Crystal Mauve & vikten av ögonprimer

Publicerad 2011-06-15 19:08:56 i Bilder på sminkningar

Idag fick jag hem den senaste beställningen och passade såklart på att testa paletten Crystal Mauve från Isadora som såklart var både mörkare och rikare i färgen än på bilderna, awesome! Det enda jag irriterade mig på var att den mörkaste skuggan smulade lite och innehöll massor med färgglatt glitter som hamnade överallt, men slutresultatet blev ändå inte så pjåkigt.

 

Osminkade ögat med hopplöst ljusa och glesa ögonbryn, tyvärr ärftligt i mitt fall så det lär inte bli bättre. Tur det finns botemedel i form av pennor, skuggor, med mera. Jag tycker ögonbrynen är bland det viktigaste av allt, åtminstone för mig själv. Om jag har bråttom och inte hinner "göra något" med ansiktet så brukar jag ändå se till att fixa ögonbrynen, de ramar in mitt ansikte bra och man ser inte lika "naken" ut.

 

Ta-daa! Sotat öga i mättat lila och mörkgrått. Kanske för tungt till vardags, däremot till kvällar och fest. Förutom den nya paletten har jag använt en svart kajal från Viva La Diva över och under ögat, samt Isadora Build Up Mascara (Waterproof). Passade även på att pröva den nya ögonbrynspennan från Lumene & I like it!

 

För att få en ursäkt att predika lite om vikten av primer under smink (speciellt ögonsmink) bestämde jag mig för att göra ett litet experiment med mina nya kap. Om en ögonskugga fäster eller inte, oavsett pris, har väldigt mycket med underlaget att göra. En högpigmenterad MAC-skugga kan ändå fästa ganska dåligt på ren, torr hud.

Här har jag använt Eye Makeup Base från Lumene som jag tycker är utmärkt.

 

Tydliga bevis eller vad!? :) Nu måste jag kila, ha det!

Kommentarer

Postat av: June

Publicerad 2011-06-17 12:21:37

Oj jäklar vilken skillnad med och utan primer. Jag vet själv att det är viktigt, men trodde inte att det syntes så stor skillnad på en gång.

Sv: Verkligen inte!


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej