Korres - Paeonia, Vanilla, Amber Pear

Publicerad 2011-12-14 01:02:42 i Jag tycker till om produkter

Något jag är fantastiskt ointresserad av är parfym. Jag tycker aldrig att jag fäster mig vid dofter, och om jag gör  det så är det från de lite dyrare märkena. Innan i somras hade jag aldrig någonsin tänkt tanken att lägga mer än 200 spänn på en parfym - sen hittade jag den här älsklingen. Doften heter "Paeonia, Vanilla, Amber Pear" (pion, vanilj och eldröda päron) och kommer från det grekiska naturliga hudvårdsmärket Korres.

 

 

Jag tycker egentligen bara att man ska bära en doft om man kände som jag gjorde. Efter att jag sprayat parfymen på en såndär provsticka inne på Åhlens så tycker jag inte att det luktade något speciellt. Men när jag kom hem hade doften transformerats TOTALT på pappret och luktade rentav gudomligt. Jag satt hemma och sniffade hur länge som helst och jämrade mig lustfyllt efter varje sniff. Jag kunde inte tänka på något annat än den här parfymen i veckor innan jag var TVUNGEN att köpa den. En känsla jag aldrig haft för en annan parfym, någonsin.

 

Det är lite svårt att beskriva den här doften. Jag tycker varken den luktar vanilj eller päron, men så är jag inte särskilt insatt i parfymvärlden heller. Den är inte söt, inte frisk, inte kryddig, inte mysk-aktig. Den är dov men samtidigt väldigt säregen och sitter länge på huden. Som mitt ex sa: "Den luktar sensuellt, som sex!". Och det låter ju lite småäckligt att ha på kroppen - men faktum är att parfymen luktar väldigt hudnära och varm, som parfym som suttit på handleden i flera dagar och blivit en del av hudens egna arom. Och det är faktiskt dagen efter påsprayning som parfym i allmänhet luktar som godast tycker jag. Så luktar Paeonia, Vanilla & Amber Pear, fast direkt!

 

Korres har många fler dofter att välja bland, och alla luktar så unikt och annorlunda, jordnära på något sätt. Som  en varm grekisk klippa där man torkat örter och framställt eteriska oljor... kan jag föreställa mig, haha! Kolla upp det - finns i din närmsta parfymdisk.

 

Kommentarer

Postat av: Frida Pygmeisk - makeup

Publicerad 2011-12-14 07:09:33

sv: Det tycker jag du gör rätt i =) Vilken primer använder du nu? =)

Postat av: Wysteriia

Publicerad 2011-12-15 22:08:49

Svar: hehe o blek som mig ;)

Postat av: Mimmi

Publicerad 2011-12-20 19:28:14

Super fin blogg! Har du haft en bra dag? God jul!


Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej