trots alla ansträngningar. Men du har nog rätt. Att starta från början och klippa bort allt det slitna är det enda rätta. Och dessutom är det ju snyggt!Lycka till, glöm inte ta före och efter bilder ;)

Postat av: disa

Publicerad 2011-10-18 15:39:28

Det är fint med kortare hår också! Tycker ofta folk är lite för fega med att klippa sig, det växer ju ut igen! Omväxling förnöjer :) Och jag har också min lugg åt höger... What's up with that!?

Postat av: ♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥

Publicerad 2011-10-18 21:07:50

Jag har min åt vänster! :D speciell

Postat av: Dess - Drömteori

Publicerad 2011-10-19 15:42:36

Cyt och disa: Jag också, oftast! Haha, vet inte varför men det känns bekvämast så.Lesly Valencia: Absolut, det ska jag inte glömma :)Tjelsi: Haha :D ja verkligen!

Postat av: Natalie

Publicerad 2012-08-25 12:59:35

(ok, off topic kanske men..) Vad tusan har dom gjort med charlize therons vänsteröga!? sigh

Svar: haha, men jag tror jag läst att hennes ögon är olikfärgade?
Dess


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej