Naturlig hudvård mot torra fläckar?

Publicerad 2011-11-22 02:19:15 i

Okej bloggläsare, nu behöver jag er hjälp!

 

Som några av er kanske vet så använder jag inte bara råvaror, skafferifynd och naturliga grejer i håret, utan även i ansiktet. För det mesta har det här fungerat väldigt bra för mig, speciellt under sommaren. Det här är vad jag använder just nu:

Sminkborttagning: Olivolja, ibland (max en gång i veckan) blandat med lite ricinolja för att rensa porerna. Ångar bort resterna med varm fuktig handduk. Ibland bara en klick honung och vatten.

Ansiktsvatten: 1 del äppelcidervinäger och 5 delar vatten efter sminkborttagning. (Tar bort smink- och oljerester och hjälper till att återställa hudens ph-värde.)

Dag och nattkräm: Aloe Vera-gelé med några droppar arganolja.

Jag peelar med ricinolja och askorbinsyra någon gång i veckan.

 

Men, nu är det såhär att på sistone så har huden i mitt ansikte kraftigt försämrats. Jag har fått massor med torra småfläckar på kinderna. Inte finnar, inte eksem, bara torra röda små fläckar. Jag har smörjt med både argan- och jojobaolja på kinderna och sovit med det, men de vill inte försvinna. Värt att notera är att dessa uppkom långt efter mina hudvårdsrutiner, så det beror inte på någon förändring.


Kan ni tipsa om naturliga grejer som motverkar just torra fläckar i ansiktet? Punktbehandling med olja verkar nämligen inte hjälpa. Det måste inte vara råvaror, men helst inte någon kräm från Ica-hyllan fullproppad med kemikalier heller. Och helst ska det inte vara så dyrt.

 

Shoot!

Kommentarer

Postat av: pikachu

Publicerad 2011-11-22 08:18:24

Jag har så på kinderna jag med. Och jag kör med cocosfett (köpt i kylen på ica) och smörjer in lite på kvällen. Och sover med det. Sen är det som en bebisrumpa dagen efter :)

Postat av: Michan- Beauty by M

Publicerad 2011-11-22 08:37:26

Jag har slutat helt och hållet med krämer till ansiktet, numera kör jag enbart ekologisk olivolja. Både tar bort smink med det och använder som "fuktkräm". Duttar i ansiktet på kvällen innan jag lägger mig, vaknar upp superlen och min hy har aldrig varit så fin och fri från finnar :)

Jag peelar ansiktet med socker och olivolja 2 ggr i veckan, gör underverk.

Synd att olja inte verkar funka för dig, verkligen det bästa som finns :(

Postat av: Mia

Publicerad 2011-11-22 20:28:28

Precis, testa med kokosfett! :)

Postat av: Gabriella

Publicerad 2011-11-22 20:46:39

Det behöver inte vara en förändring i rutinen, det kan vara förändringen i vädret. På sommaren klarar jag mig med enbart olja men absolut inte på hösten/vintern. Jag smörjer in med sheasmörolja och sen en ansiktskräm från Alverde över. Men jag rekommenderar att testa en bivaxsalva som skydd mot väder och vind så torrfläckarna får lugn och ro att läka. Det kan också vara ricinoljan som spökar. Under hösten har jag dragit ner på hur ofta jag använder ricin och det har hjälpt.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-22 23:06:44

Bivax-salva!

Postat av: Helena

Publicerad 2011-11-23 14:50:36

Vilket fint hår du har

Postat av: Dess - Drömteori

Publicerad 2011-11-25 02:35:50

Gabriella: Åh, tack för tipsen!

Postat av: maria

Publicerad 2012-01-04 18:58:12

Ricinolja kan vara boven till torra fläckar!

Postat av: Sofia

Publicerad 2012-03-21 23:46:55

Jag har exakt detta problem! Och fläckarna blir fler och fler :-( Hittade du någon bra lösning?

Postat av: Dess - Drömteori

Publicerad 2012-03-22 00:08:31

Jag slutade med ricinolja! :)

Men om du inte använder ricinolja, så kan jag rekommendera att smörja in kinderna med aloe vera-gele och verkligen massera in den, morgon och kväll.

Om huden är torr så kan den inte binda fett, så att återfukta huden först (med aloe vera-gele) gör den mottaglig för eventuella oljor eller feta krämer efteråt!


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej