Drömteori's ögonbrynsteori

Publicerad 2011-06-18 23:47:01 i

Det här med ögonbryn verkar vara ett vitt omskrivet fenomen hos bloggar i den här kategorin. Men det går ju inte att säga nog egentligen. Som en vän av ögonbryn tycker jag att man ska ha snygga, välansade bryn. Självklart finns det de som föds med tjusiga bryn, sen finns det vi som inte fick så mycket att röra oss med och vi får helt enkelt förlita oss på pennor och skuggor och dylikt.

När jag var 14 lyssnade jag på arg musik och rakade bort mina ögonbryn för att måla dit nya. Sen dess har jag långsamt, gradvis, blivit liite liite bättre på det. Nu är väl egentligen första gången jag kan säga att jag har okej ögonbryn. Men sen vet jag ju inte vad jag kommer tycka när jag ser mig själv på bild om 5 år. Det brukar ju vara så ;)

 

Min egna ögonbrynsguide:

 

Möt min digitala, och till synes ganska surmulna kompanjon Modellen:

 

Modellen har inga ögonbryn och ger därför ett lätt spöklikt, medeltida intryck. Här är hon i 3 varianter med snygga ögonbryn:

 

Man brukar säga att ett ögonbryn ska formas efter 3 spikraka linjer:

1) Näsborre och rakt upp längs näsryggen: där ska ögonbrynet börja

2) Näsborre och tvärs igenom pupillen: där ska ögonbrynets högsta punkt vara, eller om man saknar högsta punkt; där ögonbrynet börjar slutta nedåt.

3) Näsborre via yttre ögonvrån: här ska ögonbrynet sluta.

 

Naturligtvis är det omöjligt för dessa "måsten" att passa alla, men pröva själv med något rakt får du se! Oftast är den naturliga ögonbrynsformen redan utformad såhär. Om man inte alls passar in så finns risken att formen inte är smickrande för ansiktet.

På 3:e bilden har jag suddat början av ögonbrynen lite, och det är ifall att om man som jag har väldigt glesa eller ljusa ögonbryn närmast näsroten, så är det jättesvårt att måla en skarp kant så att det ser snyggt eller naturligt ut. Därför är det säkraste kortet att hålla den delen lite ljusare och mer odefinerad, om man inte är väldigt säker på sin sak det vill säga. :)

 

Och här är några mindre bra former:

1) Jag tror att ett vanligt misstag man gör är att noppa sina ögonbryn för tunna eller måla dem för tunna. Jag är  av ungefär samma inställning som min sminkguru Lisa Eldridge, dvs att ögonbryn ska vara "as thick as you can get away with"! ;) Eftersom ögonbrynen har en sån viktig del i inramningen av ansiktet så är det synd om man ser ständigt förvånad/nonchalant ut. Många skulle nog bli förvånade på riktigt om de visste hur snygga ögonbryn de faktiskt kunde få om de vågade växa ut dem!

2) Jag vet inte varför en del noppar hela ögonbrynet tunt och sen sparar en plump i början. Gör ni? För det är inte fint någonstans tycker jag.

3) Okej, jag erkänner... jag målade mina ögonbryn såhär halva gymnasiet, hemskt nog! Den här formen gör att man ser rätt arg eller häxlik ut.  Hellre att man målar för lite och för ljust, än för mycket och för mörkt - alla gånger!

 

Några fler riktlinjer:

- Om du är en av de lyckliga få som förunnats med riktigt tjocka, underbara ögonbryn men vill ändra formen på dem, gå till en salong som även har hand om ögonbryn och be om råd om du kan.

- Noppa inte på ovansidan av ögonbrynet, om du vill tunna ut dem, noppa underifrån! Annars ser de lägre och tyngre ut.

- Välj en ögonbrynspenna/skugga en nyans ljusare än vad du tror att du behöver, t.ex blond/ljusbrun för brunetter och askbrun/mörkbrun för svarthåriga.

- Kajalpennor är i många fall väldigt mjuka - ögonbrynspennor är hårdare och torrare, vilket ger ett mjukare och mer naturligt resultat.

- Vanlig ögonskugga tillsammans med en snedställd borste med korta strån fungerar utmärkt.

- Skulptera ögonbrynen i dagsljus eller under en lampa med kallt sken för att få en så korrekt färgåtergivelse som möjligt.

- Börja rita/skugga mitt på brynet, i bågen, arbeta dig sedan ut mot sidorna.

- Sist men inte minst: var inte rädd för att be en ärlig kompis om dennes åsikt. När man bara stirrar på sitt eget ansikte en lång stund är det väldigt lätt att bli självblind.

 

Hoppas någon uppskattade min lilla guide och att någon lärde sig något nytt! *Poff*

 

Kommentarer

Postat av: June

Publicerad 2011-06-20 13:38:58

Sv: Haha, precis!

Nej tyvärr, jag köper mitt solskydd på hälsokostaffären men har inte hunnit testa det ännu, så jag vill inte rekommendera det innan jag vet hur det är. Sök i forumet på lockig.se så kanske du hittar någonting :) Och du: Kör inte ocm för ofta.

Postat av: Wysteriia

Publicerad 2011-06-21 18:31:13

Ögonbrynen på bilden längst ned i mitten är väl dom enda jag har svårt för :) hehe

Postat av: The Cat

Publicerad 2011-06-25 12:36:24

Å andra sidan tycker jag markerade ögonbryn är snyggt i de flesta fall, även om FÖR markerade kan gå snett.. Har också i under vissa skolår råkat ta en kajalpenna och fått för hård svart färg.Bidde inte fint när man ser tillbaka nu i efterhand, men det hindrar mig inte från att emellanåt göra kraftigt markerade ögonbryn på ett snyggt sätt, men produkter främst avsedda för ögonbryn =)

Postat av: Des

Publicerad 2011-06-25 14:24:44

Ja det kan definitivt vara snyggt om formen är snygg :)

Postat av: Anna

Publicerad 2011-07-31 00:11:36

Hej!

Vad roligt att det finns fler som är "ögonbrynsfanatiker". En fråga, har du tips på vad man gör när de enskilda stråna börjar bli för långa, klippa dom? Har du tips på någon bra salong som man kan gå till? Svara gärna via min mail, Mvh Anna


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej