Färga med Lush's hennakaka

Publicerad 2011-10-26 00:35:37 i

Jag färgar mitt hår med hennakaka från Lush. När jag började med balsammetoden så tänkte jag att äh, whatthöfack, kan likagärna lägga ner det där med kemisk hårfärg också när jag ändå är i gång. Röd henna från plantan Lawsonia Inermis blir alltid kopparröd, men den hennan jag köper är blandad med indigo (också från växtriket) och lite annat smått och gott som är bra för håret. Bland annat kakaosmör, olja från kryddnejlikan, kaffe och irländsk mossa (!). Ingen aning om vad mossan är till för, men det låter coolt i alla fall.

Fördelar med att färga håret med hennakaka: Du slipper alla kemikalier. Färgen blir naturligare, eftersom den inte är lika täckande och samarbetar med hårfärgen under och de olika skiftningarna i det. Du får sjukligt glansigt hår och en fin, rik färg. Håret kan lukta lite gräs i början, men det försvinner med några tvättar, promise.

 

Möglig choklad, någon? :D

 

Det finns många myter och förvirringar kring henna. Nu använder jag inte rent hennapulver i mitt hår, men om en produkt ENBART innehåller ren henna så ska det gå att färga över och bleka. Och jo, färgen bleknar efter ett tag så man måste inte välja en hårfärg och sen hålla sig till den resten av livet. Och tur är ju det.

 

Såhär hennar jag mitt hår med "Caca Brun" från Lush:

1) Jag bryter/sågar/våldsbankar isär en bit av kakan och låter den ligga i lite varmt vatten en stund tills den mjuknar. (Detta moment hade förenklats avsevärt om jag ägt ett rivjärn...) Sen mosar jag den så finmalet jag kan tillsammans med vattnet.

2) Tillsätter mer hett vatten allt eftersom tills massan får en trögflytande yoghurt-aktig konsistens. Den får inte vara för rinnig, för då kommer det skvätta vid applicering.

3) Blandningen kan man ha i både torrt och blött hår, jag har det i torrt eftersom det är lättare att separera då. Jag använder plasthandskar och börjar i hårbotten, som med vanlig hårfärg.

4) När håret är helt täckt virar jag in det i plast för att det inte ska torka - det är den blöta massan som avger pigment. Sen täcker jag huvudet med en handduk så att det ska hålla sig varmt, och låter sitta i ungefär 2 timmar.

5) Med hjälp av mycket balsam sköljer jag noggrant ur håret. Klart!

 

Caca Brun gör mitt hår brunt med röda skiftningar, superfint. Jag föredrar definitivt denna produkt framför den henna jag använde för att få rött hår, som blev neonorange, för att sedan bli dassig nästan direkt. Men det är en annan historia, ett annat inlägg. ;)

 

Kommentarer

Postat av: Hanne

Publicerad 2011-12-19 18:52:07

Kan du visa en före och efterbild? Kan man få en rätt ljus färg utan röda toner tror du? Svara gärna på min mejl, har vart så sugen på att prova denna ett bra tag! Tack på förhand<3


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej