SMT - En awesome inpackning du kan göra själv.

Publicerad 2011-08-29 23:51:55 i

Igår prövade jag en helt naturlig hårinpackning så gudomlig att jag bara måste dela med mig av den. Snowymoon's Moisture Treatment eller SMT, brukar den kallas, efter en användare på Long Hair Community. Den har blivit sjuukt hyllad på flera forum och den ger håret riktig fukt. Gör såhär:

 

- 2/4 Balsam 
- 1/4 Aloe Vera-gelé (inte lotion, måste vara färglös)
- 1/4 Honung (såndär tjock honung på burk, inte genomskinlig och rinnig)

Blanda ihop allt i en skål och ställ in i micron/ugnen en kort stund tills smeten blivit varm. Skölj igenom håret med bara vatten och försök få smeten över hela håret. Om du kan, sätt en plastpåse på huvudet eller vira det i plastfolie, och så på med en handduk (värmen och fukten behålls på så sätt). Ha i den så länge du kan, gärna ett par timmar. Skölj håret, du behöver inte tvätta det! Njut!

Fråga: Blir inte håret klibbigt av honung?
Svar: Nä, honung löser sig faktiskt jättelätt i vatten, det är en vanlig missuppfattning som jag själv hade innan jag testade.

Självklart bör man inte spraya eller värmebehandla efter en sånhär behandling - då får man ju inte njuta av det mjuka resultatet.

 

 

När jag var yngre (och okunnigare) så brukade jag läsa små notiser i tjejtidningar om ansiktsmasker och hårinpackningar man kunde blanda ihop med hjälp av sånt man hade hemma, som ägg, yoghurt, citron, avocado, och så vidare. Jag tyckte alltid att det var jättekonstigt och fnös åt det samtidigt som jag flitigt använde inpackningar från ICA eller frisören (som hjälpte föga).

Nu för tiden fattar jag inte hur man kan välja a) kemiskt framställda medel med konserveringsmedel och tusen andra helt onödiga syntetiska saker i framför b) det naturen har att erbjuda människan - som faktiskt också är en del av naturen - och därför är speciellt anpassat för oss och använts av människor i tusentals år. Visst låter det lite knäppt när man uttrycker det så?

När det gäller viktiga livsstilsval brukar jag säga att fram tills att man nått den magiska gränsen av verklig insikt så är det omöjligt för en att förstå vad man kommer vinna på en förändring. Det är alltså oftast inte lönt att försöka tvinga på någon t.ex balsammetoden förrän nyfikenheten och intresset kommer innifrån dem själva. Fram tills dess så kommer man vara skeptisk och lat. Inte helt olikt typ... träning.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget
Hej kära läsare! Tack för kommentaren. Jag svarar på ALLA kommentarer och frågor när tid finnes, och direkt här på sidan, så kika snart in igen.

Publiceras ej